puszyste ciasto - 4933 przepisów (strona:147/329)

BABKA CYTRYNOWA 184

łyżki oleju rzepakowegoWykonanie:Masło ucieramy z cukrem,skórka cytrynową i ekstraktem z wanilii na puszysta masę.Stopniowo dodajemy jajka,cały czasucierając.Zmniejszamy obroty dodajemy przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.Następnie dodahjemy jogurt,sok cytryny i olej, mikujsemy do połaczenia się składników.Ciasto przekładamy do wysmarowanej margaryną,pobsypanej mąką formy o poj.2 litry ,pieczemyw 160 st.ok

Z Majeczką w kuchni
Babka Inka. 174

łyżki cukru pudru 2 łyżki mleka Wykonanie: Margarynę roztopić. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia. Zmiksować na niskich obrotach. Dodać ekstrakt waniliowy i porcjami wlewać roztopioną margarynę, cały czas miksując. Część ciasta, wyłożyć do formy na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Kawę Inkę wymieszać z mlekiem i wlać

Agusiowe smakołyki
Kakaowe naleśniki z masłem orzechowym i owocami 164

Kilka łyżek masła orzechowego 1 łyżeczka śmietanki 36% Owoce do dekoracji: maliny, borówki Jajka ubijamy na puszystą masę z dodatkiem cukru. Wsypujemy przesianą mąkę oraz kakao, wlewamy mleko. Miksujemy ponownie. Masa nie może być ani zbyt płynna ani zbyt gęsta. Z ciasta smażymy naleśniki. Każdy naleśnik smarujemy masłem orzechowym, zwijamy w rulon. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Pod koniec

VioletoweKucharzenie
Cukiniowe ciasto z rodzynkami i żurawiną 963

ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odstawić na gęstym sicie. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy kakao. Następnie dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą i olej. na koniec dodajemy odciśniętą cukinię rodzynki i żurawinę. Ciasto mieszamy. Tortownicę lub formę wykładamy papierem papierem do pieczenia i wykładamy masę. Ciasto pieczemy w temp

Gotowanie jest łatwe
Pomysły na świąteczne ciasta 175

cukru Piernikowe ciasto na białkach bez cukru Aromatyczny piernik orkiszowo - gryczany na cydrze cynamonowym Żytnie ciasto piernikowe z daktylami  Świąteczny sernik na korzennym spodzie z nutą pomarańczy Fit sernik z serków wiejskich bez cukru na jaglanym spodzie z polewą karobową Puszysty sernik z budyniem i nutą pomarańczy Delikatny sernik z mlekiem na karobowym spodzie

FitKot
Ciasto drożdżowe z czereśniami 168

słodkich owoców. Są czereśnie- trzeba działać- pomyślałam. Już na drugi dzień pojawiła się u nas cudowna puszysta drożdżówka z dużą ilością kruszonki i tymi cudownymi owocami. Właśnie pisze i zajadam. Zazdrościsz? Zapraszam po banalny przepis na genialną drożdżówkę jak u babci. Ciasto drożdżowe z czereśniami i kruszonką Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Parzaki w nowoczesnej i tradycyjnej odsłonie, czyli świętujemy tłusty czwartek 164

ksylitolu (cukru) i 2 łyżkami mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Żółtka razem z ksylitolem (cukrem) ubij na puszystą masę. Do powstałej masy dodaj laskę wanilii (cukier waniliowy) i przesianą przez sitko mąkę. Dodaj wyrośnięte drożdże, sól. Piwo podgrzej, a następnie dodaj do ciasta. Olej kokosowy (masło) rozpuść i również dodaj do ciasta. Wyrób dokładnie ciasto i odstaw do wyrośnięcia

Smiling Shrimp
Naleśniki orkiszowe z serem, mandarynkami i kremem czekoladowo-orzechowym 202

rozpustny deser - jak kto woli :) Naleśniki są z niezawodnego przepisu mojej Mamy, zawsze miękkie i puszyste. Warto usmażyć ich więcej i codziennie podawać z innymi dodatkami. Krem czekoladowo-orzechowy, którego użyłam zastępuje kaloryczną Nutellę. Przepis znajdziecie tutaj ( TUTAJ ). Smacznego!  Ciasto : 250 ml wody   250 ml mleka 2 jajka   1 łyżka oleju   pół łyżeczki soli

