rogaliki - 2436 przepisów (strona:70/163)

Rogale Świętomarcińskie. 81

około 0,5 cm. Przecinamy na pół wzdłuż najdłuższego boku. Każdy z powstałych pasków tniemy na 12 trójkątów. Na każdym trójkącie kładziemy nadzienie, zostawiamy troszkę odstęp od brzegu. Zwijamy rogaliki Świętomarcińskie zaczynając od najszerszego boku, w kierunku wierzchołka. Układamy rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy i odstawiamy na około 40 minut lub do momentu podwojenia swojej objętości. Piekarnik

Zdrowy Styl Joanny
MARCHEWKOWE ROGALIKI 87

wałkujemy cienko, bo zwyczajnie się nie da. Wycinamy trójkąty średniej wielkości. Na szeroki koniec każdego nakładamy dżem i zwijamy delikatnie w kierunku wąskiego końca. Sklejamy i zakręcamy w rogaliki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 25-30 minut. Gotowe! The post MARCHEWKOWE ROGALIKI first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
MARCHEWKOWE ROGALIKI 73

Rozwałkowujemy na prostokąt podsypując mąką ( ciasto się klei ). Wycinamy trójkąty średniej wielkości. Na szeroki koniec każdego nakładamy dżem i zwijamy delikatnie w kierunku wąskiego końca. Sklejamy i zakręcamy w rogaliki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 25-30 minut. Gotowe! The post MARCHEWKOWE ROGALIKI first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
SZYBKIE ROGALIKI TWAROGOWE + FILMIK 69

Rogaliki twarogowe przygotowuje się bardzo łatwo, smakują rewelacyjnie i pięknie pachną. Jednak po upieczeniu są twarde ale przełożone do pojemnika po pewnym czasie miękną. Mimo wszystko ich smak jest na prawdę rewelacyjny. Polecam.  SKŁADNIKI :  250 g twarogu półtłustego 1 jajko 1/2 szklanka cukru  1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanka oleju(...)mąką. Ciasto ciężko się podnosi ponieważ się rozrywa. Najlepiej jest je rozwałkować bez obracania. Rozwałkowujemy je na kształt koła i przecinamy tworząc trójkąty.  Każdy trójkąt zwijamy tworząc kształt rogalika i układamy je na blaszce.  Pieczemy 15-17 minut w temperaturze 185 % C. Gdyby zaczęły się przypiekać temperaturę zmniejszamy.  Zjadamy od razu lub czekamy aż zmiękną. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Francuskie maślane croissanty na śniadanie 96

mleka 2 łyżeczki drożdży instant 3 łyżki cukru szczypta soli 1 jajko Francuskie maślane croissanty na śniadanie – przepis: Ciasto najlepiej przygotować na wieczór, aby rano tylko zwinąć rogaliki, wstawić je do piekarnika i cieszyć się pysznym śniadaniem. Zacznij od przesiania mąki do wysokiej miski, dodaj cukier, sól i drożdże instant. Następnie wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj 100 g miękkiego masła(...)lodówce na całą noc. Następnego dnia rozwałkuj zimne ciasto na oprószonej mąką stolnicy. Powinno mieć około 0,5 cm grubości. Wykrawaj z niego trójkąty, które następnie zwijaj w kształt rogalika, zaczynając od podstawy. Gotowe croissanty układaj na blaszce wyłożonej pergaminem, posmaruj roztrzepanym jajkiem i odstaw pod ściereczką na pół godziny. Piecz przez około 20 minut w temperaturze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rogaliki orzechowe siostry Anastazji 128

pszenna 200 g Masło 150 g Cukier puder 50 g Orzechy mielone 50 g Żółtka surowe 2 Żółtka ugotowane 2 Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki Przygotowanie: Wszystkie składniki na rogaliki przełożyć do miski i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Blat podsypać mąką. i każdy kawałek ciasta rozwałkować na kształt koła . Grubość ciasta ok 2-3 mm. Każde koło(...)podzielić na 8 trójkątów. Zwinąć na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 160 stopni i pieczemy przez ok. 15 minut.  Gotowe posypać pudrem, polukrować lub oblać czekoladą. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam

Kulinarne przygody
FIT rogaliki z czekośliwką 75

godzina, najchętniej spędzam czas przy rozgrzanym piekarniku. Skutkuje to godzinami spędzanymi w kuchni oraz co raz to nowszymi wypiekami. Ostatnio na deser zajadaliśmy rumiane FIT … The post FIT rogaliki z czekośliwką appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Rogaliki Kifli - wrześniowa piekarnia 74

Wrześniowa piekarnia z Anią prowadzącą blog Kuchennymi drzwiami , to bardzo smaczne węgierskie rogaliki Kifli. Wypiekanie tych rogalików zaproponowała Małgosia - Akacjowy blog

Stare Gary
Rogaliki 88

Drożdżowe rogaliki. U mnie w dwóch wariantach – małe- czyste i większe – z kremem orzechowo-czekoladowym. Najlepsze w tym samym dniu po upieczeniu, ale na drugi dzień też dają radę. 550 g mąki pszennej (u mnie typ 550) 25 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 75 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka soli 70 g miękkiego masła Drożdże(...)Każdą z nich wałkujemy na duży, okrągły placek, dzielimy na trójkąty. Na szerszą podstawę można wyłożyć łyżeczkę nadzienia (marmolady lub kremu czekoladowo-orzechowego). Rolujemy ciasto, zaczynając od szerszej podstawy. Rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 20 minut do napuszenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut (do zarumienienia

