rogaliki - 2450 przepisów (strona:78/164)

Rogaliki krucho drożdżowe 131

dłużej przerwie, w końcu jakiś czas temu odważyliśmy się odwiedzić moich Rodziców. Nie dość, że czekał na nas pyszny rosół z domowym makaronem, to Mamcia przygotowała jeszcze delikatne, kruche rogaliki, które dosłownie rozpływały się w ustach. Były tak małe, że można je było zjeść niemal "na raz". Tutaj nadzieniem była marmolada, ale spokojnie możecie użyć Waszych ulubionych "wypełniaczy". Doskonale sprawdzi(...)porcje, wałkujemy na grubość 2-3mm, przykładamy okrągły talerzyk i wycinamy nożykiem okrąg, który dzielimy na 8 równych części. Nakładamy na szerszą część odrobinę marmolady i ciasno zwijamy. Rogaliki wstawiamy do nagrzanego do 200ºC piekarnika na ok 20-25 minut (do lekkiego zrumienienia). Przestudzone oprószamy cukrem pudrem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Kuchnia w czekoladzie
Rogaliki drożdżowe z konfiturą 127

Rogaliki drożdżowe z konfiturą (czasem czekoladą) to ostatnio hit w naszym domu. Siedzi człowiek (i małe człowieczki) w domu i szuka po kątach jedzenia 😀 a że praca z ciastem drożdżowym bardzo mnie relaksuje i uspokaja (a kiedyś się go bałam!), to działamy… Artykuł Rogaliki drożdżowe

Kolorowy Przepisownik
Rogaliki drożdżowe z konfiturą 130

Rogaliki drożdżowe z konfiturą (czasem czekoladą) to ostatnio hit w naszym domu. Siedzi człowiek (i małe człowieczki) w domu i szuka po kątach jedzenia 😀 a że praca z ciastem drożdżowym bardzo mnie relaksuje i uspokaja (a kiedyś się go bałam!), to działamy… Artykuł Rogaliki drożdżowe

Kolorowy Przepisownik
Łaciate rogale 126

Ciasto może się kleić do wałka, dlatego trzeba posypać mąką   Każde koło dzielę na 8 części jak pizzę. Na każdym kawałku kładę 1 łyżeczkę nutelli i zwijam rogalik. Rogaliki układam na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut, aż zrobią się delikatnie rumiane. Smacznego Artykuł Łaciate rogale pochodzi z serwisu

Słodki sentyment
Rogaliki francuskie z Kinder czekoladą 107

Rogaliki francuskie z Kinder czekoladą – to pyszne i szybkie łakocie – takie akurat do popołudniowej kawki :) Super sprawdzają się jako słodka przekąska dla niespodziewanych gości, gdy mamy ochotę poczęstować ich czymś nieco innym, niż zw The post Rogaliki francuskie z Kinder czekoladą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bez cukru a słodkie - Katarzyna Biłas 180

wyrzutów sumienia. Autorka pokazuje jak w prosty, szybki i nie drogi sposób przyrządzić coś słodkiego. W książce znajduje się 100 przepisów na odchudzone ciasta, zdrowe desery i koktajle,rogaliki, babeczki i praliny.Dzięki prostym pomysłom i łatwym zamiennikom bez trudu wyeliminujesz ze swojej diety biały cukier. Autorka uczy też jak zrobić dobre zakupy, na co zwracać uwagę. Jeśli ciekawi(...)koniecznie zajrzyj do tej książki. Katarzyna Biłas - absolwentka AWF, masażystka, miłośniczka sportu, gotowania i podróży. Książka podzielona jest na 9 rozdziałów: - Wstęp - Ciasta, Tarty - Serniki - Ciasteczka i batoniki - Drożdżówki, rogaliki i ptysie - Desery - Czekolady i praliny - Koktajle i lody Tytuł: Bez cukru a słodkie Autor: Katarzyna Biłas Wydawnictwo: Pascal Rok wydania: 2020 Ilość stron: 256 Cena: 34,57 zł Jeśli

Sama słodycz i szczypta chili
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z CZEKOLADĄ 147

łyżek cukru pudru przesiewamy i mieszamy z sokiem z cytryny i gorącą wodą.  Lukrem polewamy upieczone i wystudzone bułeczki drożdżowe.  Uwagi:  - Jak wiadomo bułeczki  drożdżowe, rogaliki czy też pączki na drugi dzień robią się troszkę twardsze. Proponuję wstawić  do mikrofali na niecałą minutkę a będą mięciutkie jak zaraz po upieczeniu. - Zamiast kremu czekoladowego można dać(...)możesz poznać mnie lepiej i zobaczyć Grecję z troszkę z innej strony.  Gorąco zachęcam do  subskrybcji  mojego kanału  RITA vlog  Polecam również:   rogaliki drożdżowe z czekoladą i truskawkami oponki serowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Rita creative
Cytrynowe kruche rogaliki 151

Pyszne mega kruche rogaliki   z orzeźwiającym cytrynowym budyniem, oprószone cukrem pudrem to propozycja na słodki podwieczorek, kiedy nie opuszcza nas ochota na słodkie, maślane rozpływające się w ustach, z tego przepisu otrzymasz duży talerz słodkości. Mimo cytrynowego nadzienia posmakują również dzieciom. Takie małe a tyle radości!  Składniki: Ciasto: 30 dag mąki pszennej typ 550 20 dag masła(...)czasie ciasto podzielić na 4 części, każdą cześć rozwałkować na   cienki okrąg, radełkiem powycinać trójkąty, na każdy kłaść po łyżeczce nadzienie zawijać i formować w rogaliki.  Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, piec w nagrzanym piekarniku do 180*c na grzaniu góra dół przez 18-20 minut. Zimne można oprószyć cukrem pudrem. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
JAK JEDZĄ MAROKAŃCZYCY? 108

