rolada z serem - 956 przepisów (strona:18/64)

Domowe masło – czyli co zrobić zamiast bitej śmietany 148

zupełnie przypadkiem i zupełnie nie był planowany No bo jak można planować zwykłą kulinarną wpadkę. W robocie kuchennym ubijała się kremówka, na bitą śmietanę, która wraz z serem miała stanowić krem do rolady. Ubijała się…ubijała, wyszłam raz z kuchni, drugi, podkręciłam obroty miksera i zajęłam się czymś innym, a przy robocie wartę pełnił pan mąż, z zaciekawioną córeczką

Mieszam w Garnku
Drożdżowe ślimaczki z cheddarem i boczkiem 160

wyrośnięciu/zakończeniu programu ciasto wykładamy na podsypany mąką blat i chwile wyrabiamy dosypując mąkę, gdyby się kleiło. Ciasto wałkujemy na w miarę równy prostokąt. Posypujemy serem, boczkiem i żurawiną. Zwijamy roladę wzdłuż dłuższego boku i kroimy na plastry o szerokości około 2,5-3 cm. Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w środek każdej z nich, można

ladykitchen
Pizzerinki wg Aleex 163

ketchup, do farszu II koncentrat, ale można to dowolnie zmieniać. 6. Warstwę ketchup lub koncentratu oprószyć ziołami włoskimi. 7. Na cieście rozłożyć farsz, oprószyć go obficie startymi serami. 8. Zwinąć ciasto w roladę. 9. Pokroić roladę w plastry o grubości ok. 3 cm. 10. Plastry ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 11. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec

W mojej kuchni
Pizzowe roladki 212

cukrem, nakryć i odstawić na kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Ułożyć  kiełbasę, ser żółty.Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i  układać na blaszce. Odstawić do wyrośnięcia.Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę

Moje domowe kucharzenie
Farfalle z polskim "pesto" pietruszkowym, czyli fusion w kolorach #omnomnom 158

pozwolić. FARFALLE Z POLSKIM "PESTO" PIETRUSZKOWYM Składniki: - makaron farfalle - 1 pęczki natki pietruszki - 50 gram orzechów włoskich - 3 ząbki czosnku - 125 mililitrów masła - 50 gram startego wędzonego sera bez skórki, np. oscypek, rolada ustrzycka - sól - pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w mikserze i miksujemy na gładką, jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z makaronem ugotowanym na sposób

Życie zamknięte w smaku
Drożdżowe ślimaczki 126

ciepłe miejsce.Dodajemy mąkę,śmietanę i roztopioną margarynę i mieszamy na gładką masę.Rozwałkowujemy ciasto w prostokąt i układamy rzędami-suszone pomidory,kapary,bazylię i mieszankę tartego sera,fety,żurawiny i kukurydzy.Zwijamy roladę.Kroimy ciasto w plastry o grubości ok.2cm i układamy ślimaczki na papierze do pieczenia.Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku i pieczemy ok.15-20 minut(aż się zrumienią). Smacznego

Wielki apetyt
Leniwa Pizza z Salami i Anchois na Sosie Słodko-Ostrym Chili 265

kulki, którą rozwałkowałam na kształt przypominający prostokąt, oczywiście cienko,posmarowałam domowym sosem chili słodko ostrym , następnie poukładałam plasterki salami, gdzieniegdzie fileciki anchois, całość posypałam startym żółtym serem. Zwinęłam w tak zwaną roladę i pokroiłam na kilku centymetrowe plastry, które poukładałam na blaszce. Poukładałam w coś co kształtem przypominało kwiatek, heh mi tak się przynajmniej skojarzyło :) Pizzę wstawiłam do piekarnika nagrzanego

Blondynka Gotuje
Rolada ze schabu z nadzieniem szpinakowym 163

Dzisiejsza propozycja to wspaniała, aromatyczna rolada ze schabu nadziewana szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami. Szybka i prosta w przygotowaniu. Idealna na rodzinny obiad w gronie najbliższych :)  Ilość porcji: 6  Czas przygotowania: 15 minut + 60 minut pieczenia  Składniki: 1 kg schabu w kawałku 120g mrożonego szpinaku  60g fety 60g suszonych pomidorów w oleju Cebula Czosnek Sól

