Racuchy jogurtowe z dodatkiem świeżych, słodkich jabłek to nie tylko smaczny pomysł na śniadanie, to także pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci. Moje racuchy na jogurcie nie zawierają drożdży i przy ich wykorzystaniu nie trzeba wykorzystywać miksera. Wszystko wymieszamy przy pomocy łyżki, albo widelca. Podczas smażenia racuchów w domu rozchodzi się ten wyjątkowy zapach, który sprawia(...)stylu amerykańskich pancake’s podane z syropem klonowym. Na moim blogu kulinarnym w przepisach znajdziecie również pyszne placuszki z serków waniliowych, to jest kolejna propozycja na pyszne śniadanie. Racuchy jogurtowe składniki 1,5 szklanki mąki pszennej 250g jogurtu naturalnego 2 jajka 3 łyżki cukru pudru masło do smażenia 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Racuchy na maślance bez drożdży i bez użycia miksera. Zrobisz je błyskawicznie, dosłownie w 10 minut. A na prawdę warto, placki są pyszne i puszyste. Dzieci je uwielbiają! Takie racuchy na maślance to super pomysł na śniadanie, podwieczorek lub nawet obiad. Placki są bardzo dobre na ciepło, ale równie smaczne na zimno, dlatego można je usmażyć wieczorem(...)rano tylko zapakować w pudełeczko do pracy. Racuchy na maślance nie są za słodkie, więc można je po usmażeniu oprószyć obficie cukrem pudrem. Super smakują również z dżemem. Bardzo polecam wypróbować mój sprawdzony przepis na te pyszne racuszki . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na racuchy na maślance: 200 g mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka maślanki 1 łyżka
Gotuj z PrezesemPrzepis na lekkie i puszyste racuchy ze śliwkami na kefirze. Bardzo proste w przygotowaniu i szybkie placuszki, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ponieważ racuchy w tym wydaniu nie zawierają drożdży, to nie czekamy na wyrośnięcie ciasta. Nie potrzebujemy nawet miksera! Wszystkie składniki wystarczy wymieszać łyżką i gotowe. Do tego śliwki zatopione(...)cieście i mamy pyszną przekąskę, której nikt się nie oprze. Serdecznie zachęcam do wykorzystania tego przepisu na pyszne racuchy ze śliwkami! RACUCHY ZE ŚLIWKAMI PRZEPIS Czas przygotowania: 30 minut | Liczba porcji: ok. 16 placuszków Składniki 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 cukier wanilinowy 1 szklanka kefiru ok. 10 śliwek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody
Przepiski.plDzisiaj polecam racuchy domowe. Dzięki uprzejmości firmy POLSKIE MŁYNY dostałam kilka gotowych mieszanek do wypróbowania. Kolejna mieszanką, którą wybrałam do przetestowania były domowe racuchy. Cały asortyment można znaleźć https://www.skleppm.pl/ Do przygotowania racuchów potrzebne będzie nam jedno jajko oraz 300 ml mleka. Wszystko dokładnie wymieszać i już są gotowe do smażenia. Z jednego opakowania wychodzi(...)sztuk zgodnie z informacją na opakowaniu, ja robiłam większe wyszło mi ok. 18 sztuk. Racuchy są bardzo puszyste i smaczne można je również przygotować z jabłkami i na koniec posypać cukrem pudrem. Tak szybko znikają z talerza że zanim ubiłam śmietanę i pokroiłam owoce to już zniknęły z talerza. Dobrze że udało mi się zrobić zdjęcie z cukrem pudrem
Pomysłowa kuchniaNajlepszy deser lub obiad na bazie jabłek. Racuchy możesz przygotować na świeżo, na ciepło na obiad. A to, co zostanie (jeżeli zostanie!) zaserwować na zimno na podwieczorek. Pyszne są w obu wersjach. Jest to wersja racuchów z wykorzystaniem musu jabłkowego. Ale jeżeli wolisz pochrupać całe kawałki jabłek w plackach, Smok poleca też drugą wersję . Dla każdego coś dobrego(...)u0105ki,\r","2 jajka,\r","1\/2 szklanki mleka,\r","3\/4 szklanki musu jab\u0142kowego,\r","p\u0142aska \u0142y\u017ceczka proszku do pieczenia,\r","s\u00f3l"],"name":"Racuchy","recipeCategory":"dania bezmi\u0119sne, dania m\u0105czne, desery","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Jab\u0142ka pokroi\u0107 w kostk\u0119 lub zetrze\u0107 na tarce. Gotowa\u0107, mieszaj\u0105c. Ewentualnie
Bardzo Gruby SmokRacuchy – potargane pączki, właśnie pod taką nazwą je znam i takiej nazwy zawsze używaliśmy. Mój smak z dzieciństwa, spróbujcie z pewnością Wam posmakują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Racuchy – potargane pączki Składniki 500 g mąki 5 jaj około 250 ml mleka 50 g drożdży świeżych 2 łyżki cukru 1 łyżka roztopionego masła szczypta soli 0,5 l oleju(...)cukrem na puszystą masę, dodajemy przesianą mąkę, sól i wyrośnięte drożdże. Całość dokładnie wyrabiamy, stopniowo dodając pozostałe mleko, aż uzyskamy właściwą konsystencję. Ciasto nie może być zbyt gęste ponieważ racuchy wyjdą twarde jeśli będzie rzadsze wyjdą bardziej delikatne. Na koniec dodajemy łyżkę masła i chwilę jeszcze wyrabiamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce żeby ładnie wyrosło. W garnku
To co lubię - gotuję i polecambotaniczną. Z podanego niżej przepisu wychodzą puszyste i niezbyt słodkie racuchy, które znikają z talerzy w mgnieniu oka. Ja lubię przy okazji bawić się w skojarzenia, bo kształty racuchów bywają zaskakujące 😉 Składniki (na 10 racuchów) Racuchy 240 g mąki uniwersalnej szczypta soli 3 łyżeczki cukru 15 g drożdży ok. 200 ml ciepłego mleka jajko łyżka spirytusu(...)olej (u mnie na patelni o średnicy 26 cm ok. szklanki). Wykładać ciasto na olej łyżką moczoną we wrzątku. Smażyć z obu stron po dwa razy na ładny kolor. Racuchy wykładać na ręcznik papierowy. Odsączone z tłuszczu racuchy posypać cukrem pudrem. Podawać z sosem z jagód/borówek
Weekendy w domu i ogrodziewersjach, ale na sodzie. Jednak zdecydowanie prościej robi się te drożdżowe. W trakcie smażenia znacznie łatwiej się je obraca, banany nie wypadają i wchłaniają znacznie mniej tłuszczu. Jak przygotowywałam racuchy na sodzie, to musiałam ciągle dolewać oleju, tymczasem przy drożdżowych nie dolałam go ani razu. Wiem, że racuchy są bardzo kaloryczne, ale raz w roku można się skusić(...)głębokości i włączyć palnik. Ciasto ponownie wymieszać łyżką, dodać banany, ponownie wymieszać i nakładać na rozgrzany olej tworząc placki z dwóch łyżek ciasta (mi zmieściły się na patelni 3 racuchy). Olej nie może być zbyt gorący, bo racuchy się spalą. Każdy placek usmażyć z obu stron na złoty kolor, po czym przełożyć na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Racuchy
Passions hobbies lifechętnie zjemy na słodki obiad, podwieczorek, ale też świetnie będzie pasowało do kawy? Prosty, niewymuszony dodatek w postaci duszonych w przyprawach korzennych śliwek czyni cuda w połączeniu z racuchem. Pysznie, pachnąco, słodko i ciekawie, nic dodać nić ująć. Składniki (na 3 duże porcje): 20g drożdży 150ml ciepłego mleka łyżka cukru 120g mąki i 3 łyżki 1 małe jajko 1 jabłko(...)oczkach jabłko. Dokładnie mieszamy. Na małej patelni wlewamy olej do około 0,5cm wysokości – polecam małą patelnię, wtedy niewiele oleju trzeba, a też łatwiej jest pilnować małej ilości racuchów na patelni. Nagrzewamy olej, gdy jest gorący moczymy w nim łyżkę do nabierania ciasta – sprytny trik, dzięki któremu ciasto nie będzie się tak kleiło i łatwo zejdzie
Smaczna StronaPlacuszki z serkiem ricotta to jedno z naszych ulubionych śniadań. Nie wymaga ono zbyt dużo pracy, jest bardzo szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze placuszki są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wytrawnie. Nadają się do ciast, knedli, pierogów, deserów, sosów, sałatek, nalewek, wspaniale komponują się z mięsem, idealne na dżemy, czy konfitury… i nie tylko. Suszone morele to wspaniała przegryzka. Racuchy drożdżowe z morelami. Składniki: - 410 g mąki luksusowej (typ 550) - 2 jajka - 1 żółtko - 60 g świeżych drożdży - 1,5 szklanki ciepłego mleka * - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków(...)Jeżeli jest wystarczająco gorący kładziemy następne porcje (u mnie mieściło się po 6 sztuk jednorazowo). Smażymy z obu stron na rumiano na średniej temperaturze kuchenki (zbyt wysoka spowoduje, że racuchy z zewnątrz się przypalą, a wewnątrz nie dosmażą). Gotowe przekładamy na papierowy ręcznik kuchenny, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące oprószamy cukrem pudrem. Racuchy przygotowałam z podwójnej
mojewypiekiinietylkopudru będą cieszyć również podniebienia diabetyków. Pyszne na ciepło, ale ja nie pogardzę nimi też na zimno. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również inne przepisy na placki i racuchy znajdujace się na blogu : Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy drożdżowe z żurawiną i jabłkami Racuchy drożdżowe jak pączki Przepyszne jabłka w cieście Bliny ziemniaczane Jabłka(...)cieście Racuszki ryżowo jabłkowe Racuszki z twarogu Racuszki bananowe Racuchy drożdżowe na zsiadłym mleku Wydrukuj przepis The post Bezglutenowe racuszki z twarogu appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoZapewne wielu z Was ma swój sprawdzony przepis na racuchy – te tradycyjne drożdżowe. Ponieważ zbliżają się Święta chcę się z Wami podzielić przepisem, z którego(...)korzystam już kilka ładnych lat. Zanim jednak wszedł na stale do jadłospisu, nie obyło się bez wpadki. Pamiętam 5-6 lat temu kiedy chciałam zabłysnąć przed rodziną i zrobić racuchy na Wigilię niestety okazały się totalną klapą – twarde, niesmaczne. Porażki mnie nie zniechęcają, a wręcz zachęcają do doskonalenia. Tym razem przed podaniem racuchów wcześniej przepis wypróbowałam
Niebieski kubek z kawaDziś kolejna wariacja na temat racuchów drożdżowych. Był już podstawowy przepis na RACUCHY Z JABŁKAMI , były RACUCHY Z OWOCAMI I SOSEM CZEKOLADOWYM i ostatnio RACUCHY KUKURYDZIANE . Dziś do ciasta dodałam 2 duże kopiaste łyżki płatków z nasion amarantusa i odrobinę więcej mleka (sojowego, bo akurat takie miałam otwarte) - tyle, żeby(...)ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Część racuchów smażyłam na patelni tylko przesmarowanej olejem (na zdjęciu to te jaśniejsze), część na zupełnie suchej (to te z ciemniejszą "skórką") - wychodzą fajnie miękkie, puszyste, wręcz pączkowe i teraz już bardziej lubimy takie, niż jak robiłam kiedyś, chrupiące, bo smażone na większej ilości oleju... Dodatek płatków amarantusowych na szczęście w żaden sposób
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIERacuchy bez drożdży Dziś szybkie racuszki bananowe dla dzieci i dorosłych, lekkie puszyste placuszki bez cukru. Racuszki na sodzie to doskonały pomysł na deser lub podwieczorek dla dzieci i na dojrzałe banany. Takie placki z dojrzałych bananów są nie tylko słodkie i delikatne, ale także długo zachowują świeżość. I to także doskonały sposób na wykorzystanie mocno dojrzałych bananów. Bananowe(...)placki możesz zabrać do pracy, szkoły jak i na uczelnię. W przeciwieństwie do tradycyjnych racuchów drożdżowych robi się dużo szybciej. Co zrobić z bananów na szybko Bananowe racuchy to nie tylko pomysł na codzienną, szybką przekąskę, to także świąteczny przepis na wigilijne racuchy. Racuchy bez drożdży nie wymagają długiego wyrastania, wystarczy wymieszać składniki i smażyć. Robisz
