rogalik - 1692 przepisów (strona:67/113)

Sałatka z jeżynami i chrupiącym boczkiem 85

zachęcam do lektury :) Nie poprzestańcie tylko na pięknej okładce, bo w środku czekają na Was m.in. apetyczne przepisy (w roli głównej jeżyna i grzyby), Domowa piekarnia (tym razem rogaliki wjeżdżają na stół) oraz smaki kuchni dolnośląskiej. Z mojej strony znajdziecie szybką i ciekawą w smaku sałatkę z […] Artykuł Sałatka z jeżynami i chrupiącym boczkiem pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Ciasto makowa Bonanza 194

jest powiedziane, iż poza świętami nie możemy tych ciast upiec Mak tak naprawdę używam tylko do ciast. Nie robię z niego innych dań. Bułki drożdżowe z makiem, mazurki i rogaliki to wszystkie słodkości jakie przygotowywuję z dodatkiem maku. Nie chciałam aby ciasto, które piekłam na weekendzie było standardowe. Postawiłam zatem na połączenie owoców i jogurtu z biszkoptem makowym właśnie. Sięgnełam

mecooks
Czekośliwka 104

robię co roku. Kiedyś robiłam powidła śliwkowe, ale odkąd poznałam smak śliwki z czekoladą to nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć jej w swoich zimowych zapasach. Wspaniała do naleśników, rogalików, gofrów, kanapek, ale również do podjadania łyżką ze słoika :) Składniki: 2,5 kg. śliwek 1 szklanka cukru 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g.) 2 czubate łyżki kakao Wykonanie: Śliwki umyć

Agusiowe smakołyki
MARCHEWKOWE ROGALIKI 185

Nietypowe, trzyskładnikowe, szybkie marchewkowe rogaliki zachwycają nie tylko pięknym kolorem, ale też cudownym smakiem i kruchą strukturą. Nadziewane słodkim dżemem pomarańczowym. Składniki: 200g masła 200g tartej marchewki 200g mąki pszennej dżem pomarańczowy z cukinii cukier puder do posypania Marchewkę należy połączyć z masłem oraz mąką. Wszystko dokładnie wyrobić.  Rozwałkować niewielkie koło i powycinać trójkąty. Na szczycie każdego położyć trochę

Słodki Zakątek
Powidła jabłkowe 121

powidła o pięknym bursztynowym kolorze, a zapach jabłek unosił się po całym mieszkaniu. O ile nie zostaną zjedzone z naleśnikami (jak zapowiedział już mąż), będą do nadziewania pączków lub rogalików. Cały proces smażenia zajął mi ok dwóch godzin, ale warto było stać z łyżką przy garnku i mieszać. A przy okazji odkryłam dla siebie kronselki. Nieco zapomniane i chyba dziś

Obiad gotowy
Czekoladowa tarta z kremem i owocami 142

wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki *** *** Do czasu podania tartą przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Rogale 192

zrobić pyszne domowe rogaliki? Przedstawiam kilka sposobów, na to smaczne co nie co. W linkach pod zdjęciami znajdziecie szczegóły,  które pokażą jak to sobie można upiec. https://chlebanaszego.blogspot.com/2018/05/rogale.html https://chlebanaszego.blogspot.com/2017/09/rogale-rogaliki-i-nie-tylko.html https://chlebanaszego.blogspot.com/2017/06/jak-sie-robi-rogaliki.html https://chlebanaszego.blogspot.com/2017/11/rogaliki.html

chleba naszego
Chłodnik z botwinki i ogórków 134

wazonie na stole. Moi teściowie są w tym mistrzami świata! Te produkty na śniadanie są oczywiście przemyślane i mocno spersonalizowane, jak to się teraz ładnie mówi. Dla dzieci rogaliki, miodek dla Hani i dżemik dla Frania, dla męża wędlinka i słoik ogórków kiszonych, dla mnie pomidory z działki i szczypiorek, a do tego chleb z czarnuszką!  A po wizycie

bistro mama
Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami 1142

wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki *** *** Do czasu podania babeczki przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Dżem z wiśni z limonką 156

Czas na dżem z wiśni, dopóki owoce są najsmaczniejsze, dojrzałe słońcem. Taki dżem późną jesienią albo zimą smakuje obłędnie z rogalikami, placuszkami, z owsianką. Warto zamknąć lato w słoiku by cieszyć się nim jesienią i zimą. Dżem wiśniowy z pektyną i limonką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szybkie pączusie z twarogu 398

same się przewracać na drugą stronę *** *** Po wyjęciu z oleju, pączusie układamy na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu *** *** Jeszcze ciepłe obsypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA

Blog z Apetytem
Czekowiśnia 159

próbuje raczej nie kojarzy smaku z wiśnią a raczej z czekoladą. Wyśmienity smak doskonale zastępuje np nutellę, ale znacznie zdrowszy. Można używać do przekładania ciast, tortów. Nadziewania pączków ,rogalików, itp. Świetny dodatek do tostów. Szerokie zastosowanie, dość proste przygotowanie. Można przechowywać do drugiego … Czytaj dalej Czekowiśnia

gotuj ze mną
Kruszonka – tradycyjna, kokosowa i migdałowa 109

Dziś przedstawię Wam dwa trzy rodzaje kruszonki, tradycyjną oraz z dodatkiem wiórków kokosowych i migdałów. Polecam na wszelakie słodkie wypieki, dodadzą słodkości i chrupkości ciastom, drożdżówkom, rogalikom! Kruszonka Składniki: 100 g masła 200 g mąki pszennej 100 g cukru pudru, zwykłego lub brązowego   Kruszonka kokosowa ½ szklanki wiórków kokosowych ½ szklanki cukru 80 g bardzo zimnego masła 2-4 łyżki mąki

Zasmakuj Kuchni
Konfitura z czereśni 158

dnem i pozostawiamy do wystygnięcia. Nie pasteryzowałam. Jak pisałam we wstępie, konfiturę planuję wykorzystać do dań mięsnych – pieczonych, aczkolwiek nic nie stoi na przeszkodzie, aby delektować się świeżymi rogalikami z konfiturą

gutfut
Ciastka francuskie z rabarbarem 121

ciastka francuskie z rabarbarem to super propozycja na smakowitą sezonową słodką przekąskę. Polecam! Inne propozycje do wykorzystania ciasta francuskiego to na słodko: rogaliki z czekoladą<klik> , ciastka z jabłkami<klik> , z kremem i owocami<klik> lub na wytrawnie paszteciki z pieczarkami<klik> . Składniki: Ciasto: gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie w rozmiarze

Lamarida.pl