Kolizje Smaków
Ślimaczki z pieczarkami 166

odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Rozwinąć ciasto francuskie i posmarować je ketchupem, następnie posypać przyprawą do pizzy. Na to wyłożyć podsmażone pieczarki i posypać startym serem żółtym. Zwinąć ciasto jak roladę. Dobrze skleić boki. Kroić w plastry o szerokości ok. 1 cm. Ślimaczki układać dość luźno na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor

Fabryka pomysłów
Rolady drobiowe z kozim serem i świeżym szpinakiem w sosie szpinakowym z szybkowaru 143

się za każdym razem. Uwielbiam! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 4 min 40 sek Otwieranie Garnka: Szybkie JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Rolady drobiowe Składniki 4 filety drobiowe 4 plastry twardego sera koziego lub 4 duże szczypty startego twardego sera koziego 4 szczypty świeżego szpinaku (ok. 10-12 listków na 1 filet), szpinak kilkakrotnie wypłucz w świeżej(...)ostrożnie z solą, gdyż ser kozi jest bardzo słony) każdy plaster sera koziego przekrój wzdłuż na 2 - 3 części na wierzchu sera rozłóż listki szpinaku całość zwijaj jak na zdjęciu poniżej (przy zwijaniu pomóż sobie woreczkiem) gotowe rolady zepnij po bokach drewnianymi wykałaczkami rozgrzej na patelni oliwę z odrobiną masła obsmaż rolady z obu stron na rumiany kolor

Szybko Szybkowar
Rolada serowa nadziana szpinakiem i pieczarkami 259

dużej ilości soli do farszu jak i mięsa, ponieważ ciasto serowe będzie już lekko słone w smaku.  #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen Składniki na 1 dużą roladę: ciasto serowe 250 g startego, żółtego sera (np. goudy) 2-3 łyżki majonezu 3 jajka (rozmiar L) nadzienie szpinakowe 150 g świeżego szpinaku odrobina soli nadzienie pieczarkowe 250 g pieczarek 1 mała cebula(...)Smażyć, aż do miękkości pieczarek. Przygotowane nadzienia ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Do miski wbić jajka, dodać ser i majonez. Za pomocą łyżki składniki wymieszać ze sobą. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto na roladę. Delikatnie wyrównać. Piec około 25-30 minut w 165ºC (aż do lekkiego zezłocenia). W międzyczasie piersi z kurczaka umyć, osuszyć

Ugotować
Rolowany ser 219

dawna kołatała mi się po głowie taka rolada serowa. Kiedyś widziałam podobną przystawkę w starej książce kucharskiej mamy. Z uwagi na męża, który nie jada żadnego nabiału, z serem żółtym włącznie, miałam obawy przed jej zrobieniem. Zupełnie niesłusznie bo jest przepyszna i wcale mi nie przeszkadza że będę ją jadła sama :) Składniki   250g mięsa mielonego z szynki 4 liście(...)prostokąt również naoliwionym wałkiem. Do mięsnego farszu dodajemy jajko i podgrzewamy aż jajko się zetnie i scali masę. Jeszcze gorącą wykładamy na rozwałkowany ser i ściśle zawijamy. Pozostawiamy w lodówce do stwardnienia następnie ucinamy plasterki rolady. Danie z powodzeniem możemy zjeść samodzielnie, jako przystawkę lub na ciepłym toście

Pyry na Gaz
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 360

razem kolejne proste danie. W polskiej kuchni bardzo często mamy do czynienia z roladkami, czy to w postaci zrazów, czy chociażby śląskich rolad. My pokażemy roladki z kurczaka, wypełnione pysznym nadzieniem z suszonymi pomidorami, serem mozzarella i bazylią, zawinięte w szynkę szwarcwaldzką. Danie jest bardzo proste, a połączenia smaków, bardzo, bardzo pyszne. Przepis Składniki: 7-8 kotletów z kurczaka słoiczek(...)suszonych pomidorów 3 opakowania sera mozzarella 125g każde 16 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (po dwa plastry na roladę) świeża bazylia sól pieprz Szynkę szwarcwaldzką, można śmiało zastąpić cienkimi plastrami wędzonego boczku. Przygotowanie: Mozzarellę, suszone pomidory i bazylię miksujemy razem. Nie musi być jednolita masa, ważne żeby składniki się rozdrobniły. Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety z kurczaka rozbijamy i nakładamy