Dieta moja pasjaobiad. Jeżeli lubicie wracać do klasycznych przepisów, które kojarzą Wam się z babciną kuchnią to dzisiejszy przepis właśnie taki jest. A pod przepisem wrzucę Wam jeszcze parę propozycji na racuchy z jabłkami, gdybyście jednak nie mieli ochoty na kombinacje z jabłkami smażonymi w cieście. Chociaż tych kombinacji jest tak naprawdę niewiele. Smacznego. Miary objętości na blogu: szklanka(...)stron na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Smażymy na średnim ogniu. Po usmażeniu odkładamy na ręczniki papierowe, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Podobne przepisy: Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z jabłkami Racuchy pełnoziarniste z jabłkami Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy z gruszkami Artykuł Jabłka smażone w cieście pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyRacuchy z truskawkami Zazwyczaj na słodkie śniadanie lub obiad robię sobie placuszki. Przygotowuje się je ekspresowo i można je zrobić w wielu wariantach. Na blogu ostatnio dużą popularnością cieszyły się racuchy z bananami , więc teraz przyszedł czas na racuchy z truskawkami , bo w końcu mamy na nie sezon, więc trzeba je maksymalnie wykorzystać. Porady: Chcesz zrobić wersję(...)bezglutenową ? Racuchy wyjdą również na mące gryczanej ! Koniecznie spróbuj. Jeśli nie masz pod ręką truskawek, a racuchy spędzają Ci sen z powiek, to sięgnij po inne owoce. Świetnie sprawdzą się borówki . Nie chcesz używać mleka sojowego? Nic straconego. Zastąp je ewentualnie mlekiem ryżowym lub migdałowym . Artykuł Racuchy z truskawkami pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendmanobiad. Jeżeli lubicie wracać do klasycznych przepisów, które kojarzą Wam się z babciną kuchnią to dzisiejszy przepis właśnie taki jest. A pod przepisem wrzucę Wam jeszcze parę propozycji na racuchy z jabłkami, gdybyście jednak nie mieli ochoty na kombinacje z jabłkami smażonymi w cieście. Chociaż tych kombinacji jest tak naprawdę niewiele. Smacznego. Miary objętości na blogu: szklanka(...)stron na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Smażymy na średnim ogniu. Po usmażeniu odkładamy na ręczniki papierowe, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Podobne przepisy: Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z jabłkami Racuchy pełnoziarniste z jabłkami Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy z gruszkami Artykuł Jabłka smażone w cieście pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyglutenu i sporo tych mąk używaliśmy. Z gryczaną jakoś tak najtrudniej było znaleźć porozumienie, ale znalazłam na nią sposób. Jest ok w daniach słodkich. Dlatego też te gryczane racuchy z batatów wyszły bardzo ok. Ciasto ładnie wyrosło dzięki dodatkowi drożdży a potem fajnie mi się je smażyło bez użycia tłuszczu w urządzeniu multigrill z płytą z fajnymi kształtami. PRZEPIS(...)GRYCZANE RACUCHY Z BATAÓW Składniki: 2 upieczone bataty 2 jajka 3 łyżki cukru 5 dag drożdży 3 łyżki oliwy 1 szklanka maki gryczanej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szkl mąki pszennej lub w wersji bezglutenowej 1 szkl miksu bezgl do wypieków po 2 łyżki pestek dyni, słonecznika, lnu 1,5 szkl ciepłej wody Jak zrobić gryczane racuchy