Smaki Na Talerzu
Rogaliki drożdżowe z marmoladą 148

Rogaliki to doskonała propozycja na słodką przekąskę gdy wybieramy się na wycieczkę za miasto. Będą też świetnym podwieczorkiem z kubkiem mleka czy kakao. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i dorośli :) 580 g mąki pszennej 8 g drożdży instant 300 ml ciepłego mleka 2 jajka 70 g rozpuszczonego masła 70 g cukru 1/2 łyżeczki soli słoiczek marmolady jajko do posmarowania(...)Każdą rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na prostokąt  20x30 cm i pociąć na 8 długich trójkątów. Na podstawie każdego nakładać po łyżeczce marmolady, zwijać zaczynając od szerszej strony. Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec około 15 minut do zarumienienia w 180 stopniach

Smakołyki Asi
Świąteczne rogaliki działu IT 78

Przepis na nieziemsko pyszne rogaliki drożdżowe mam dzięki koledze z mojego działu IT, w którym razem pracujemy. Nie można się od nich oderwać. Dzisiaj zagościły na naszym firmowym Wigilijnym stole. Rafał dzięki! Ciasto: 1 kg mąki, najlepiej typ 650 2 margaryny, najlepiej Kasia 4 duże jajka szczypta soli cukier (wedle uznania) 1 opakowanie drożdży świeżych pół szklanki mleka łyżeczka cukru(...)wodą. Gdy zacznie rosnąć, napęcznieje w szmatce a najlepiej gdy już lekko z niej wychodzi, ciasto jest gotowe do rozwałkowania. W małych porcjach wałkujemy rozdzielamy na trójkąty i zwijamy rogaliki. Nadzienie wedle uznania i preferencji. Pieczemy w ok 175 stopniach do oczekiwanego rezultatu. Ja preferuje bledsze ale każdy ma swoje preferencje

Kocham Czekoladę
Bułeczki drożdżowe, chleb, rogaliki drożdżowe i inne domowe pieczywo 312

albo bułki do hot dogów . Dla dzieci idealne będą proste bułeczki mleczne , są to szybkie bułeczki drożdżowe. Takie mięciutkie o przyjemnym lekko słodkawym smaku.  Na koniec bombowe przepisy! Rogaliki drożdżowe , z którymi pracuje się bardzo prosto, a efekt jest naprawdę niesamowity. Ja nie jestem jakimś sztukmistrzem, jestem samoukiem, żadnym piekarzem, ani kucharzem, a sama nie mogę się napatrzeć jakie(...)boskie i równe wyszły. Mam też u siebie pomysł na rogaliki drożdżowe na słodko , również wspaniałe dla dzieci, bo dzieci lubią takie małe bułeczki, lekko słodkie, bez niczego. Masz ochotę na słodkie bułeczki z serem ? Proszę, nie krępuj się i upiecz, drożdżowe ciasto poprawia humor! A może marzą Ci się krakowskie obwarzanki , ale nie ma jak teraz wyskoczyć do Krakowa

MamaOskarka
Pyszne i tanie rogaliki Babci 92

roztopione masło (letnie) oraz jajko rozbite trzepaczką. Mieszać dodając resztę maki. Na koniec wyrobić ciasto rękoma. Orzechy zmielić w blenderze i połączyć z masłem orzechowym. Jeśli chcemy uzyskać mniejsze rogaliki dzielimy ciasto na trzy lub cztery części. Ja podzieliłam na dwie i otrzymałam duże rogale. W sam raz jeden na raz Rozwałkować jedną część ciasta, nałożyć i rozsmarować masę orzechową(...)zwijać rogale. Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 170 stopni C przez 18-20 minut. Polukrować lub ozdobić według uznania. Smacznego!!! Pyszne-i-tanie-rogaliki-Babci Pobierz Polecam również: http://www.przepisybabci.com.pl/2019/09/25/czy-wiesz-kiedy-drozdze-sa-swieze-test-na-swiezosc/ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepisy Babci
FIT rogaliki z czekośliwką 137

złota godzina, najchętniej spędzam czas przy rozgrzanym piekarniku. Skutkuje to godzinami spędzanymi w kuchni oraz co raz to nowszymi wypiekami. Ostatnio na deser zajadaliśmy rumiane FIT … Artykuł FIT rogaliki z czekośliwką pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Rogaliki ekspresowe 129

Skusiły mnie co prawda inne rogaliki,ale że nie nie miałam twarogu zrobiłam z innego przepisu.Proste i szybkie do zrobienia,a co najważniejsze smaczne, nawet na drugi dzień.Polecam. 20 g drożdży 250 g  gęstej śmietany 18%  1 kostka masła 400 g mąki [ u mnie wyszło ciut więcej] 1 jajko 2 łyżki cukru dowolne nadzienie [ u mnie krem(...)części. Następnie 1 część ciasta rozwałkować na okrąg i przekrawać po linii średnicy tworząc trójkąty. Na szeroką część trójkąta kłaść nadzienie i zwijać rogaliki.Tak samo postąpić z resztą ciasta.Uformowane rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem.Rogaliki piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Wyjąć, wystudzić na kratce. Po lekkim przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania