rogaliki - 2468 przepisów (strona:44/165)

Szybkie i proste słodkie przekąski 17

Szybkie i proste słodkie przekąski Szukasz przepisu na pysze ciasteczka, rurki lub rogaliki? Do szkoły, na festyn lub inne przyjęcie? W dzisiejszym wpisie podsyłam, aż 10

Blog z Apetytem
Rogaliki francuskie z różą 54

ciasta francuskiego nadzienie – konfitura z różą – 1 jajko – cukier puder do posypania Przygotowanie: Gotowe ciasto francuskie kroimy na średnie trójkąty. Dodajemy po łyżeczce konfitury. Zwijamy formując rogaliki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wkładamy na blaszkę i pieczemy w piekarniku (180 stopni) przez kilka minut aż rogaliki się zarumienią. Posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Rogaliki francuskie z różą pochodzi z serwisu

I LOVE LIFE
Nocne rogaliki z jabłkami 51

Nocne rogaliki z jabłkami Pyszny i aromatyczny wypiek, który zachwyca swoim wyglądem oraz smakiem. Prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w sobie słodko kwaskowy smak jabłek z delikatnością i puszystością ciasta drożdżowego. Idealne na drugie śniadanie, deser lub przekąskę do kawki.     Składniki: 25g świeżych drożdży 1,5 szklanki mąki + mąka do podsypania 160g śmietany 18% 100g masła 2 łyżki(...)Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część kolejno rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy na 8 trójkątów *** *** U podstawy każdego trójkąta układamy łyżkę nadzienia *** *** Trójkąty z nadzieniem rolujemy tworząc rogaliki. Gotowe rogale układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia *** *** Blaszkę przykrywamy ściereczką i odkładamy rogale na około pół godziny do ponownego wyrośnięcia. Po tym czasie rogaliki smarujemy z wierzchu roztrzepanym

Blog z Apetytem
Szybkie rogaliki z ciasta francuskiego 61

Rogaliki z ciasta francuskiego piekę dosyć często, kiedy potrzebuję szybkiego deseru na już. Są naprawdę proste w przygotowaniu i smakują rewelacyjnie. Czasami do środka dodaję czekoladę, czasami gęsty dżem, albo też od razu robię rogaliki z różnymi nadzieniami. Chyba szybciej nie da się upiec chrupiących rogalików, które wszystkim smakują. Rogaliki ładnie też wyglądają na imprezowym stole. Smacznego! Czytaj więcej

Di gotuje
Rogaliki zatapiane 94

Rogaliki zatapiane Kruche z wierzchu i mięciutkie, maślane w środku. Pyszne rogale nadziane ulubioną konfiturą lub kremem czekoladowym. Niebo!       Składniki: 25g świeżych drożdży 2,5 szklanki mąki pszennej + mąka do podsypania 2 jajka 80ml mleka 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 120g masła 1/3 szklanki cukru Dodatkowo: gęsta konfitura lub krem czekoladowy do nadzienia 1 jajko + łyżka mleka(...)części *** *** Każdą część rozwałkowujemy na cienki prostokąt i kroimy na trójkąciki *** *** Na szerszym końcu każdego trójkąta układamy po około pół łyżeczki nadzienia *** *** Trójkąciki zwijamy od podstawy formując rogaliki. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odkładamy na około 20 minut do ponownego wyrośnięcia *** *** Przed samym pieczeniem rogaliki smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem *** *** Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Blog z Apetytem
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami 166

Share Pinterest Print Dzisiaj ekspresowa słodka przekąska. Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami to przepyszne mini słodkości idealne do popołudniowej kawki Składniki (na 16 małych rogalików): 300 g ciasta francuskiego nutella (16 łyżeczek) maliny 1 roztrzepane jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić wzdłuż na pół (powinno być w temperaturze pokojowej). Każdy pasek pokroić na 7 trójkątów(...)Położyć 1 dużą malinę lub 2 małe i zwinąć zaczynając od podstawy ku wierzchołkowi. Cienka końcówka ma być pod spodem, żeby nie rozwijały się podczas pieczenia. Oba końce zwiniętego rogalika lekko zbliżyć do siebie. Następnie przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i za pomocą pędzelka posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 15 minut

Oryginalny smak
Rogaliki Marchewkowe Z Marmoladą 98

Takim rogalikom nikt się nie oprze, mięciutkie, słodkie ale nie za słodkie i takie w sam raz na raz ;) Z marchewką która w ogóle nie jest wyczuwalna, ale dzięki niej rogaliki są mięciutkie a na końcach kruche :)     Składniki na 1 blaszkę od piekarnika: 150 g masła 240 g mąki pszennej (dałam pół na pół z orkiszową) 1/3 łyżeczki(...)śmietany Zagniecione ciasto możemy schować na 15 minut do zamrażalnika   2. Po tym czasie dzielimy je na dwie części i wałkujemy na okrąg (możemy pomóc sobie talerzem aby rogaliki wyszły równe. Następnie dzielimy na 8 trójkątów, na każdy trójkąt nakładamy trochę marmolady i zawijamy rogaliki. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia.       Pieczemy w 190 stop