Dorota Smakujeczosnek. Niewiele. I weź tutaj człowieku ukręć z tego obiad. Ale przyszedł mi do głowy (a właściwie to chyba Ani) pomysł żeby zrobić placki. Takie jakby na wzór racuchów, ale w wersji wytrawnej, z pieczarkami. Ja to ogólnie fanem racuchów nie jestem, ostatni raz jadłem pewnie jako dziecko i niespecjalnie tęsknię. Ale jak sięgam pamięcią, to racuchy(...)kupy trzymało. Finalnie wyszło tak, że wyglądem bardziej przypomina to placki ziemniaczane, ale założenie zasadniczo zostało spełnione. Wyszły fantastyczne placki o intensywnie pieczarkowym smaku. PRZEPIS NA PLACKI PIECZARKOWE – WYTRAWNE RACUCHY W PIECZARKAMI Placki pieczarkowe – wytrawne racuchy z pieczarkami – składniki: 500 g pieczarek 1 średniej wielkości cebula (około 100-150 g) 3 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano
Marder&Marder Manufacturedynia od czarnocińskiej mamy, czyli ze sprawdzonego źródła, zebrana na bank wtedy, kiedy należało ją zebrać. Na upartego postałabym jeszcze parę tygodni, postanowiłam jednak w końcu ją zużyć. Racuchy dyniowe z jabłkami to obiad zaplanowany od a do z. Od dawna miałam go zapisanego w kajecie, dopiero teraz został zrealizowany. Smakowo nie zaskoczył mnie jakoś bardzo, natomiast kolor przeszedł(...)tego przepisu to dynia Hokkaido. Pamiętajcie, że jej nie trzeba obierać, jest bardzo łatwa w obsłudze. Jeżeli chodzi jeszcze o sam przepis, na początku planowałam go zrobić na bazie racuchów z drożdżami (i plan zostanie zrealizowany na 100% w najbliższym sezonie dyniowym). I nie pamiętam w sumie czemu zmieniłam plany, bo suszone drożdże mam zawsze w domu. Chyba chodziło
KardamonovySmak mojego dzieciństwa – racuchy drożdżowe, posypane cukrem pudrem. Takie puszyste i grubiutkie, jakie pamiętam ! Lubicie? Takie smaki, w dorosłym, życiu powodują, że człowiekowi o wiele lepiej się na sercu robi. Najlepsze racuchy drożdżowe robiła moja babcia – szkoda, że nie mam już szansy zapytać się jej o przepis. Ten z którym się z Wami dzielę poniżej, jest(...)dodajemy jajko i ciepłe mleko. Mieszamy łyżką do połączenia składników – ciasto będzie dosyć rzadkie. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1h, tak aby ciasto na drożdżowe racuchy podwoiło swoją objętość. Na patelni rozgrzewamy olej (tak żeby było ok 3 mm oleju). Dwie suche łyżki, maczamy w oleju z patelni i nabieramy ciasto z miski. Przekładamy
CookYourselfbardziej, że w lodówce leżały drożdże. Ten niejednokrotnie sprawdzony przepis podyktowała mi mama i śmiem twierdzić, że jest najlepszy! Placuszki są przepyszne, bardzo mięciutkie oraz zawsze ładnie wyrastają. Polecam! Racuchy drożdżowe z jabłkami - składniki: (ponad 40 sztuk) 500g mąki pszennej 50g świeżych drożdży 2-3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szczypta soli 1 i 3/4 szklanki mleka(...)szklanka = 250 ml) 1 jajko Dodatkowo: 4 jabłka Ponadto: olej do smażenia cukier puder do posypania Racuchy drożdżowe z jabłkami - przygotowanie: Mąkę przesypać do miski. Dodać pokruszone drożdże, cukier oraz szczyptę soli. Całość zalać ciepłym mlekiem i odstawić na czas przygotowania jabłek (*). Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Następnie do ciasta wbić jajko oraz wsypać cukier waniliowy
