Zmodyfikowana wersja tradycyjnych placków z jabłkami (które często przygotowuję dla moich dzieci). Placki bez zbóż, cukru za to z dużą ilością białka. Białkowe racuchy z jabłkami Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 3 jajka 30 gram odżywki białkowej (smak dowolny, wg gustu :-) 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki łupin babki jajowatej 2 starte jabłka (na tarce o dużych oczkach) Wykonanie(...)mleczko miksujemy, dodajemy mąkę kokosową, odżywkę białkową oraz babkę Do masy dodajemy starte jabłka i dokładnie mieszamy łyżką Odstawiamy do zgęstnienia. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej papki, inaczej racuchy będą zbyt delikatne i mogą rozrywać się przy przewracaniu. Na początku ciasto jest dość rzadkie ale nie dosypuj mąki ani babki - zgęstnieje po kilkunastu minutach. Ważne : Placuszki smażymy
Marta próbujeRacuchy z ciasta drożdżowego z kawałkami soczystego jabłka- miękkie i puszyste, odpowiednio słodkie i smakujące... dzieciństwem ❤️ Jako dziecko często je jadłam, robiła je moja mama oraz babcia, czasami z jabłkami, czasami bez, ale zawsze posypane białą kołderką z cukru pudru 😋 Powiedzenie: 'warto czekać na to, co dobre' idealnie pasuje do owych racuchów, ponieważ pomimo tego
Kraina Miodem PłynącaŁadnie wyrośnięte, delikatne w smaku, pachnące świeżymi drożdżami, delikatnym cynamonem i słodkimi daktylami. Są obłędne w smaku. Uwielbiam racuchy! Podaję je z cukrem pudrem, jednak zdarza się z syropem klonowym czy z agawy, miodem, konfiturą z prażonych jabłek, powidłami śliwkowymi, innym dżemem, nawet żurawiną czy domową polewą (mocno!) czekoladową, posypuję wiórkami kokosowymi. Świeże owoce, jak borówki czy maliny też
Zasmakuj KuchniDelikatne placuszki na maślance, z jabłkami startymi na drobno i płatkami migdałowymi to fajna propozycja na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Fani racuchów z jabłkami nie będą jednak usatysfakcjonowani – te placuszki są duuużo delikatniejsze. Sos jogurtowo-cynamonowy świetnie je uzupełnia. Osobiście placuszki najbardziej smakowały mi gdy lekko przestygły, choć gdybym miała wybierać, wybrałabym jednak racuchy drożdżowe. Placuszki
Smaki Na TalerzuPanecake’sy to klasyczne danie śniadaniowe kuchni amerykańskiej. Placuszki te są najczęściej podawane z syropem klonowym. Jednak doskonale również będą smakować z owocami i cukrem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!patelni i nakładamy racuszki łyżką i smażymy. 6. Smażymy z obu stron na złoto. 7. Powstaje spory talerz racuszków. Jest co jeść dla całej rodziny. Podajemy oprószone cukrem pudrem. Racuchy wegańskie i bezglutenowe
Kawa z mlekiemRacuchy drożdżowe Ten przysmak mało znany jest w mojej rodzinie, ale zgodnie zostało stwierdzone, że mogą śmiało zastąpić tradycyjne pączki i w sumie wystarczy posypać je cukrem pudrem, i śmiało zajadać. Może ktoś skusi się na ich przygotowanie w okresie karnawału, czy też w sam Tłusty Czwartek. Składniki: Na ciasto: 350 g mąki pszennej 25 g drożdży świeżych(...)szybko wierzch będzie się przypalać, a środek pozostanie surowy). Łyżkę najlepiej uprzednio każdorazowo maczać w gorącej wodzie, by ciasto łatwiej można było nakładać na olej. Po upieczeniu racuchy odsączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem. Najlepsze są jeszcze ciepłe. Smacznego
My sweet a lifeDziś to już wielka rozpusta, te racuchy są mega pyszne i szybko znikają. Warto nasmażyć(...)więcej bo naprawdę znikają lotem błyskawicy. Przepis zaczerpnęłam od Mariety Mareckiej, piekła je w Dzień Dobry TVN któregoś poranka. Zapraszam zatem na pyszny deser albo pyszne śniadanie, jak wolicie. Racuchy dyniowe z bananami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDelikatne racuchy z pysznym jabłkowym nadzieniem, które rozpływa się w ustach! Składniki: 170g mąki 150ml mleka 4 kwaśne jabłka 2 jajka 3 łyzki cukru pudru 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyzka oleju szczypta soli 1/4 łyżeczki cynamonu Cukier puder do posypania placków Jabłka obieramy, wydrążamy środek i kroimy w małą kostkę. Przeczytaj cały przepis - Racuchy z jabłkami at AleTorcik
AleTorcikobiecałam Wam na Facebooku tak też czynię😇 Wiem, że dużo osób lubi racuchy, kocham je i ja😀 Ale ile można jeść tylko te z np. jabłkiem😏 Ta wersja jest również smaczna, placki są puchate dzięki kaszy, słodkie od banana i ta orzechowa nuta😋 A jak wiadomo banan z masłem orzechowym to połączenie idealne💓 Doskonała propozycja na śniadanie czy deser(...)wynos do pudełeczka również się spakują😎 Polecam polać na koniec posypać cukrem pudrem i miodem, zapewniam Was, że to będzie dopełniający składnik racuchów idealnych😍 Składniki: (ok. 4 porcje) -szklanka kaszy grycznanej -4 łyżki mąki gryczanej -pół szklanki mleka -2 banany -2 łyżki masła orzechowego -pół łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Kaszę gryczaną gotujemy i ostudzoną zmiksować (nie musi
Zdrowie i pysznie na talerzuPyszne, tradycyjne racuchy na drożdżach. Idealne na każdy posiłek ;-) Czas przygotowywania: 10 minut Wyrastanie: do 50 minut Czas smażenia: 30 minut Ilość placków: około 35 sztuk średnicy do 5 cm Składniki: • 1/3 szklanki ciepłego mleka • 400 g zsiadłego mleka • 50 gramów świeżych drożdży ( lub 7 g suchych) • 4 łyżki cukru(...)duże jajka • 2 szklanki mąki Dodatkowo: olej do smażenia oraz cukier puder do oprószenia racuchów
AniaGotuje.plBoskie racuchy drożdżowe z kawałkami jabłek. - Wystarczy dobrze wymieszać razem wszystkie składniki i dać ciastu wyrosnąć. - Super prosty i krótki skład. - Racuchy wychodzą grube, puchate i pyszne. - Nie są tłuste, więc smakują cudownie również po przestygnięciu. - Idealne na śniadanie, kolację, czy nawet posiłek do pracy czy szkoły
AniaGotuje.plobiad np. kładzione kluski . Najbardziej popularnym jednak daniem są chyba placki z jabłkami. W zeszłym roku na moim stole królowały maślankowe placuszki z jabłkami , tym razem przygotowałam tradycyjne racuchy. Moja mama musiała zawsze robić ich ogromne ilości, bo każdy człowiek mojej rodziny wprost je uwielbiał. Najlepiej smakują na ciepło, posypane cukrem. Smacznego! Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka(...)czasu aż ciasto podwoi swoją objętość. Na rozgrzany tłuszcz wykładamy po jednej łyżce ciasta. Formujemy racuszki. Smażymy na z każdej strony na złoty kolor. Gdy lekko wystygną posypujemy cukrem. Racuchy wspaniale też smakują polane kwaśną śmietaną. Ilość porcji: ok. 15 szt. Czas przygotowania: 0,45 h plus wyrastanie ciasta Koszt przygotowania
Pobite gary Barbaryszaro i deszczowo. Osobiście lubię kolorową i ciepłą jesień, jednak nie zawsze taka nas rozpieszcza. Z jesienią chyba wszystkim kojarzą się wieczory z herbatką i ... i może właśnie z racuchami babcinymi bądź maminymi :) Ja bardzo lubię te drożdżowe i przyznam, że moja córeczka również jest ich wielbicielką! Te powstały na jej prośbę, bo kto oprze się(...)prośbie pięciolatki która przebiera nóżkami na samą myślę o takich smakołykach :) I Wy również skuście się na taki deserek :) Drożdżowe racuchy z jabłkami Składniki : 480 g mąki pszennej 1 duże jajko 30 g świeżych drożdży lub 15 g drożdży suchych szczypta soli 1,5 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru 300 szklanki letniego mleka 3 jabłka dodatkowo
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiszpinak, kasza jaglana i ciecierzyca go uwielbiają! Inne ekspresowe dania obiadowe, które mogą Was zainteresować, to ryż z cukinią , szybkie spaghetti , makaron ze szpinakiem , racuchy z truskawkami oraz racuchy z bananami . Wszystko pyszne i szybkie! Artykuł Kasza jaglana ze szpinakiem pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendman