rogalik - 1692 przepisów (strona:75/113)

DOMOWA NUTELLA 159

krem nie jest zbyt gęsty, ale bez obaw stężeje i po kilku godzinach chłodzenia  będzie miał idealną konsystencję do rozsmarowywania na chlebie. Możecie wykorzystać go jako nadzienie do rogalików, naleśników lub do przełożenia ciasta. SKŁADNIKI na około 2 słoiki o pojemności 330 ml każdy 1i 1/3 szklanki (150 gr) orzechów laskowych 1i 1/3 szklanki (340 ml) mleka pełnotłustego

cool and minty
DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 166

przepisu można zrobić drożdżówkę bez owoców albo z innymi dowolnymi owocami). Uwielbiam ciasta drożdżowe a z tego przepisu wychodzi pyszne, pulchne ciasto.  Z tego samego przepisu zrobiłam też rogaliki drożdżowe  (przepis tutaj) . Składniki: * 0,5- 0,6 kg mąki * 50 g świeżych drożdży * 1 jajko * 6 łyżek cukru * szczypta soli * 1 szklanka mleka * 2-3 łyżki wody

Zrób to smacznie
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 17.06.2016r. 149

tygodniu to u mnie znajdziecie podsumowanie błyskawicznych piątków .  I tak oto prezentuje się dzisiejsza lista : Bożena Ekspresowe rogaliki   Arkadiusz   Risotto truskawkowe z kurczakiem   Arkadiusz   Zupa krem z boczniaków    Monika Ziołowa przyprawa do zup, sosów, mięs i ryb    Justyna Sałatka ze szpinaku, truskawek i mozzarelli   Marzena   Jajko z szynką

Magiczne Życie Marty
Drożdżowe ciastka z dziurką oraz "Szukaj mnie wśród lawendy 2." 148

blasze wyłożonej papierem. Pozostawić je na ok. kwadrans do lekkiego wyrośnięcia. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Upieczone ciastka wykładać na kratkę.  ----- Podobne: Drożdżowe rogaliki z marmoladą Serowe wiatraczki ze śliwką Poskręcane drożdżówki z nadzieniem Dziś kontynuacja trylogii "Szukaj mnie wśród lawendy" Agnieszki Lingas - Łoniewskiej . W tomie drugim Autorka skupiła się na historii drugiej

Weekendy w domu i ogrodzie
Ekspresowe rogaliki 652

blogu mam już sporo przepisów na rogaliki..i już sama nie pamiętam jakie robiłam..ale nawet jak się powtarzam z przepisami, to trudno..ale jak coś pysznego i szybkiego do zrobienia... to warto wstawić ponownie wpis ..Przepis gdzieś z netu.. 2 szkl. mąki tortowej  0,5 szkl. gęstej kwaśnej śmietany 3-4 dkg świeżych drożdży 125 g masła

Moje domowe kucharzenie
Rogaliki drożdżowe z powidłami i lukrem-mięciuteńkie 633

najlepsze rogaliki jakie jadłam-przepis dostałam od koleżanki Eweliny - za który serdecznie dziękuję!! Są przepyszne....mięciutkie,jak poduszeczki,słodziutki lukier i powidła śliwkowe w środku-mniam.... Nawet na drugi dzień są identyczne w smaku i równie mięciutkie..... Do tego wszystkiego są nie drogie i szybkie i proste w wykonaniu-czego chcieć więcej? Spróbujcie zrobić koniecznie Składniki

Swojskie jedzonko
50 przepisów na domowe pieczywo- bułeczki, chleby, drożdżówki 187

chlebów, bułek i drożdżówek :) WSZYSTKIE PRZEPISY a wśród nich m.in. chlebek kukurydziany, jogurtowy, korzenny, dyniowy, otrębowy, słonecznikowy, maślankowy, maślany, białkowy i wiele wiele innych Znajdziecie też przepisy na bułeczki, rogaliki, drożdżówki :) Zapraszam