Di gotujeTaką porą wszelakie wypieki z jabłkami cieszą mnie jak nic Uwielbiam jabłka pod każdą postacią, w racuchach dodatkowo dostają słodkości, specyficznego aromatu, są miękkie i zarazem lekko chrupiące, gorące, najlepsze! Do racuchów wybieram dość twardawe i niezbyt słodkie jabłka, nie do końca je obieram, skórka jest rewelacyjna i zdrowa. Racuchom z cukrem pudrem, jeszcze gorących z kubkiem(...)trochę skórki (opcja), kroję w niezbyt dużą kostkę i dodaję do ciasta. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy, niewielką ilość. Łyżką nakładam porcje ciasta, smażę na rumiano z obu stron. Racuchy odsączam na papierowym ręczniku, posypuję cukrem pudrem. Smacznego
Zasmakuj KuchniRacuchy drożdżowe to dla mnie smak dzieciństwa, bardzo je lubię. Lubią je również moi domownicy, mam nadzieję że moim dzieciom tez będą się zawsze dobrze kojarzyć, jak mi Racuchy drożdżowe podaję zwykle z owocami jagodowymi i cukrem pudrem lub syropem owocowym albo klonowym. PRZEPIS NA RACUCHY DROŻDŻOWE Składniki na racuchy drożdżowe: 2 szkl mąki 1 jajko(...)drożdży 1,5 szkl mleka 3 – 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy olej Jak zrobić racuchy drożdżowe: W ciepłym mleku z cukrem rozpuszczamy drożdże. Mąkę przesiewamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy mleko i wyrabiamy jednolite ciasto. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia. Porcje ciasta nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażyć na złoto z obu stron. Artykuł Racuchy
Dorota Smakujepyszne, domowe racuszki z jabłkami. Zamiast kefiru można użyć tej samej ilości zsiadłego mleka, śmietany lub jogurtu naturalnego. Idealne ciasto na racuchy bez mleka i drożdży. Jak smażyć racuchy z jabłkami? Chyba nikt z nas nie lubi racuchów, tudzież innych placuszków, które po usmażeniu robią się płaskie niczym naleśnik. Na patelni piękne i puchate, a zaraz(...)dopiero, kiedy na wierzchu ciasta pojawią się wyraźne bąbelki powietrza, a samo ciasto lekko się już zetnie. Dlatego tak bardzo ważne jest, aby smażyć racuszki powoli, w przeciwnym razie racuchy zbyt szybko zarumienią się od spodu i będzie trzeba przewrócić je na drugą stronę w nieodpowiednim momencie. Racuszki z jabłkami fot. Moja Książka Kucharska Tak usmażone racuszki powinny być
Moja Książka KucharskaDziś miałam ochotę na coś słodkiego. Zaczęłam kombinować z produktami, które mam w domu. Oczywiście (prawie) zawsze mam mąkę i jaja, więc wybór był łatwy. Postanowiłam zrobić na słodko racuchy – ostatnio były naleśniki, więc to było zdecydowanie coś innego. Zamiast jabłek dodałam rodzynki, których miałam aż nadmiar w domu, pozostałości z przygotowywania chleba(...)rodzynkami i sernika. Wyszły tak pyszne, że nawet mój Mąż przed obiadem kilka podkradł;D Nie powiem – było to bardzo słodkie – pod każdym możliwym względem. Zaczynamy!;D Racuchy z rodzynkami Racuchy z rodzynkami Składniki: (wyszło 26 racuchów) 3 szklanki mąki pszennej (te od herbaty 250 ml) 2 szklanki wody 200 g rodzynek 1 jajko
Zasmakuj Kuchnitruskawkami Zazwyczaj na słodkie śniadanie lub obiad robię sobie placuszki. Przygotowuje się je ekspresowo i można je zrobić w wielu wariantach. Na blogu ostatnio dużą popularnością cieszyły się racuchy z bananami , więc teraz przyszedł czas na racuchy z truskawkami , bo w końcu mamy na nie sezon, więc trzeba je maksymalnie wykorzystać. Porady: Chcesz zrobić wersję bezglutenową ? Racuchy wyjdą również na mące gryczanej ! Koniecznie spróbuj. Jeśli nie masz pod ręką truskawek, a racuchy spędzają Ci sen z powiek, to sięgnij po inne owoce. Świetnie sprawdzą się borówki . Nie chcesz używać mleka sojowego? Nic straconego. Zastąp je ewentualnie mlekiem ryżowym lub migdałowym . Artykuł Racuchy z truskawkami pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendman