parówek? Proponuję przygotować parówki na kilka sposobów: w cieście francuskim lub kukurydzianym, w pysznej sałatce z ziemniakami, która jest idealna na grilla, jako składnik wytrawnych naleśników, czy jako rogalik z farszem, który doskonale zastąpi bułki na śniadanie, oraz jako dodatek w potrawach. Dania z parówkami są proste, szybkie i smakują każdemu, szczególnie dzieciom! Przepisy z parówkami. 8 pomysłów na dania(...)parówkami: Parówki w cieście francuskim Parówki w cieście kukurydzianym Rogaliki z parówką i serem Naleśniki z parówką i serem Sałatka ziemniaczana z parówką Fasolka szparagowa a’la gulasz Cukinia grillowana Naleśnik z parówką i warzywami The post Przepisy z parówkami. 8 pomysłów na dania z parówkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWypiekanie na śniadanie - Monia w tym tygodniu zaproponowała te pyszne rogaliki. Są leciutkie jak chmurka, puszyste i delikatne a to za sprawą pure z banana które jest w cieście. U mnie rosły jak szalone. Przepis pochodzi z bloga Candy Company . Ja zrobiłam z połowy porcji i nie dodałam dodatkowo cukru bo banany mają go w sobie sporo i nie lukrowałam(...)tylko posypałam orzechami. Polecam gorąco bo naprawdę są super. Rogaliki drożdżowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzepis ze starej gazetki. Określone tam zostały jako leciutkie rogaliki i faktycznie takie są. Ciasto robi się szybko i nie wymaga chłodzenia, więc do popołudniowej kawy, herbaty świetne :) Składniki : - 150 g zmielonego chudego twarogu, - 6 łyżek oleju, - 2 żółtka, - 4 łyżki cukru, - 300 g mąki pszennej, - 2 łyżki jogurtu naturalnego, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - dowolne nadzienie : u mnie(...)Zagnieść ciasto, w razie potrzeby dodać więcej jogurtu lub podsypać mąką. Powinno być plastyczne. Ciasto cienko rozwałkować w koło, wyciąć trójkąty, nakładać po łyżeczce marmolady lub innego nadzienia. Zwinąć rogaliki i piec w nagrzanym do 180 - 190 stopni piekarniku przez około 25 minut do zrumienienia
Przepisy MikołajaSerowe rogaliki z dżemem – przepis na pyszny i szybki deser, który posmakuje wszystkim! Artykuł Serowe rogaliki z dżemem pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plPyszne,kruche i tanie - takie właśnie są te rogaliki. Jeśli więc macie ochotę na coś słodkiego to sięgnijcie po ten przepis. Składniki: 1/2 kg mąki 25 dag smalcu 1 szklanka śmietany szczypta soli marmolada bądź wiśnie cukier puder Smalec posiekać z mąką,dodać śmietanę oraz szczyptę soli i zarobić na gładkie ciasto. Jeśli ciasto będzie(...)suche można dodać śmietanę. Ciasto rozwałkować, wykrawać małe trójkąty,nakładać nadzienie i formować rogaliki. Upiec w 180 st.C przez ok 25 - 30 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem
Niespełnione zdolności kulinarnePączki w kształcie rogalików to ciekawe urozmaicenie tradycyjnej wersji pączków. Smakują dokładnie tak samo, ale są poręczniejsze Tak przygotowane pączki, śmiało możemy nadziewać ulubionymi dżemami, konfiturami, czy budyniem. Idealnie smakują z nadzieniem. Artykuł Pączki w kształcie rogalików pochodzi z serwisu
NiePieprz.plrozwałkować, by było jeszcze cieńsze) i pokroić w trójkąty. Posmarować roztrzepanym jajem z odrobiną soli pieprzu. Na każdym trójkącie wyłożyć starty żółty ser oraz farsz. Ciasto zwinąć i uformować rogaliki. Na koniec posmarować roztrzepanym jajkiem i piec około 10-15 minut w 180 stopniach C. Po 10 minutach warto stanąć koło piekarnika i zacząć pilnować rogalików. Udanej zabawy! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniprzywiera i dodaje smaku. Nie bójcie się dodać łyżki masła, to naprawdę robi różnicę. W ciągu jednego tygodnia zjedliśmy pięć śniadań, które wyglądały dokładnie tak samo. Były to rogaliki maślane z jajecznicą, chrupiącym bekonem i guacamole, dodatkowo wyłożone świeżym szpinakiem i smażonymi na maśle pieczarkami. I choć możecie myśleć, że to przesada – rozumiem, to dziwne jeść piąty dzień(...)bekonu . Możliwe, że bez tego by się obeszło, ale po co? Kiedy śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ma być pyszny i sycący. Nie odbierajcie sobie tej przyjemności. Naładujcie maślane rogaliki puszystą jajecznicą i bekonem (koniecznie minimum po dwa plastry) posmarowane pastą z awokado i smażonymi pieczarkami. Zajadajcie, póki ciepłe i cieszcie się smakiem, później pomyślicie o siłowni, bieganiu czy innej
Słodkie Gotowaniekupić w praktycznie każdym dyskoncie. Słodkie, lukrowane, zawierające milion kalorii - jedni uwielbiają, a inni nie rozumieją tego zachwytu. Są także dość pracochłonne w przygotowaniu. Miałam ochotę na domowe rogaliki, ale stwierdziłam, że ułatwię sobie zadanie, pokombinowałam i przygotowałam je na cieście drożdżowym, a nie półfrancuskim, ze zdrowszej mąki z nadzieniem z białego maku i orzechów(...)dwie części. Rozwałkować je w kształcie koła, niezbyt grube i nie za cienkie. Podzielić na 8 części (trójkątów). Rozsmarować nadzienie na każdym kawałku ciasta, pozostawiając mały margines. Zwijać rogaliki zaczynając od szerszego boku, w kierunku wierzchołka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Rogale posmarować jakiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka. Piec na złoty
Fabryka pomysłówDziś polecam Wam smaczne rogaliki ze śliwkami. Robi się je szybko a jeszcze szybciej znikają. Można je upiec dla dzieci ale zapewniam Was, że te duże łasuchy też je lubią. Czyli idealne dla każdego. rogaliki ze śliwkami Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnitych rogalikach z czystym sumieniem można powiedzieć "expresowe". Zazwyczaj wiele osób, szczególnie początkujących w sztuce kulinarnej zniechęca się do ciasta drożdżowego, ze względu na dość długi i żmudny proces wyrastania. Tym razem jest inaczej 👍 Lekko wyrasta nam tylko rozczyn, a potem już wszystko idzie naprawdę szybciutko. Polecam przepis, bo jest prosty i szybki, a rogaliki są naprawdę pyszne. Mięciutkie
Walijskie Pichceniejest znakomity, ciasto się pięknie listkuje jak w najlepszej restauracji francuskiej croissanty a przecież nasze rogale pochodzą z Czech. Są pyszne i trzeba ich spróbować. Przepis na te małe rogaliki pochodzi z bloga Bread around the world. České rohlíky - rogaliki po czesku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewyrośnięcia. Po tym czasie wyrobiłam ciasto ponownie i podzieliłam na 2 części. Każdy kawałek rozwałkowałam i dzieliłam na 8 trójkątów. Każdy trójkąt smarowałam marmoladą i zwijałam w rogalik. Wykładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdego rogala smarowałam rozkłóconym jajkiem z mlekiem. Piekłam 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni. Polecam upiec takie właśnie rogaliki. Są naprawdę
Pieprzyć z Fantazjąserem, więc tym bardziej się ucieszyłam ,że mogę wziąć udział w testach na TRND. Przyjęło się, że ser zottarella używany jest głównie do dań wytrawnych, sałatek, pizzy ... Ja zrobiłam rogaliki na słodko, zatem zapraszam po przepis. Składniki; 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 kulka sera zottarella (125g classic lub light) 3 łyżki płatków migdałowych 5-6 suszonych śliwek 1 łyżka(...)osuszamy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy migdały, cukier, cynamon a także posiekane śliwki. Wszystko mieszamy ze sobą. Ciasto kroimy na trójkąty, na środek nakładamy łyżkę farszu, zwijamy tworząc rogalika. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200C. Piec około 15 minut lub do zrumienienia. Prawda że proste? polecam, naprawdę smaczne! Miłego dnia
Radość kipiąca uśmiechem.