Tradycyjna Kuchnia
Rogaliki z lodówki 139

Pyszne rogaliki..ja robię takie malutkie...na jeden kęs..przepis dostałam od znajomej..kiedyś robiłam podobne, a może i takie same..nie pamiętam..ale pamiętam,że ciasto też wyrastało w lodówce. 5 dkg drożdży 5 łyżek zimnego mleka 50 dkg mąki 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru  dowolne nadzienie

Moje domowe kucharzenie
DROŻDŻOWE ROGALIKI Z ORZECHOWYM NADZIENIEM 177

rozwałkować na w miarę okrągły. Placek podzielić na 8 lub 12 trójkątów (w zależności jakiej wielkości chcemy uzyskać rogale). Na każdy trójkąt nakładać łyżeczkę masy orzechowej i zwijać formując rogaliki. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 20 minut. Następnie wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temp 180st ok 17-20 minut (do uzyskania złotego koloru). Po wystudzeniu polukrować i posypać

Walijskie Pichcenie
ROGALIKI ŚMIETANKOWE 147

WYKONANIE Mąkę, budyń i cukier przekładamy do robota kuchennego, dodajemy masło, śmietanę i żółtka, wyrabiamy ciasto, wkładamy na 30 min do zamrażalki. Następnie z ciasta odrywamy małe kawałki, formujemy rogaliki, układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem

słodki bratek
Drożdżówki z serem i kakaem 185

dziś podwójna propozycja drożdżówki serowo-kakaowe i rogaliki. Ciasto drożdżowe jest zdecydowanie moim ulubionym, a już dawno miałam ochotę na drożdżóweczki z kakao, wiec jak wróciłam do domu od razu musiałam je zrobić! Są idealne na śniadanie popijane mlekiem ;) Oczywiście najlepiej smakują jak są jeszcze gorące ;) Składniki: pół szklanki letniego mleka 10g drożdży 25-30 dag mąki 1 jajko ćwierć

Idę coś wszamać
Pełnoziarniste ciasteczka maślane 158

jakie pyszne! Delikatne i kruche - jak wszystkie ciastka maślane, a do tego w wersji podstawowej wymagają naprawdę niewiele składników :-) Punktem wyjścia przy robieniu ciasta były dla mnie rogaliki trzyskładnikowe i chociaż efekt końcowy różni się znacznie to zachęcam Was do tworzenia takich właśnie szybkich ciastek, idealnych na drugie śniadanie :-) W końcu możecie nadać im smak najbardziej Wam odpowiadający

Czary - gary w kuchni
Lemon curd – idealny krem cytrynowy 208

Mocno cytrynowy, piekielnie aromatyczny, słoneczny krem. Lemon curd nadaje się jako krem do ciast, nadzienie do babeczek, rogalików, smarowidło do porannego tosta, na kanapkę, na sos do lodów, owoców, lepiszcze do podwójnych bez, dodatek do jogurtu czy smoothie. Niektórzy wyjadają łyżeczką ze słoików Nutellę. Ja wyjadam lemon curda – i nie mam litości. Za jednym posiedzeniem zjem sama połowę słoika. Chyba

Karo in the Kitchen
Nuggetsy sojowe bezglutenowe – wegański fastfood 135

sobie, że u mnie na uczelni, która jest prozdrowotna i ekologiczna, w automatach z jedzeniem nie można znaleźć nic, co byłoby zdrowe… Same batoniki, „kole” czy rogaliki. Uczelnia, na której kształci się przyszłych dietetyków, kosmetologów i fizjoterapeutów (osoby, które mają dbać o nasze zdrowie i dobry wygląd), serwuje swoim studentom do wyboru tylko takie coś…słów

Blendman
Drożdżówki z twarogiem 169

jajkiem.Ciasto rozwałkować, pociąć na prostokąty o wymiarach około 10 x 14 cm. Z jednej strony położyć nadzienie, posypać maczkiem, a z drugiej naciąć ciasto radełkiem i zwinąć formując rogalik. Ułożyć na blaszce i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 220 stopni przez około 20 minut

Moje domowe kucharzenie