JEDZĄ MAROKAŃCZYCY? Marokańczycy często zasiadają do posiłków według zegara. Ok godziny 7:00 rano jedzą śniadanie – zwykle lekkie, mało znaczące, często tylko kawa. Czasami jakiś rogalik po francusku czy harcha lub naleśniki zwany msemen ( te również ja jadłam będąc w Marrakeszu ). Obiad pojawia się na stole ok. godziny 13:00 – i tutaj już na stole pojawia się coś(...)pyszne i chrupiące ciastka FEKKAS , przypominające włoskie biscotti. Niezwykłego smaku nadają mu ziarna sezamu, nasiona anyżu, woda z kwiatów pomarańczy i rodzynki. CORNES DE GAZELLES „różki gazeli” to małe rogaliki nadziewane migdałami i miodem. MAKROUT to z kolei ciasteczka z semoliny z nadzieniem daktylowym, smażone w głębokim tłuszczu. Podobne do nich są BRIOUAT BIL LUZ z ciasta warqa i nadzieniem

Ostra na Słodko
Rogale śniadaniowe 106

wyrośnięcia. Po tym czasie wyrobiłam ciasto ponownie i podzieliłam na 2 części. Każdy kawałek rozwałkowałam i dzieliłam na 8 trójkątów. Każdy trójkąt smarowałam marmoladą i zwijałam w rogalik. Wykładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdego rogala smarowałam rozkłóconym jajkiem z mlekiem. Piekłam 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni.  Polecam upiec takie właśnie rogaliki. Są naprawdę

Pieprzyć z Fantazją
Top 10 świątecznych mini słodkości 167

świętami. Do ich przyrządzenia nie potrzebujemy żadnych foremek. Wystarczy z ciasta uformować wałek i pociąć go na mniejsze części. Poniższe pierniczki są miękkie, puszyste i mocno wciągające. 6. Kruche rogaliki z masą makową to pomysł na słodką przekąskę. Rogaliki są idealnie do podjadania - kruche, słodkie i maślane w smaku. Spokojnie możecie przygotować je kilka dni przed podaniem, ponieważ ciasto kruche

Ugotować
Powidła z suszonych śliwek. 183

Czym byłyby Święta bez pachnących, korzennych pierników, kruchych ciasteczek, czy rogalików przełożonych gęstymi, słodkimi powidłami? Dziś zdradzę Wam mój sekret na właśnie takie powidła. Robię je już od kilku lat i zawsze wzbudzają zachwyt. Gęste, słodkie i przede wszystkim wyjątkowo intensywne w smaku. Do przepisu podstawowego dodaję szczyptę cynamonu, ale można go pominąć lub dodać nieco więcej, smak można dodatkowo(...)wzbogacić dodając przesmażonej w cukrze skórki pomarańczowej lub cytrynowej, korzennej przyprawy do piernika, wanilii, kakao i tym podobnych specjałów. I tak rogaliki drożdżowe nadziewam klasycznymi powidłami lub z dodatkiem skórek z cytrusów, do piernika, naleśników i do smarowania pieczywa stosuję wersję podstawową, a do kruchych ciasteczek i rogali wersję z kakao lub przyprawą do piernika, łyżkę powideł warto zostawić również

Rozpustne gotowanie
pyszne rogaliki 170

rogaliki Jadzi autorki przepisu Przepis dostałam od Jadziu G.-Dziekuje Jadziu Składniki 3 szklanki m ą ki tortowej 1 szklanka m ą ki krupczatki + m ą ka tortowa do wyrabiania i podsypywania 1 kostka mas ł a 200 g 540 ml g ę stej kwa ś nej ś mietany 18% 1 ca ł e jajko(...)rozwa ł kowa ć w kszta ł cie ko ł a podzieli ć na 16 cz ęś ci, roz ł o ż y ć nadzienie i formowa ć rogaliki Posmarowa ć roztrzepanym bia ł kiem i wstawi ć do piekarnika rozgrzanego to temp. 180 °C, piec ok. 15-20 min. Po upieczeniu polukrowa ć . A potem kawka i jedzenie. Smacznego

mojej kuchni
pyszne rogaliki 169

rogaliki Jadzi autorki przepisu Przepis dostałam od Jadziu G.-Dziekuje Jadziu Składniki 3 szklanki m ą ki tortowej 1 szklanka m ą ki krupczatki + m ą ka tortowa do wyrabiania i podsypywania 1 kostka mas ł a 200 g 540 ml g ę stej kwa ś nej ś mietany 18% 1 ca ł e jajko(...)rozwa ł kowa ć w kszta ł cie ko ł a podzieli ć na 16 cz ęś ci, roz ł o ż y ć nadzienie i formowa ć rogaliki Posmarowa ć roztrzepanym bia ł kiem i wstawi ć do piekarnika rozgrzanego to temp. 180 °C, piec ok. 15-20 min. Po upieczeniu polukrowa ć . A potem kawka i jedzenie. Smacznego

w mojej kuchni
Drożdżowe paluchy z serem 129

termoobiegiem. Można posypać je cukrem pudrem albo polać lukrem. [caption id="attachment_8527" align="aligncenter" width="1024"] Drożdżowe paluchy z serem[/caption]   Zobacz inne przepisy na słodkie bułeczki: Rogaliki Maślane Z Marmoladą Drożdżowe Bułeczki Odrywane Z Marmoladą Drożdżowe Ślimaczki Z Serem Drożdżowe Rogaliki Z Budyniem Chlebek Bananowy Bez Cukru (151 Kcal) Idealne Jagodzianki Gwiazda Drożdżowa Z Makiem Artykuł Drożdżowe

e-PrzepisyKulinarne