rolada z serem - 956 przepisów

Rolada z żółtego sera z papryką 195

umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Mięso wymieszać z pozostałymi jajkami, papryką i odrobiną bułki tartej. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Wyłożyć na wypieczony ser i zwinąć w roladę. Piec 30 minut w temperaturze 200 oC. Uwaga – sprawdzona rada 1)       zamiast papryki do mięsa można dodać 10 dag pieczarek, pokrojonych

Świat Smaku
Rolada szpinakowa z serem i łososiem wędzonym 221

Przystawka w postaci tej rolady, nie tylko atrakcyjnie wygląda, ale też świetnie smakuje.Składniki;  400g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku,  3 jajka,  200g łososia wędzonego,  ser feta i kozi (taki akurat miałam, ale może być riccota, lub też sama feta), sól, pieprz. Wykonanie;Szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami, solą i pieprzem .Nagrzać piekarnik do 180 stopni

Anioły w kuchni
Rolada chlebowa nafaszerowana serem, wędliną, korniszonami i papryką 186

Znudziły się Wam tradycyjne kanapki? Nie macie ochoty rano iść do sklepu po świeże bułki? Jeżeli tak - to przygotujcie domowe pszenne bułki nadziane żółtym serem, wędliną

Ugotować
Rolady ze schabu z żurawiną i serem camembert 321

ilości osób. Roladki przygotowujemy sobie wcześniej, a potem zostaje nam tylko upieczenie ich w piekarniku. Ja wykorzystywałam przepis już nie raz i zawsze było dobrym wyborem. Rolady ze schabu z żurawiną i serem camembert Składniki: 4 kotlety ze schabu około 4 łyżki suszonej żurawiny 4 grubsze plastry sera camembert lub brie zioła prowansalskie łyżka sosu sojowego jasnego papryka czerwona(...)sól, pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie: Kotlety schabowe dość cienko rozbić, przyprawić i odstawić na 30 minut do lodówki. Nadziać żurawiną i serem. Zrolować ściśle. Naczynie żaroodporne posmarować na dnie oliwą, ułożyć w nim przygotowane rolady.  Piec pod przykryciem około 20 minut w temperaturze 200 stopni, następnie odkryć rolady i piec jeszcze przez około 10 minut.  Podawaj

Mania Gotowania
Rolada serowa z szynką i kukurydzą 2199

Rolada serowa z szynką i kukurydzą... Elegancka rolada na bazie sera gouda. Z kremowym, ziołowym farszem. Plastrami szynki i ziarnami kukurydzy. Oprószona natką pietruszki. Pięknie się prezentuje i pysznie smakuje. Polecam! Składniki: 300 g sera żółtego w kawałku w opakowaniu foliowym (u mnie gouda); 100 g szynki w dużych plastrach; 150 g serka kanapkowego z ziołami (u mnie Almette(...)serze poukładać plastry szynki i rozsmarować farsz. Ser zwinąć ciasno w roladę. Roladę obtoczyć z każdej strony posiekaną natką pietruszki i delikatnie docisnąć, aby natka przykleiła się do sera. Tak przygotowaną roladę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i wstawić do lodówki na całą noc. Roladę podawać na zimno, pokrojoną w plastry. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Moża użyć dowolnego gatunku sera

Gospodyni Miejska
Rolada z domowego sera żółtego i szpinaku 138

Wtedy przygotowałam porcję przeznaczoną do kanapek. Zaletą domowego sera jest fakt, że zanim go wystudzimy możemy zrobić z nim co chcemy Tym razem postanowiłam przedstawić Wam przepis na roladę z sera żółtego ze szpinakiem. Wygląda naprawdę efektownie! Jeśli przygotujecie ją na przyjęcie na pewno Wasi goście będą zdziwieni i zaskoczeni Waszą pomysłowością i kreatywnością. Musicie koniecznie spróbować Rolada z domowego(...)robimy z drugą częścią. Po kilku godzinach rolada jest gotowa do jedzenia. Kroimy ją na plasterki i podajemy jako dodatek do kanapki lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego Artykuł Rolada z domowego sera żółtego i szpinaku pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pizza serowa 163

powiecie na pyszną pizzę serową? Użyłam do niej kilka rodzajów serów i wyszła mega, aż by się ją jadło i jadło Sery które użyłam to: ser mozzarella, ser camembert, rolada tylżycka, ser feta i parmezan. Mozzarellę, camembert i roladę pokroiłam w cienkie paski, fetę trochę rozkruszyłam a parmezan starłam na tarce. Podstawowy mój przepis na pizzę i sos do niej

Kuchenne Wariacje
Rolada z sera żółtego z pieczarkami 408

Rolada z sera żółtego - danie, którego nie znałam, zwróciłam na nie uwagę przeglądając stare broszury kulinarne z lat 70/80tych. Ponieważ powtórzyła się w kilku broszurkach, w rożnych wariantach smakowych, postanowiłam zrobić roladę z pieczarkami. 500 g sera żółtego (gouda....), 1 cebula, 500 g pieczarek, sól, pieprz, 1,5 łyżeczki świeżego posiekanego tymianku, 2 łyżki masła Ser zawinąć szczelnie w folię(...)Dodać tymianek. Dusić aż cały płyn odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Ser wyjąć z wody, odwinąć z folii.  Rozwałkować formując prostokąt. Na serze ułożyć gorące pieczarki. Zwinąć ser w roladę. Zawinąć w folię. Odłożyć do lodówki. Przed podanie pokroić w plasterki. talerz

królestwo garów
Q... Quiche z pesto, szynką, porem i szparagami! 178

Połówki - zdobyta! :) Spojrzałam do mojej peeeełnej lodówy i postanowiłam wpleść trochę polskiego akcentu do pysznego dania :) quiche z pesto, porem i szynką, w masie jajecznej z 2 rodzajami sera (emmentaler + rolada ustrzycka = świetny pomysł!). Zapraszam! Składniki: 1 x ciasto francuskie (przyznaję się bez bicia: kupiłam!) 1 por 6 plastrów szynki (u mnie prosciutto) 2 jajka 1/2 opakowania sera Emmentaler(...)opakowania Rolady Ustrzyckiej* 3 łyżki pesto 1 duża łyżka masła 5 białych szparag (ze słoiczka) sól, pieprz, bazylia *wybór serów zależy naprawdę od Was! Ja postawiłam na mocno wędzony polski akcent i było warto :)   Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik. UWAGA! Ja nie mam piekarnika ;p ale mikrofalówkę z funkcją opiekacza. Nie jest siłaczką, nagrzewa się tylko

Kitchens Alphabet
Rolada serowa z napisem przyślij przepis 381

Delikatna i puszysta rolada do kawki z serem Rolada serowa z napisem przyślij przepis  SKŁADNIKI: CIASTO jajka - 5 szt cukier - 5 łyżek mąka - 5 łyżek proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki kakao - 1 łyżka MASA SEROWA ser biały - 1 kostka (250 g) cukier - 3 łyżki śmietana kremówka - 250 ml żelatyna - 1 łyżeczka DODATKOWO pomarańcze - 0,5 szt kiwi(...)MASA SEROWA  Do blendera włożyć biały ser, dodać cukier i śmietanę, zmiksować, przelać do miski.  Zelatynę rozpuścić w 5 łyżkach gotowanej wody, wymieszać, ostudzić, dodać do masy, zmiksować. Kiwi obrać, pokroić na plastry, pomarańcze na półplastry.  Masę serową wyłożyć na ciasto, na masie ułożyć owoce.  Zwinąć ciasto w roladę, następnie zawinąc w papier i odstawić

Kuchnia Danusi
Rolada z polędwicy faszerowana grzybami i serem 222

płat mięsa. Rozbić za pomocą tłuczka, doprawić solą i pieprzem oraz papryką wędzoną ostrą. Na płat mięsa rozłożyć plastry sera i suche przesmażone pieczarki.Położyć gałązki natki pietruszki. Zawinąć w roladkę, Zwinąć od strony dłuższego boku. Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć roladę najpierw w jajku potem w bułce tartej. Zrobić to dwukrotnie. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na złoty kolor

Kuchnia Pokoleń
Rolada filo z serem i rodzynkami 229

Kupując ciasto filo miałam zamiar zrobić z niego coś na pikantnie. Jednak jak zwykle stanęło na tym, że będę robić coś słodkiego ;) Tak więc upiekłam roladę z serem i rodzynkami. Smakuje jak sernik otulony kruchutkimi listkami ciasta. Roladę robi się szybko i jeszcze szybciej znika z talerzyków. polecam :) Do sera dodałam cukier migdałowy dzięki czemu zyskał naprawdę ciekawy smak. Zamiast(...)wymieszać. Dodać rodzynki. Pojedynczy płat ciasta posmarować masłem za pomocą pędzelka. Położyć na nim kolejny płat ciasta. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Na cieście wzdłuż dłuższego boku rozłożyć ser. Zwinąć roladę. Roladę można przekroić na pół gdyż może się nie zmieścić na blaszce do pieczenia. Roladki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozpuszczonym masłem. Ciasto piec

Smakołyki Asi
Rolada serowa z indykiem i szpinakiem 367

Rolada serowa to pyszna przekąska, która przyciąga uwagę. Robiłam już wersję z kurczakiem i pieczarkami a teraz przygotowałam inną wersję- z mięsem mielonym z indyka i szpinakiem. składniki: 250 g żółtego sera 3 jajka 5 kopiastych łyżek majonezu 500 g mięsa mielonego z indyka, ja zmieliłam  udziec 300 g mrożonego szpinaku, ja dałam z własnych zapasów grubosiekany sól,pieprz(...)miski włożyć mięso mielone, dodać wystudzony szpinak oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Masę dokładnie wyrobić, do smaku doprawić solą i pieprzem. Gotową masę odstawić. Przygotować ciasto na roladę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do miski. Dodac jajka i majonez i całośc dokładnie wymieszać. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować masę serową

Monia miesza i gotuje
Klops wołowy z oscypkiem i jalapeño, w sosie BBQ 184

gęsty, mocno dymny sos o zbalansowanym smaku i mocnym, wędzonym aromacie. Możecie skorzystać z trzech serów – jeśli nie mieszkacie w rejonie gdzie łatwo dostać prawdziwe góralskie oscypki, sprawdzi się sprzedawany w paczkach na grilla serek zakopiański. Jeśli i o niego trudno – poszukajcie wędzonej rolady ustrzyckiej. Mięso przed robieniem klopsa powinno być doprowadzone do temperatury otoczenia – unikniemy wtedy możliwości niedopieczenia klopsa(...)udziec, łata, łopatka, antrykot – stosunek mięsa do tłuszczu 80:20) 30g płatków owsianych błyskawicznych 30g pokruszonych solonych krakersów 2 serki zakopiańskie (oscypki), o wadze ok. 70g albo zamiast nich – ser rolada ustrzycka 20-25g papryczek jalapeño z zalewy 2 pełne łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 3 łyżki sosu BBQ, kupnego albo takiego, domowego 3 łyżki sosu Worcestershire 1 pełna

Karo in the Kitchen
Klops wołowy z oscypkiem i jalapeño, w sosie BBQ 238

gęsty, mocno dymny sos o zbalansowanym smaku i mocnym, wędzonym aromacie. Możecie skorzystać z trzech serów – jeśli nie mieszkacie w rejonie gdzie łatwo dostać prawdziwe góralskie oscypki, sprawdzi się sprzedawany w paczkach na grilla serek zakopiański. Jeśli i o niego trudno – poszukajcie wędzonej rolady ustrzyckiej. Mięso przed robieniem klopsa powinno być doprowadzone do temperatury otoczenia – unikniemy wtedy możliwości niedopieczenia klopsa(...)udziec, łata, łopatka, antrykot – stosunek mięsa do tłuszczu 80:20) 30g płatków owsianych błyskawicznych 30g pokruszonych solonych krakersów 2 serki zakopiańskie (oscypki), o wadze ok. 70g albo zamiast nich – ser rolada ustrzycka 20-25g papryczek jalapeño z zalewy 2 pełne łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 3 łyżki sosu BBQ, kupnego albo takiego, domowego 3 łyżki sosu Worcestershire 1 pełna

Karo in the Kitchen