zalewą i na wolnym ogniu podgrzewamy do momentu aż pomidory rozpadną się, a sos zrobi kremowy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem , bazylią , oregano i szczyptą cukru. Gorącym polewamy pulpety i obficie posypujemy startym serem. Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 30 minut. Podajemy gorące! Pycha
Ostra na Słodkododatkiem marchewki i groszku firmy Sys, który idealnie wpasował się do mojego dzisiejszego dania. Taki obiad smakuje super, jest zdrowy i kolorowy. Post Pulpety w warzywnym sosie pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeNiezwykle proste i lubiane przez moich domowników pulpeciki w sosie pomidorowym , to jeden z najbardziej popularnych sposobów wykorzystania mięsa mielonego. Składniki: pulpety: ok.300 g mielonego mięsa/ wołowina lub chuda wieprzowina 1 jajko 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 2-3 łyżki otrębów pszennych /lub owsianych/ 1/4 łyżeczki skórki startej z cytryny 1/2 łyżeczki słodkiej
Zakamarki mojej kuchnimasę. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy gryczanej formować nieduże pulpeciki. Pulpeciki podsmażyć, na lekko natłuszczone patelni, z każdej strony. Podawać z sałatą. Dla urozmaicenia dania, pulpety można polać sosem grzybowym. Smacznego
kolorowotorcikowodomu w ogóle coraz rzadziej jemy mięso, czasem się zastanawiam, czy za jakiś czas nie staniemy się wegetarianami. No, ale póki co, dopieszczamy podniebienia kotlecikami, pieczeniami, pulpetami ;) Jeśli mielone, to tylko własnoręcznie przygotowane. Nie kupuję gotowego, bo wiem, co może być w środku... A jak kupię świeży kawałek mięsa i sama go zmielę, to mam pewność
Codzienna kuchnia niecodziennaSpaghetti z klopsikami po włosku... Cienkie, długie nitki makaronu spaghetti. Pachnące oregano i czosnkiem klopski z dodatkiem parmezanu. Całość zatopiona w aromatycznym, ziołowym sosie pomidorowym. Prawdziwie
Gospodyni Miejskaminut do lodówki. Z mięsa formować małe pulpeciki. Na patelni rozgrzać odrobię oleju, tylko tyle, żeby patelnia pokryła się tłuszczem. Smażyć pulpeciki z obu stron na rumiano. Do podsmażonych pulpetów wlać śmietankę, wsypać koperek i dusić pod przykryciem, do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z dowolną kaszą. Ja wybrałam jęczmienną. Smacznego
kolorowotorcikowoserka topionego Lactima Blue Chees lub śmietankowego serka topionego innej firmy 1 łyżka musztardy francuskiej - z całych ziaren Całość podgrzać, połączyć składniki. Sosem serowo-musztardowym polać makaron, ułożyć kilka pulpetów drobiowych. Smacznego
kolorowotorcikowowcześniej - wyjąć ,, cukiereczki" i położyć by zastygły. Potem zawinięte podgrzać na parze ( starczy kilka minut) i dopiero kroić - plastry będą bardziej kształtne. *** Ze względu na obecność kaszki manny w pulpecie nie ma potrzeby podawać dodatkowo ziemniaków czy ryżu .Można zrobić jeszcze jakąś surówkę
Buniabaje w kuchnirównam piersi na sznycle lub do pieczenia to wszystkie małe kawałeczki składam razem .Z 2 kurczaków mam porcję na zmielenie i mogę zrobić z tego 4 nieduże kotleciki ( lub pulpety
Buniabaje w kuchniFacebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Sernik bez pieczenia “Białe Michałki” – sernik na zimno z mlekiem w proszku Ucierane ciasto z mrożonymi borówkami Przepis na wegańskie pulpety z granulatu sojowego 18 przepisów na nowoczesne sałatki warstwowe Deser Monte, czyli domowe Monte Warstwowa sałatka z chrupkami orzechowymi
Via Gustogalaretką deserek z borówkami i bitą śmietaną Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Ucierane ciasto z mrożonymi borówkami Przepis na wegańskie pulpety z granulatu sojowego 18 przepisów na nowoczesne sałatki warstwowe Deser Monte, czyli domowe Monte Warstwowa sałatka z chrupkami orzechowymi 15 przepisów na ciasto biszkoptowe z kremem
Via GustoZupa z kapusty z pulpetami Prawdziwy noworoczny HIT, zupa kapuściana na odchudzanie, może pomóc, ale może też zaszkodzić. Lekka zupa z klopsikami i kapustą kiszoną to nie tylko zupa dla tych co chcą się zdrowo i mądrze odchudzić, to także zupa dla całej rodziny. Bez obaw możesz ją podać tak dorosłym jak i dzieciom. Zupa z kapusty włoskiej, pekińskiej, zwykłej
Dieta moja pasjamniejsze kawałki. Składniki na sos umieszczamy w małym rondelku i dokładnie ze sobą mieszamy. Następnie podgrzewamy, co jakiś czas mieszając, aż do zagotowania i zgęstnienia. Gotowy sos mieszamy z pulpetami (ja smarowałam klopsiki sosem za pomocą pędzelka, ale chyba właśnie lepiej by było po prostu wymieszać jedno z drugim). Całość rozkładamy w żaroodpornym naczyniu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Smaki Na Talerzuciepło jako dodatek do dań obiadowych . Dania mięsne , które świetnie komponują się z tym warzywnym dodatkiem to chociażby: pieczona karkówka łopatka w sosie cebulowym kotlety mielone faszerowane pieczarkami pulpety szwedzkie policzki wołowe w sosie z czerwonego wina Zachęcam was do sięgnięcia po ten prosty przepis na buraczki zasmażane i życzę smacznego . Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook
MeCooks