Chocolate Muffin Blog
GOFRY (CHRUPIĄCE I PYSZNE!) 416

naszych letnich tradycji jest przygotowywanie gofrów z dużą ilością kolorowych owoców. Taki deser z powodzeniem zastępuję ciasto do niedzielnej kawy. Przepis, z którym się z wami dzielę, dopracowałam na przestrzeni około 20 lat. Gofry wychodzą z niego chrupiące, a w środku puszyste. Muszę nadmienić, że gofry nie wyjdą idealne bez dobrej, dużej gofrownicy, która ma około 2000W mocy

Przepisy Aleksandry
Babka pomarańczowa 179

Helio). Wykonanie Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Stale ucierając na małych obrotach, dodawać kolejno jajka. Dodać suche produkty, sok wyciśnięty z pomarańczy oraz świeżo startą skórkę. Na koniec dodać śmietanę. Ciasto przelać do formy na babkę (metalową natłuścić i wysypać bułką tartą). Piec około 50-60 minut

Z miłości do słodkości
Ciasto ajerkoniakowe 390

zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Ostudzone ciasto przekroić na dwa placki. Nasączenie: W filiżance zaparzyć cappuccino, ostudzić i nasączyć bardzo lekko oba placki. Krem ajerkoniakowy: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem, dodać ajerkoniak i zmiksować do połączenia składników. Odstawić do lodówki na minimum 10 minut. Bita śmietana(...)Zimną śmietanę przelać do miski i ubijać stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Kiedy śmietana będzie już puszysta dodać śmietan-fix i zmiksować do połączenia składników. Na dolnym placku rozsmarować krem ajerkoniakowy, nałożyć górny placek. Na górnym rozsmarować bitą śmietanę (można zrobić nożykiem lub widelcem wzory) i przez sitko posypać delikatnie kakao lub udekorować wedle uznania

Passions hobbies life
Babka adwokatowa 219

oleju* 2 łyżki kakao* szczypta soliSposób wykonaniaJajka ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.Następnie powoli wlewać adwokat delikatnie mieszając, wlać olej i również delikatnie wymieszać.Na koniec połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.Połowę ciasta wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy lub formy silikonowej.Do reszty ciasta dodać kakao, wymieszać, wylać

Mix smaku
Jak nie dotrzeć na miejsce na czas. I speculoos z marcepanem 179

masła100 g marcepanu1 jajkoMąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, solą i przyprawami.Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać marcepan, zmiksować na jednolitą masę. Wbić jajko, połączyć.Partiami dodawać mąkę z przyprawami, na początku miksując, a następnie zagniatając dłonią.Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny.Schłodzone ciasto wałkować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
sernik z brzoskwiniami na biszkoptach... 208

masę sernikową odsączone brzoskwinie powkładać do masy sernikowej piec w 200C około 45 minut - jeśli się wierzch ciasta szybko przypieka to przykryć go papierem do pieczenia sernik upieczony wyjąć z blaszki jak dobrze wystygnie rant sernika posypać pudrem cukrem sernik jest wilgotny, puszysty i szybko się zjada.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kinder cake 288

wystudzić. Jajko utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę, wlać olej, śmietanę, ekstrakt i wystudzone mleko z czekoladą, zmiksować, tylko do połączenia składników. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao, dodać do masy, delikatnie wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką. Dno formy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni przez

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Czekoladowo – Buraczkowe z Maślanym Kremem Czekoladowym 221

natłuszczamy i obsypujemy mąką. Wykładamy po równo ciasto. Wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut lub to tzw. suchego patyczka. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem maślany: 200 g cukru pudru 150 g masła 100 ml śmietany kremówki 36% 50 g kakao Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy śmietanę. Ucieramy. Następnie kakao. Ucieramy

Made By Mom And Son