Gotowanie...to proste !
Serowe rogaliki kruche z dżemem 87

Serowe rogaliki kruche z dżemem to pomysł na deser gotowy w mniej niż 30 minut, przygotowany tylko z kilku składników, które na 99% znajdziesz w domu! Klasyczne kruche rogaliki znane są od pokoleń. Można przygotować je naprawdę błyskawicznie i tanio. Podstawowe składniki, z których składa się przepis to: mąka, masło, twaróg i proszek do pieczenia. ... The post Serowe rogaliki kruche(...)dżemem first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Serowe rogaliki kruche z dżemem pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Ciasto z mini 7 Days’ami 91

Coś wyjątkowego dla miłośników croissantów – ciasto z mini 7 Days’ami! Kakaowy biszkopt, krem śmietankowy oraz czekoladowe rogaliki to połączenie idealne. Ciasto pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje. Przepis na ciasto z mini 7 Days’ami jest prosty i nie wymaga skomplikowanych składników. Taki wypiek doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje, lub jako dodatek do popołudniowej kawy(...)jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka przezroczysta (75 g) 200 ml gorącej wody Dodatkowo: 1 opakowanie rogalików 7 Days mini Przygotowanie 1. Białka jajek ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając stopniowo dodawać cukier. Miksować do uzyskania szklistej piany. 2. Następnie zmniejszyć obroty miksera i stopniowo dodawać po jednym

Alle Dobre!
rogaliki serowe + film krok po kroku 146

oprószoną mąką stolnice, chwilkę zagniatamy a następnie wałkujemy na ok. 2-3 mm, starając się tworzyć okrągły placek. Wierzch równomiernie posypujemy cukrem (trochę cukru zostawiamy aby posypać wierzch rogalików) i wałkujemy aby cukier przykleił się do ciasta. Następnie kroimy na trójkąty (ok. 24 szt.) i zwijamy rogaliki. Wierzch każdego obtaczamy w pozostałym cukrze. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia(...)Pieczemy w ok. 180 st. C, aż będą rumiane przez ok. 20-25 min. Zapraszam do pooglądania filmu jak wykonać rogaliki serowe zamieszczonego poniżej

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżowe rogaliki 153

Drożdżowe rogaliki to pyszny pomysł na coś słodkiego do przysłowiowej kawy, do lunchbox do pracy czy szkoły. Tym, co zaczynają swoją przygodę z pieczeniem rogalików mogę wspomnieć, że przygotowanie tego ciasta to sama przyjemność, zawinięcie rogala to czynność, która nie wymaga specjalnych umiejętności. Zawsze tylko powtarzam, że zawijając rogala schować ogonek pod spód. W innym … Czytaj dalej Drożdżowe rogaliki(...)Artykuł Drożdżowe rogaliki pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Rogaliki z trzech składników z marmoladą i cukrem pudrem 142

Rogaliki z trzech składników z marmoladą i cukrem pudrem to pyszna słodkość dla dzieci, dla dorosłych do kawy czy nawet pyszna opcja na śniadanie na słodko. Przyznam się, że te rogaliki przez moje łakomstwo próbowałam jeść zaraz po wyjęciu z piekarnika. Niezbyt dobrze to się dla mnie skończyło, ponieważ poparzyłam się marmoladą…Także uważajcie i nie … Czytaj dalej(...)Rogaliki z trzech składników z marmoladą i cukrem pudrem Artykuł Rogaliki z trzech składników z marmoladą i cukrem pudrem pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
ROGALIKI 3 SKŁADNIKOWE 143

Prosty przepis na pyszne rogaliki z trzech składników. Pomysł na domowe rogaliki z dowolnym nadzieniem. Czas przygotowania:   1 godzina Ilość porcji:  >6 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  tanie SKŁADNIKI: 390 g mąki ( 3 szklanki ) 330 g śmietany 18% (1 szklanka) 250 g margaryny / masła (1 kostka ) 1. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy śmietanę(...)części. 4. Każdą cześć rozwałkowujemy na placek o grubości około 5 milimetrów. Dzielimy na 8 części. Nakładamy dowolne nadzienie, u mnie będzie to nutella i dżem malinowy. 5. Zawijamy rogaliki od najszerszej strony (od strony nadzienia) Delikatnie zlepiamy końce tak aby nadzienie nie wypłynęło w trakcie pieczenia. Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym

karolgotuje