WYKONANIE Masa serowa: Ser mielimy dwukrotnie. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, następnie zmielony ser, budynie i aromat. Białka ubijamy z 2 łyżkami cukru, dodajemy wiórki kokosowe. Masa makowa: Białka ubijamy na sztywną pianę. Masę makową mieszamy z białkami. Ciasto: Mąkę siekamy nożem z margaryną i proszkiem, potem dodajemy żółtka, cukier i śmietanę, zagniatamy. Chłodzimy(...)Dzielimy na 2 części, większą i mniejszą. Jedną część cienko rozwałkowujemy, smarujemy masą makową. Drugą część ciasta rozwałkowujemy na blaszkę o wym. 11x38, wykładamy jabłka, kładziemy roladę makową, zalewamy serem. Pieczemy 40 minut, po tym czasie nakładamy pianę z białek, pieczemy kolejne 15 minut
słodki bratekCiasto na pizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem Quesadilla z kurczakiem i serem Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym Kotlety z piersi kurczaka Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) Bruschetta(...)Oliwki w cieście francuskim Kabanosy w cieście francuskim Śledzie w miodzie Krokiety ziemniaczane z brokułami Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami Krokiety z chleba tostowego z szynką i serem Francuskie paszteciki z kurkami Rolada szpinakowa z szynką Chrupiące pieczarki panierowane Rogaliki 3 składnikowe Francuskie trójkąciki z kurczakiem i pieczarkami Ciasto na pizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! Francuskie ślimaczki ze szpinakiem Tortilla
Kulinarne Przebojepesto- u mnie nieco mniej niż połowa małego słoiczka Przygotowanie: Rozmrożone ciasto francuskie smarujemy rozbitym jajkiem Układamy na nim umytą, pokrojoną rukolę, a na niej plastry żółtego sera Delikatnie zwijamy całość w roladę i kroimy w plastry, mnie wyszło 7 plastrów Roladę posmarowałam rozbitym jajkiem z wierzchu oraz wlałam jedną łyżeczkę jajka do środka każdej roladki, by sie podczas pieczenia
Proste Potrawydwóch osób: 2 duże plastry schabu 3 łyżki pokrojonej w kostkę kiełbaski 1/3 główki cebuli pokrojonej w grubsze piórka ewentualnie parę paseczków sera żółtego łyżeczka musztardy sól, pieprz 1/3 główki cebuli 2 łyżki mąki do obtoczenia rolad olej do obsmażenia rolad Na sos: około 2 szkl wody 1/2 korzenia pietruszki 2 listki laurowe około 30 g masła 1 czubata(...)schabu to wykrawamy z niego dwa duże plastry. Mięso cienko rozbijamy, obsypujemy solą i pieprzem, smarujemy musztardą i układamy kolejno, cebulkę i kiełbaskę i ewent. ser żółty. Zawijamy ciasno roladę, obwiązujemy sznurkiem i obtaczamy w mące. Patelnie rozgrzewamy razem z olejem i przesmażamy rolady na rumiano. 2. W garnku zagotowujemy wodę razem z pietruszką i liśćmi laurowymi. Przesmażone
Gotowanie...to proste !naprawdę rolada jest bardzo prosta. Mam sprawdzony przepis na biszkopt, który nie pęka i doskonale się roluje. Nadaję się także do tortów i innych ciast. Wnętrze rolady to pyszny ser z kawą i amaretto. Nadzienie jest bez jajek i mascarpone. Taka wersja też jest dobra. Całość smakuje rewelacyjnie ! Mniam :) Podsumowując jest to biszkopt otulony sernikiem na zimno(...)równomiernie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 min. Grzałka góra, dół. Upieczony i ciepły biszkopt położyć na ściereczce z pergaminem na wierzch, który należy ściągnąć. Zwinąć roladę i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 2. NADZIENIE: W malakserze umieścic twaróg, amaretto i cukier puder. Kawę rozpuścić w wodzie. Wymieszać i dodać do twarogu. Zmiksować na gładką konsystencję
Kuchnia PaulettesWzór znaleziony w sieci.....chwila namysłu .....kombinacje....pomysł.... I tak oto mi wyszło. Składniki na jasne ciasto: 1 jajko, 1 łyżka drobnego cukru 1
Malinowe Pocałunkiopakowanie ciasta francuskiego – 200 g pikantnego salami – 200 g sera żółtego w plastrach – 1 jajko do posmarowania Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwałkujemy. Układamy salami a następnie ser. Zwijamy w roladę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Roladę przed włożeniem do piekarnika smarujemy roztrzepanym jajkiem i kroimy na małe paski. Pieczemy ok. 20- 30 minut aż ciasto francuskie się zarumieni
I LOVE LIFEkostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulę, następnie pieczarki, doprawiamy przyprawami, dusimy 15 minut. Ciasto rozwijamy, smarujemy cienko ketchupem, układamy plastry salami lub szynki, pieczarki, posypujemy startym serem, zwijamy w roladę lekko dociskając, tniemy w ok. 1,5 cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ślimaczki smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką lub sezamem, pieczemy w temp. 180 stopni około
słodki bratekwykładamy ketchup, majonez, przyprawy i rozsmarowujemy całość tak aby wszędzie znalazł się sos. Na sos wykładamy pokrojone kiełbaski w kawałki lub szyneczki, dajemy warzywa konserwowe i ścieramy ser. Zawijamy w roladę i pod ukosem kroimy na 4-5 cm kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180-190 stop przez około 15-20 minut. Przepis
Gotowanie...to proste !polecam :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g szynki/boczku w plastrach 100 g sera żółtego w plastrach jajko Wykonanie: Ciasto rozwinąć, rozłożyć plastry szynki, a na nie plastry sera. Zwinąć w roladę. Pokroić w plastry ok. 2 cm. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać ślimaczki. Każdego ślimaczka posmarować rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 st.C ( grzałka góra-dół
magiczna kuchnia Kasigodzinę do wyrośnięcia. Następnie wstawić do lodówki na kolejną godzinę ( ja pominęłam tą część). Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na prostokąt i posypać startym serem. Zwinąć w roladę, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawić na pół godz żeby nieco podrosło. Piec w 180 st. przez około 35-45 minut, aż się zrumieni. Podawać
Pieguskowa Kuchniaczosnku chili Sól, pieprz Olej do smażenia Wykonanie: Piersi delikatnie rozbijamy, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Na każdą pierś układamy liście szpinaku, pokrojony w wzdłuż pomidor, oraz paski sera. Zawijamy w roladę pomagając sobie wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju podsmażamy roladki z każdej strony a następnie dopiekamy w piekarniku około 15 minut w 180 stopniach
Podróż w kulinariagodz do wyrośnięcia. ser wymieszać z żółtkami,resztą cukru i 1 łyż.cukru waniliowego,i skórką pomarańczową(zostawić sobie troszkę do lukru) ciasto rozwałkować na prostokąt,posmarować serem i zawinąć roladę. wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 35 min składniki na lukier zmieszać razem tak żeby nie było grudek,polać upieczone ciasto posypać pozostawioną skórką pomarańczową
Swojskie jedzonkocichu modlę się, że jednak nie będzie padać :P I jak obiecałam tak przedstawiam wam kilka kolejnych pomysłów na inne posiłki ;) Makaron z musztardą, cebulą, brokułem i serem żółtym szpinakowa rolada z serkiem i wędzonym łososiem A co zabrać ze sobą do szkoły? Kasza jaglana z masłem orzechowym, brokułem i pieczarkami Kuskus z brokułem, suszonymi pomidorami i ziarnami
More food, love and dreamsłyżki cheddar'a, doprawić solą i pieprzem. Zmiksować. Pomidory drobno posiekać. Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 5mm. Następnie rozsmarować szpinak, równomiernie rozłożyć pomidory i resztę sera. Zawinąć w roladę. Roladę pokroić na jednakowej grubości ślimaczki (u mnie 16 ślimaczków) i przełożyć je do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ślimaczków posmarować rozkłóconym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego
CookYourselfpowierzchnię faszerowania. Polędwiczkę rozbijamy bardzo lekko, gdyż mięso jest bardzo delikatne. Każdy z uzyskanych „kotletów” przyprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i pieprzem. Na środku mięsa kładziemy kawałek sera, zawijamy w roladę, następnie owijamy w szynkę. Rozgrzewamy masło na patelni, roladki smażymy przez około 15 minut co jakiś czas obracając je, tak aby zarumieniły się z każdej strony. Zdejmujemy
Mania Gotowania