przepyszne i do tego bardzo zdrowe. Błonnik oczyszcza organizm a smak racuchów jest obłędny. Dodatek pestek granatu podkręca ich smak, polecam do wypróbowania. Placuszki z płatków owsianych. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKolejny przepis na racuchy, ale tym razem bez drożdży. Puszyste placuszki przygotowane na maślance, z dodatkiem sypkiego budyniu waniliowego oraz owocami - jabłkami i ananasem. Są nieziemsko pyszne! Dzięki temu, że nie zawierają drożdży ich wykonanie jest banalnie proste i dużo szybsze - idealny przepis na leniwych lub zapracowanych. Można się nimi zajadać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna
Kuchnia MagdaLenyKolejny przepis na racuchy, ale tym razem bez drożdży. Puszyste placuszki przygotowane na maślance, z dodatkiem sypkiego budyniu waniliowego oraz owocami - jabłkami i ananasem. Są nieziemsko pyszne! Dzięki temu, że nie zawierają drożdży ich wykonanie jest banalnie proste i dużo szybsze - idealny przepis na leniwych lub zapracowanych. Można się nimi zajadać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna
Kuchnia MagdaLenyfiliżanka kefiru lub maślanki Mąka pszenna - ile zabierze Pół łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Pół łyżeczki cukru Cukier puder, miód lub syrop klonowy do podania Przygotować ciasto na racuchy. Jajko rozmieszać z kefirem, cukrem i solą. Dodać proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na pół godziny. W tym czasie opłukać kwiaty czarnego
Gotujemy i jemyukładamy po dwie łyżki ciasta na jednego racuszka zachowując odstępy, gdyż placki urosną podczas smażenia. Na każdym placku układamy owoce: po dwa plasterki truskawek i po 2-4 borówki *** *** Racuchy smażymy z dwóch stron na rumiano (po około 2 minuty z każdej strony). Po zdjęciu z patelni placki układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy
Blog z Apetytemprzepisy min. z jej dzieciństwa takie jak drożdżowe racuch. Kto nie jadł ich w dzieciństwie? Ja jadłam i były przysmakiem, choć ze względów zdrowotnych mama nie przyrządzała ich zbyt często. Jednak za każdym razem jak robię je teraz, przenoszę się do czasów dzieciństwa. Przepis na drożdżowe racuchy – “Hygge, duńska sztuka szczęścia” Marie Tourell Søderberg Przepis
Cookery.plDawno nie robiłam racuchów więc czas je zrobić ,a na dodatek wyszło ich bardzo dużo więc na 4 osoby w sam raz . składniki mleko 2 szklanki Mąka tortowa 3 szklanki 2 jajka 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki sody 4 jabłka obrać i pokroić w małe plasterki oraz 2 łyżki kokosu ale jak ktoś nie lubi kokosu nie musi
Moje WyrobyDziś pyszne racuszki na śniadanie albo na deser. Zakupiłam mnóstwo ciekawych owoców i zrobiłam z nich salsę owocową, znakomicie nadje się ona do tych małych puchatych racuchów. Zachęcam do spróbowania. Drożdżowe racuszki z egzotyczną salsą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezewnątrz. Oblane syropem cukrowym pełnym kruszonych migdałów i lekkiego cytrynowego posmaku stają się absolutnie wspaniałym, słodkim przysmakiem mieszczącym się w dłoni :) Ich konsystencja surowego ciasta przypomina bardziej nasze racuchy, niż pączki, jednak ułatwia to pracę z ciastem przy pomocy miksera i łyżki. Łatwe, pyszne i fantastyczne z gorącą kawą, która zimą smakuje jeszcze bardziej wyjątkowo, gdy za oknem hałdy
Kuchnia w Słońcu SkąpanaWiecie już, bo chyba z milion razy pisałam, że uwielbiam wszelkiego rodzaju racuchy , pancakes i naleśniki . Uwielbiam moczyć w cieście, panierować, smażyć … – ma chrupać! Dziś mam dla Was przepis na pyszne jabłka w cieście, które są świetnym pomysłem na śniadanie ( mogą być i na słodki obiad! ). Robi się je błyskawicznie i tak samo błyskawicznie znikają. Koniecznie spróbujcie
Ostra na Słodkoprzepisy min. z jej dzieciństwa takie jak drożdżowe racuch. Kto nie jadł ich w dzieciństwie? Ja jadłam i były przysmakiem, choć ze względów zdrowotnych mama nie przyrządzała ich zbyt często. Jednak za każdym razem jak robię je teraz, przenoszę się do czasów dzieciństwa. Przepis na drożdżowe racuchy – “Hygge, duńska sztuka szczęścia” Marie Tourell Søderberg Przepis
Cookery.plMadzia zaskoczyła mnie po raz kolejny :) Tym razem na obiad będzie jedno z moich ulubionych dań, a mianowicie fasolka po bretońsku. Jak przystało na każdą fasolkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cudne racuchy, które robię już kolejny raz. Świetnie smakują z owocami lub dżemem. Można zrobić dzień wcześniej schować w pojemniczku(...)drugi dzień wziąć ze sobą na wycieczkę z maluchem. Mojemu niejadkowi niezmiennie smakują a to już coś znaczy !!! :) Rewelacyjny przepis pochodzi z blogu Moje wypieki Składniki na dwa talerze racuchów : 500 g mąki pszennej 50 g świeżych drożdży szczypta soli 1 - 2 łyżki cukru 1,5 szklanki letniego mleka 1 jajko Wykonanie : Mąkę przesiać do naczynia, dodać
cucinareProste, pyszne śniadanie? To racuchy, ale nie z jabłkami tylko bananami. Są równie pyszne, a robi się je jeszcze szybciej, bo ciasto nie musi czekać na wyrastanie. Dzięki dodatkowi budyniu są pulchne, jakby rosły na drożdżach. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik