rogaliki - 2450 przepisów (strona:78/164)

Rogaliki drożdżowe z powidłami 107

Rogaliki drożdżowe z powidłami Coś słodkiego do niedzielnej kawki. Drożdżowe rogaliki z powidłami. Czas przygotowania 1:15 minut 30 porcji Składniki na rozczyn: ·        5 dag drożdży świeżych ·        ½ szk. mleka ·        1 łyżka mąki ·        4 łyżki cukru Składniki

Kulinarna Chwila
Rogaliki z ciasta francuskiego z jagodami i kremem cytrynowym 76

trzepaczką. Trwa to kilka minut, a gdy krem zgęstnieje przecieramy go przez sitko. Lekko rozmrożone ciasto francuskie kroimy na trójkąty (u mnie było 6 prostokątów, więc wyszło mi 12 rogalików). Smarujemy je łyżką kremu cytrynowego i posypujemy jagodami. Zwijamy zaczynając od najszerszego kawałka ciasta. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy mlekiem, posypujemy cukrem i pieczemy około(...)minut w 210 stopniach. Smacznego :) Artykuł Rogaliki z ciasta francuskiego z jagodami i kremem cytrynowym pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Makaron z pistacjami 105

język włoski, więc przeglądałam włoskie blogi w poszukiwaniu sycylijskich specjałów. Sycylia to region pistacji. Nie wiem, czy jest jakaś potrawa, której nie podają tam z pistacjami Pizza, makaron, lody, rogaliki, burgery, kanapki, ciastka. Mogłabym tak wymieniać w nieskończoność. Próbowałam wszystkich lokalnych specjałów. Urzekło mnie cornetto, czyli rogalik z pastą pistacjową, którym zajadałam się każdego ranka. Duże wrażenie zrobiła na mnie

365 dni dookoła kuchni
Pomysły na Tłusty Czwartek 127

amerykańskie pączki z dziurką  Sodziaki Drożdżowe racuchy z jabłkami Drożdżowe racuchy z bananami Drożdżowe racuchy z morelami Placuszki z serkiem homogenizowanym Placuszki z jabłkami i twarożkiem  Kruche rogaliki z marmoladą (na smalcu) Kruche serowe ciasteczka Ciasteczka serowe z marmoladą - Klementynki Nadziewane drożdżowe rogaliki Racuszki z jabłkami Racuszki na kefirze Racuszki na maślance

Kuchnia domowa Ani
Rogaliki z ciasta francuskiego 157

Rogaliki z ciasta francuskiego to jedna z najszybszych, słodkich przekąsek. To przepis, który szykuje się błyskawicznie. Rogaliki wychodzą piękne, pachnące i super pyszne.  - gotowe ciasto francuskie - ich szykowanie zajmie Ci tylko kwadrans - można je nadziewać czekoladą, kremem lub marmoladą

AniaGotuje.pl
Przepisy na sylwestra II 107

Sałatka król   imprezy 24.  Szybkie ślimaczki z ciasta   francuskiego na wytrawnie 25.  Zakręcone ślimaczki   z ciasta francuskiego 26.  Strogonow   drobiowy 27.  Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28.  Wafle z masą mleczno   - kakaową 29.  Kruche ciasteczka   z dżemem 30.  Zapiekanka z tortellini, kurczakiem   w gyrosie, szpinakiem(...)salami i kukurydzą 48. Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto i boczkiem 49. Sałatka z kurczakiem i chipsami  50. Sałatka z kurczakiem curry, fetą i migdałami ... 51. Rogaliki z ciasta francuskiego z pesto, szynką parmeńską i mozzarellą 52. Mini zawijaski z ciasta francuskiego z masą makową 53. Zdrowe kulki mocy

kruche babeczki
Drożdżowe rogale expresowe 120

miałam czasu dla bloga, oczywiście mogłam zarywać noce ale myślę że przerwa nikomu nie zaszkodziła. Wracam powoli, za to z nową świeżością, energią i przepisami.  Pierwszy wpis dedykuję rogalikom, w moim przepadku a'la marcińskie gdyż z masą z białego maku, z tym że ciasto drożdżowe, a nie półfrancuskie. Ciasto jest świetne, szybkie w przygotowaniu i extra się(...)pracuje. Testowałam dla was 3 razy z różnymi zawartościami bułeczek, były zawijańce z serem, rogale z marmoladą i rogaliki z białym makiem. Za każdym razem ciasto wychodziło takie samo, śmiało łapcie przepis i testujcie. Składniki:  1 kg mąki 80 gram drożdży 3/4 szklanki oleju czyli ok 190 ml 2 szklanki mleka czyli 500 ml 3 żółtka 1/2 szklanki cukru

Życie zaczyna się w kuchni
Rogaliki serowe 169

Przepis na te pyszne rogaliki znajdziecie na IG Svetlany 🙂 Składniki:80 g zimnego masła50 g mąki owsianej150 g mąki pszennej2 jajka60 g erytrytolu150 g twarogu1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie … Czytaj dalej Rogaliki serowe

czarrna od kuchni
Rogaliki, rogale z dżemem 110

Proste rogaliki z dżemem, które są miękkie i bardzo dobre. Idealne gdy macie ochotę na coś słodkiego a zapasy ze słodyczami świecą pustkami.   Składniki (32 rogaliki): 150 ml mleka 7 g suchych drożdży (1 opakowanie) 500g mąki pszennej 150g miękkiego masła 80 g cukru 2 jajka ulubiony dżem cukier puder Mleko delikatnie podgrzewamy, do ciepłego mleka dodajemy drożdże

CookYourself
Pomarańczowe półksiężyce 109

Pyszne ciasteczka w kształcie półksiężyców lub rogalików. Piękny aromatyczny pomarańczowy zapach podczas pieczenia w domu gwarantowany. Aż zapachniało świętami ;-) Składniki: 250 g mąki pszennej tortowej 70g cukru pudru (dałam zwykły) 1 opakowanie cukru wanilinowego 100 g mielonych migdałów 200 g masła / margaryny  skórka otarta z połowy pomarańczy 1 łyżka domowego ekstraktu pomarańczowego   Dodatkowo: 70g cukru 1/2 łyżeczki skórki(...)pomarańczową. Dodać zimne pokrojone masło i wymieszać mikserem, aż powstaną grudki. Potem wyrobić ciasto ręcznie. 2. Z ciasta odrywać porcje wielkości orzecha włoskiego, zrobić wałeczek i zwinąć w półksiężyc / rogalik. Gotowe ciasteczka ułożyć w odległości od siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180st.C na funkcji termoobieg przez 20-25 minut (w oryginale 15 minut, ale moim ciastkom

Kuchnia domowa Ani
Korzenny ciasteczkowy krem speculoos 102

Łatwe Ilość 1 słoiczek Przygotowanie 20 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 310 kcal Kremowe smarowidło z korzennych ciasteczek speculoos, białej czekolady i mleka zagęszczonego. Krem ciasteczkowy do tostów i rogalików. Składniki: 100 g ciastek korzennych speculoos 30 g płynnego miodu lipowego 50 ml mleka 50 ml mleka skondensowanego słodzonego 30 ml oleju kokosowego, rafinowanego 50 g białej czekolady Milka (adsbygoogle(...)/ciastka-korzenne-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/ciastka-korzenne-480x270.jpg"],"description":"Kremowe smarowid\u0142o z korzennych ciasteczek speculoos, bia\u0142ej czekolady i mleka zag\u0119szczonego. Krem ciasteczkowy do tost\u00f3w i rogalik\u00f3w.","keywords":["bia\u0142a czekolada","ciastka","mi\u00f3d","mleko","mleko skondensowane"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-10-09T14:37:51+01:00","prepTime":"PT20M","cookTime

ProstePesto.pl
Ciastka roladki z dżemem 136

Ostatnio dość często robiąc coś słodkiego na deser, decyduję się na kruche wypieki. Ostatnio były rogaliki i kruche babeczki z kremem, wcześniej jakaś szarlotka, kruche ciasto z rabarbarem. Dziś natomiast zdecydowałam się na kruche ciastka roladki z dżemem. Użyłam dżemu rabarbarowego domowej roboty, który jest dość kwaśny, więc ciastka nie wyszły przesłodzone. Można je spokojnie posypać do dekoracji cukrem pudrem(...)cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na kruche ciastka, np.: kruche babeczki z kajmakiem i budyniem (link do przepisu:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/07/kruche-babeczki-z-kajmakiem-i-budyniem.html ), kruche rogaliki z dżemem (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/07/kruche-rogaliki-z-dzemem.html ), ciastka budyniowe (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/04/ciastka-budyniowe.html ), czekoladowe ciastka maszynkowe (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/czekoladowe-ciastka-maszynkowe.html ), ciastka spiralki (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-spiralki.html ). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Rogale marcińskie 110

razy, za każdym razem schładzając przynajmniej 30 minut. Po ostatnim rozwałkowaniu ciasto chłodzić 5 godzin lub całą noc. Ciasto wyjmujemy z lodówki na 15 minut przed robieniem rogalików. Wykonanie nadzienia Mak i włoskie orzechy wsypać do miski i zalać gorącą woda, odstawić na 15 minut, następnie odcedzić. W maszynce do mięsa zmielić mak razem z włoskimi orzechami(...)pieczenia. Przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na około 45 minut w ciepłym miejscu. Piekarnik rozgrzać do 180 st C. Rogale posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Rogaliki piec około 15-20 minut na złoty kolor. Mleko , sok z cytryny i skórkę wymieszać z cukrem pudrem , lukier jest błyskawiczny, wystarczy połączyć składniki i lukier gotowy, powinien być na tyle

SprawdzonaKuchnia.pl
Rogaliki krucho drożdżowe 125

dłużej przerwie, w końcu jakiś czas temu odważyliśmy się odwiedzić moich Rodziców. Nie dość, że czekał na nas pyszny rosół z domowym makaronem, to Mamcia przygotowała jeszcze delikatne, kruche rogaliki, które dosłownie rozpływały się w ustach. Były tak małe, że można je było zjeść niemal "na raz". Tutaj nadzieniem była marmolada, ale spokojnie możecie użyć Waszych ulubionych "wypełniaczy". Doskonale sprawdzi(...)porcje, wałkujemy na grubość 2-3mm, przykładamy okrągły talerzyk i wycinamy nożykiem okrąg, który dzielimy na 8 równych części. Nakładamy na szerszą część odrobinę marmolady i ciasno zwijamy. Rogaliki wstawiamy do nagrzanego do 200ºC piekarnika na ok 20-25 minut (do lekkiego zrumienienia). Przestudzone oprószamy cukrem pudrem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Kuchnia w czekoladzie
Rogaliki drożdżowe z konfiturą 121

Rogaliki drożdżowe z konfiturą (czasem czekoladą) to ostatnio hit w naszym domu. Siedzi człowiek (i małe człowieczki) w domu i szuka po kątach jedzenia 😀 a że praca z ciastem drożdżowym bardzo mnie relaksuje i uspokaja (a kiedyś się go bałam!), to działamy… Artykuł Rogaliki drożdżowe

Kolorowy Przepisownik