pulpety - 2438 przepisów (strona:70/163)

Klopsy po grecku 130

Klopsy, pulpety chyba wszyscy je lubimy :)   Mniej tradycyjna wersja inspirowana smakami Greckimi  .  Jeżeli lubicie eksperymentować i urozmaicenie w kuchni oraz próbować różnych nowych smaków to tak przygotowane klopsy przypadną wam do gustu. 2 porcje 250 g mięsa mielonego ( najlepiej wieprzowo -wołowe) kilka oliwek z zalewy bez pestek 50 g sera feta Sól i pieprz kmin

Andzia Pichci
Bigos cygański 136

Bigos cygański. Tak naprawdę nijak ma się nazwa do tego co się przygotowuje. Nie ma tu grama kapusty! Bigos cygański to pulpety wieprzowe w sosie warzywnym. Połączenie jest bardzo smakowite i zachęcam by przygotować taki obiad. Ta porcja, którą przygotowałam znikła za pierwszym podejściem. Nie zostało nic „na później”. Porcja dla 5-6 osób.   Składniki na klopsiki

Pieprzyć z Fantazją
Klopsiki pieczone w pomidorowej glazurze 107

pieczone w pomidorowej glazurze Klopsiki z dodatkiem warzyw, pieczone w pomidorowej glazurze z dodatkiem miodu i musztardy. Najlepsze z kremowym pure ziemniaczanym. Kwintesencja domowego, kojącego gotowania. Keyword klopsiki, mięso, pulpety Prep Time 35 minutes Cook Time 25 minutes Ingredients Glazura 4 łyżki oleju 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka octu z białego ryżu można też użyć jabłkowego albo ryżowego

Cooking for Emily
Pulpeciki z ryżem i kaszą manną w sosie pomidorowym 161

kaszy manny w prostym sosie pomidorowym. My najczęściej jemy takie pulpeciki wyłącznie z zestawem różnych surówek. Ale można je również podać np. z pieczonymi ziemniaczkami. Spróbujcie, polecam. Składniki: Na pulpety: około 410 g mięsa mielonego 1,5 szklanki ugotowanego wcześniej ryżu – użyłam basmati Karoon 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu

Słodkie okruszki
PULPETY GRYCZANE 179

przemycić trochę zdrowia dla dzieciaków. Większość maluchów raczej nie weźmie kaszy do ust, a gryczana jest bardzo bogata przede wszystkim w żelazo oraz szereg innych witamin. Dzisiaj w formie pulpetów przy których  gwarantuje Wam, że bardzo głodny mięsożerca nie zorientuje się, że nie ma w nich ani grama zwierzęcia. Brzmi brutalnie ale wiecie co mam na myśli, sama

pieprzny smaczek
Pieczone pulpety z indyka 176

indyka 1 marchewka ok. 300 g cukinii kawałek pora 1 jajko 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy i chili 1 łyżka czubrycy czerwonej jarzynka … Czytaj dalej Pieczone pulpety z indyka

czarrna od kuchni
Pulpety w sosie cukiniowym 208

szynki wieprzowej 1 cebula 1 średnia cukinia 1 jajko kawałek pora 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu chili 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka curry 1/2 … Czytaj dalej Pulpety w sosie cukiniowym

czarrna od kuchni
Klopsiki w sosie z marchewką 134

pozostałej po smażeniu oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę , dodać odrobinę mąki oraz śmietanę  i chwilę poddusić , mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Dodać  do rondla z pulpetami i gotować na małym ogniu jakieś 5 minut.Na koniec dodać zieleninę, w razie potrzeby doprawić

Moje domowe kucharzenie
Pulpety z warzywami w azjatyckim sosie 222

wszędzie, zarówno w restauracjach jak i tę moją domową inspirowaną przepisami osób, które ją znają i kochają. Dlatego gdy zobaczyłam ten przepis musiałam go zrobić i to jak najszybciej. Pulpety z makaronem w pysznym sosie, pikantne, lekko słodkie, lekko kwaśne to coś co lubimy. Danie na pewno nie raz jeszcze zrobię, bo warto. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pulpety pieczone z warzywami 304

wieprzowej 2 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie 1/2 pęczka białych szparagów 1 cukinia … Czytaj dalej Pulpety pieczone z warzywami

czarrna od kuchni
Pulpety z pazurem 270

wieprzowej 2 kromki czerstwego chleba 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 3-4 suszone pomidory 2 łyżki kaparów z zalewy 2 łyżki papryczek jalapeno w zalewie 1 … Czytaj dalej Pulpety z pazurem

czarrna od kuchni
Domowy sznycel z frytkami 187

Domowy sznycel z frytkami to typowy niedzielny obiad. Prawdziwy sznycel musi być bardzo cienki, więc musicie mięso bardzo dokładnie rozbić. Wbrew pozorom przygotowanie takie obiadu wcale

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 166

wrzucamy cebulę oraz czosnek. Chwilę podsmażamy i dodajemy suszone pomidory. Smażymy całość przez kilka minut, a następnie przenosimy na patelnię podsmażone pulpeciki. Zalewamy wszystko wodą tak, aby prawie zakrywała pulpety. Doprowadzamy do wrzenia, zakrywamy pokrywką i dusimy na małym ogni przez około 20-25 min. Po tym czasie, dodajemy świeży szpinak i czekamy, aż straci jędrność. Na końcu dodajemy śmietankę

Kuchnia MagdaLeny
PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 166

wrzucamy cebulę oraz czosnek. Chwilę podsmażamy i dodajemy suszone pomidory. Smażymy całość przez kilka minut, a następnie przenosimy na patelnię podsmażone pulpeciki. Zalewamy wszystko wodą tak, aby prawie zakrywała pulpety. Doprowadzamy do wrzenia, zakrywamy pokrywką i dusimy na małym ogni przez około 20-25 min. Po tym czasie, dodajemy świeży szpinak i czekamy, aż straci jędrność. Na końcu dodajemy śmietankę

Kuchnia MagdaLeny
Zupa krem z dyni i batatów z pulpecikami 210

Składniki ok. 1/2 kg dyni 2 bataty 1 szklanka aromatycznego bulionu (u mnie wołowy) 3/4 szklanki mleka kawałek imbiru, ok. 4 cm 1/2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej pulpety: 30 dkg … Czytaj dalej Zupa krem z dyni i batatów z pulpecikami

czarrna od kuchni