KasiaiKrzysiu.pl
Rolada serowa z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami. 190

gdzieś po drodze mi "wyszły". W lodówce była szynka parmeńska oraz suszone pomidory w zalewie. I tak  pod wpływem chwili powstała moja rolada. Doskonale sprawdzi się jako zimna przekąska. Polecam. Składniki: 400 g sera żółtego w kawałku kilka plastrów szynki parmeńskiej kilka kawałków suszonych pomidorów z zalewy Wykonanie: Ser w folii gotować na małym ogniu przez około 30 minut(...)Roztopiony ser rozwałkować na papierze do pieczenia na równy prostokąt o grubości ok. 5 mm. Ułożyć na serze plastry szynki i kawałki suszony pomidorów. Całość zwiną ciasno w roladę. Owinąć folią spożywczą i schłodzić przez kilka godzin w lodówce

zadanie-gotowanie
Grillowane rolady z kurczaka nadziane szpinakiem, mięsem podane z warzywami 102

Wakacje, lato, grillowanie..... czas na nowych dań degustowanie. Składniki: 3 szt. filetów z kurczaka, 200 g mielonej wołowiny, 250 g sera sałatkowo-kanapkowego solankowego półtłustego, musztarda sarepska Roleski, 3 – 4 garście świeżego szpinaku, ok. 25 – 30 szt. oliwek zielone cale bez pestek, ok. 800 g młodych małych ziemniaków, 2 duże czerwone cebule, 1 czerwona papryka, 2 – 3 marchewki, 1 młoda(...)całość dokładnie mieszamy. Warzywa przekładamy do aluminiowych foremek na keksówki. Rada: zamiast keksówek, można zawinąć  warzywa w folię, należy podzielić na 2 -3 części. Rolada. Mięso mielone mieszamy z rozdrobnionym serem, doprawiamy do smaku pieprzem. Dzielimy na 3 porcje. Filety z kurczaka myjemy, suszymy, papierowym ręcznikiem, i rozbijamy jaka najcieniej. (Pomocna tu będzie folia spożywcza, mięso układamy między nią

Moniki Smakołyki
Roladki drobiowe ze szpinakiem i wędzonym serem w sosie cebulowo-śmietanowym 187

roladek: 3 duże filety z kurczaka bez polędwiczek ok 250 g szpinaku rozdrobnionego mrożonego  2 duże cebule 2-3 ząbki czosnku ok 50 g rolady ustrzyckiej lub innego dobrego wędzonego sera  łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki, opcjonalnie suszonej przyprawy: sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, majeranek, zioła prowansalskie opcjonalnie: 3 plastry boczku wędzonego surowego 5 łyżek śmietany(...)bryłki szpinaku i na małym ogniu rozmróź je. Co jakiś czas przemieszaj. Gdy się rozpuści, dodaj trochę soli ziołowej, pieprzów i cebulkę. Po przestudzeniu szpinaku dodaj do niego starty ser, połącz i na koniec dodaj natkę pietruszki. Po wymieszaniu od razu nadziewaj mięso. Każdy kawałek fileta posmaruj cienko z jednej strony musztardą (ok 1 łyżeczki). Nałóż 1 łyżkę nadzienia. Zwiń

Anioszek w kuchni
Rolada z kurczaka na pesto z olejem rzepakowym z kuskusem orzechowym i chipsami z jabłka 159

łyżki zielonych oliwek bez pestek, 3 łyżki ziaren słonecznika, 10 g startego sera żółtego np. parmezanu sok z cytryny do smaku, 100 ml oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ponadto: ½ szklanki kaszy kuskus, garść orzechów włoskich, garść pestek słonecznika, chipsy jabłkowe. Przygotowanie: Rolada: Filet z kurczaka myjemy, przekrawamy na dwie równe płaskie części. Każdą część rozbijamy tłuczkiem(...)rozbijamy na foli, dzięki temu nam się nie rozpadnie). Na cały filet mielimy paprykę chili, dodajemy na środku, po długości pokrojony w plasterki ser camembert, a następnie ( w jednej linii) oliwki i kapary. Całość zwijamy na roladę, którą  przekładamy na o folię spożywczą posypaną świeżo zmielonym pieprzem i zwijamy ją jak cukierek (końcówki foli skręcamy). Roladę gotujemy na parze

Moniki Smakołyki
Rolada z indyka nadziewana brokułem z sosem serowym 135

farszu wykorzystałam pastę z brokuła. Rolada wyszła spora więc część podałam na obiad a resztę wykorzystałam jako wędlinę na kanapki. składniki: rolada 1,2 kg piersi z indyka 1 nieduży bokuł (ok 500 g) 150 g sera sałatkowego typu feta sól,pieprz suszone pomidory z czosnkiem i bazylią olej rzepakowy sos serowy  250 ml śmietanki 30 % 100 g sera(...)wędlinę na kanapki. Sos serowy Do garnuszka wlać śmietankę i podgrzać. Dodać pokruszony ser pleśniowy. Sos zagotować i chwilę gotować aby ser się rozpuścił a sos odparował i nieco zgęstniał. Po przestudzeniu sos też jeszcze zgęstnieje. Na ciepło roladę podałam z sosem serowym, kaszą orkiszową oraz surówką z marcheki i kapusty z koperkiem

Monia miesza i gotuje
Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym 704

800 g mięsa mielonego (najlepiej łopatki wieprzowej)1 surowe jajko1 sucha  bułkasól, pieprz, majeranek, Vegeta2 ząbki czosnku1 mała cebulamleko do namoczenia bułkiNadzienie:4 jajka ugotowane

Świat Domowej Kuchni
Babka (wieniec) drożdżowa nadziewana 138

podwoi swoją objętość. Ser wymieszać z cukrem, śmietaną i proszkiem budyniowym. Wyrośnięte ciasto podzielić na dziewięć części. Każdą część rozwałkować, po czym rozłożyć nadzienie i zwijać rolady: trzy z masą makową, trzy z serem i trzy z powidłem. Formę na wieniec posmarować masłem i posypać bułką tartą. Układać zwinięte ciasto. Najpierw z nadzieniem makowym, następnie z serem, na końcu

Praktyczna pl
Rolada szpinakowa z łososiem 148

drugą stronę). Serek kanapkowy wymieszać z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wystudzone ciasto posmarować serkiem, ułożyć plastry łososia i posypać posiekanym koperkiem. Zwinąć ciasto w roladę, zabezpieczyć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, aby ciasto się uformowało. Krok po kroku: 1. Ubić białka 2. Szpinak wymieszać(...)szpinak z białkami 4. Ciasto przełożyć do formy i upiec z obu stron 5. Wymieszać wszystkie składniki na masę 6. Rozsmarować serem i wyłożyć łososia 7. Zawinąć roladę Pobierz wersję do druku: Pobierz Rolada szpinakowa z łososiem Artykuł Rolada szpinakowa z łososiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Nadziewany chlebek drożdżowy 101

Nadziewany chlebek drożdżowy Składniki: Ciasto: 2 jajka 10 dag świeżych drożdży łyżka cukru 75 ml oleju 200 ml mleka około 600 g mąki sól Farsz: 200 g dowolnego żółtego sera (startego lub w plasterkach) około 200 g mrożonego szpinaku około 3 szklanki różnych marynowanych warzyw (ja użyłam w różnych proporcjach pieczarek, kaparów, karczochów, papryki, oliwek czarnych i zielonych, groszku, marchewki(...)kleiło dosypujemy jeszcze trochę mąki). Ciasto rozwałkowujemy na średniej grubości prostokąt. Na prawie całej powierzchni ciasta (pozostawiając około 5 cm u góry do sklejenia rolady) rozkładamy farsz. Najpierw dokładnie smarujemy je olejem, później szpinak, ser, a na końcu wszystkie marynowane warzywa. Delikatnie od dołu zawijamy ciasto formując roladę. Chlebek przekładamy na dużą blachę (ponieważ urośnie). Smarujemy go rozkłóconym jajkiem. Pieczemy

PatiGotuje