rolada z serem - 956 przepisów (strona:9/64)

TRIO BOŻONARODZENIOWE 178

WYKONANIE Masa serowa: Ser mielimy dwukrotnie. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, następnie zmielony ser, budynie i aromat. Białka ubijamy z 2 łyżkami cukru, dodajemy wiórki kokosowe. Masa makowa: Białka ubijamy na sztywną pianę.  Masę makową mieszamy z białkami. Ciasto: Mąkę siekamy nożem z margaryną i proszkiem, potem dodajemy żółtka, cukier i śmietanę, zagniatamy. Chłodzimy(...)Dzielimy na 2 części, większą i mniejszą. Jedną część cienko rozwałkowujemy, smarujemy masą makową. Drugą część ciasta rozwałkowujemy na blaszkę o wym. 11x38, wykładamy jabłka, kładziemy roladę makową, zalewamy serem. Pieczemy 40 minut, po tym czasie nakładamy pianę z białek, pieczemy kolejne 15 minut

słodki bratek
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4237

Ciasto na pizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem Quesadilla z kurczakiem i serem Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym Kotlety z piersi kurczaka Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) Bruschetta(...)Oliwki w cieście francuskim Kabanosy w cieście francuskim Śledzie w miodzie Krokiety ziemniaczane z brokułami Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami Krokiety z chleba tostowego z szynką i serem Francuskie paszteciki z kurkami Rolada szpinakowa z szynką Chrupiące pieczarki panierowane Rogaliki 3 składnikowe Francuskie trójkąciki z kurczakiem i pieczarkami Ciasto na pizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! Francuskie ślimaczki ze szpinakiem Tortilla

Kulinarne Przeboje
Roladki z rukolą i żółtym serem 182

pesto- u mnie nieco mniej niż połowa małego słoiczka Przygotowanie: Rozmrożone ciasto francuskie smarujemy rozbitym jajkiem Układamy na nim umytą, pokrojoną rukolę, a na niej plastry żółtego sera Delikatnie zwijamy całość w roladę i kroimy w plastry, mnie wyszło 7 plastrów Roladę posmarowałam rozbitym jajkiem z wierzchu oraz wlałam jedną łyżeczkę jajka do środka każdej roladki, by sie podczas pieczenia

Proste Potrawy
Roladki Schabowe 170

dwóch osób: 2 duże plastry schabu 3 łyżki pokrojonej w kostkę kiełbaski 1/3 główki cebuli pokrojonej w grubsze piórka ewentualnie parę paseczków sera żółtego łyżeczka musztardy sól, pieprz 1/3 główki cebuli 2 łyżki mąki do obtoczenia rolad olej do obsmażenia rolad  Na sos: około 2 szkl wody 1/2 korzenia pietruszki 2 listki laurowe około 30 g masła 1 czubata(...)schabu to wykrawamy z niego dwa duże plastry.  Mięso cienko rozbijamy, obsypujemy solą i pieprzem, smarujemy musztardą  i układamy kolejno, cebulkę i kiełbaskę i ewent. ser żółty. Zawijamy ciasno roladę, obwiązujemy sznurkiem i obtaczamy w mące. Patelnie rozgrzewamy razem z olejem i przesmażamy rolady na rumiano. 2. W garnku zagotowujemy wodę razem z pietruszką i liśćmi laurowymi. Przesmażone

Gotowanie...to proste !
ROLADA SERNIKOWA TIRAMISU 166

naprawdę rolada jest bardzo prosta. Mam sprawdzony przepis na biszkopt, który nie pęka i doskonale się roluje. Nadaję się także do tortów i innych ciast.  Wnętrze rolady to pyszny ser z kawą i amaretto. Nadzienie jest bez jajek i mascarpone. Taka wersja też jest dobra. Całość smakuje rewelacyjnie ! Mniam :)  Podsumowując jest to biszkopt otulony sernikiem na zimno(...)równomiernie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 min. Grzałka góra, dół. Upieczony i ciepły biszkopt położyć na ściereczce z pergaminem na wierzch, który należy ściągnąć. Zwinąć roladę i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 2.  NADZIENIE: W malakserze umieścic twaróg, amaretto i cukier puder. Kawę rozpuścić w wodzie. Wymieszać i dodać do twarogu. Zmiksować na gładką konsystencję

Kuchnia Paulettes
Rolada żyrafa 23043

 Wzór znaleziony w sieci.....chwila namysłu .....kombinacje....pomysł.... I tak oto mi wyszło. Składniki na jasne ciasto: 1 jajko, 1 łyżka drobnego cukru  1

Malinowe Pocałunki
Czesterki francuskie z salami 235

opakowanie ciasta francuskiego – 200 g pikantnego salami – 200 g sera żółtego w plastrach – 1 jajko do posmarowania Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwałkujemy. Układamy salami a następnie ser. Zwijamy w roladę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Roladę przed włożeniem do piekarnika smarujemy roztrzepanym jajkiem i kroimy na małe paski. Pieczemy ok. 20- 30 minut aż ciasto francuskie się zarumieni

I LOVE LIFE
PIZZERINKI Z PIECZARKAMI I SALAMI 173

kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulę, następnie pieczarki, doprawiamy przyprawami, dusimy 15 minut. Ciasto rozwijamy, smarujemy cienko ketchupem, układamy plastry salami lub szynki, pieczarki, posypujemy startym serem, zwijamy w roladę lekko dociskając, tniemy w ok. 1,5 cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ślimaczki smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką lub sezamem, pieczemy w temp. 180 stopni około

słodki bratek
Bardzo Proste Pizzerinki Ślimaczki 125

wykładamy ketchup, majonez, przyprawy i rozsmarowujemy całość tak aby wszędzie znalazł się sos.  Na sos wykładamy pokrojone kiełbaski w kawałki lub szyneczki, dajemy warzywa konserwowe i ścieramy ser. Zawijamy w roladę i pod ukosem kroimy na 4-5 cm kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180-190 stop przez około 15-20 minut. Przepis

Gotowanie...to proste !
Ślimaki z ciasta francuskiego z szynką i serem 327

polecam :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g szynki/boczku w plastrach 100 g sera żółtego w plastrach jajko Wykonanie: Ciasto rozwinąć, rozłożyć plastry szynki, a na nie plastry sera. Zwinąć w roladę. Pokroić w plastry ok. 2 cm. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać ślimaczki. Każdego ślimaczka posmarować rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 st.C ( grzałka góra-dół

magiczna kuchnia Kasi
ZAWIJANA PIZZA – CHLEBEK PIZZA 189

godzinę do wyrośnięcia. Następnie wstawić do lodówki na kolejną godzinę ( ja pominęłam tą część). Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na prostokąt i posypać startym serem. Zwinąć w roladę, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawić na pół godz żeby nieco podrosło. Piec w 180 st. przez około 35-45 minut, aż się zrumieni. Podawać

Pieguskowa Kuchnia
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, fetą oraz suszonymi pomidorami 251

czosnku chili Sól, pieprz Olej do smażenia Wykonanie: Piersi delikatnie rozbijamy, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Na każdą pierś układamy liście szpinaku, pokrojony w wzdłuż pomidor, oraz paski sera. Zawijamy w roladę pomagając sobie wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju podsmażamy roladki z każdej strony a następnie dopiekamy w piekarniku około 15 minut w 180 stopniach

Podróż w kulinaria
STRUCLA SEROWA 374

godz do wyrośnięcia. ser wymieszać z żółtkami,resztą  cukru i 1 łyż.cukru waniliowego,i skórką pomarańczową(zostawić sobie troszkę do lukru) ciasto rozwałkować na prostokąt,posmarować serem i zawinąć roladę. wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 35 min składniki na lukier zmieszać razem tak żeby nie było grudek,polać upieczone ciasto posypać pozostawioną skórką pomarańczową

Swojskie jedzonko
939. Bo czasami się wysilę & Kilka pomysłów na... 188

cichu modlę się, że jednak nie będzie padać :P I jak obiecałam tak przedstawiam wam kilka kolejnych pomysłów na inne posiłki ;) Makaron z musztardą, cebulą, brokułem i serem żółtym  szpinakowa rolada z serkiem i wędzonym łososiem A co zabrać ze sobą do szkoły?  Kasza jaglana z masłem orzechowym, brokułem i pieczarkami Kuskus z brokułem, suszonymi pomidorami i ziarnami

More food, love and dreams
Dożdżowe ślimaczki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem cheddar 197

łyżki cheddar'a, doprawić solą i pieprzem. Zmiksować. Pomidory drobno posiekać. Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 5mm. Następnie rozsmarować szpinak, równomiernie rozłożyć pomidory i resztę sera. Zawinąć w roladę. Roladę pokroić na jednakowej grubości ślimaczki (u mnie 16 ślimaczków) i przełożyć je do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ślimaczków posmarować rozkłóconym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego

CookYourself
Roladki wieprzowe z camembertem w sosie śliwkowym z korzennym kuskusem 274

powierzchnię faszerowania. Polędwiczkę rozbijamy bardzo lekko, gdyż mięso jest bardzo delikatne. Każdy z uzyskanych „kotletów” przyprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i pieprzem. Na środku mięsa kładziemy kawałek sera, zawijamy w roladę, następnie owijamy w szynkę. Rozgrzewamy masło na patelni, roladki smażymy przez około 15 minut co jakiś czas obracając je, tak aby zarumieniły się z każdej strony. Zdejmujemy

Mania Gotowania