SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 14-15.11 ) 135OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE
Ostra na Słodko
Lane chrusty 150już przygotowaliście jakieś smakołyki w tegorocznym karnawale? U mnie w domu można powiedzieć tłusto :) faworki raz w tygodniu, chrusty zaliczone, pączki zaliczone, eklerki i ptysie zaliczone :) Do tego znajdzie się jeszcze kilka innych smakołyków i rarytasów. Można śmiało powiedzieć, że dieta nie trzyma się mnie za długo ale przecież nie można odmawiać sobie wszystkiego :) No dobra przyznam się, rzadko sobie
Niezły Młynek
Zielona serowa pasta z olejem z pestek dyni 129całości i tak jak ja posypać po wierzchu pasty. Zieloną pastę podajemy w miseczce z krakersami lub z kanapkami z bagietki, chleba, ciabatty. Kremową pastą możemy również nadziewać ptysie. Smacznego! Przepis został przygotowany razem z Allegro Zdrowie i Uroda
Tajemnice Smaku
Serowa pasta z olejem z pestek dyni 120całości i tak jak ja posypać po wierzchu pasty. Zieloną pastę podajemy w miseczce z krakersami lub z kanapkami z bagietki, chleba, ciabatty. Kremową pastą możemy również nadziewać ptysie. Smacznego! Przepis został przygotowany razem z Allegro Zdrowie i Uroda
Tajemnice Smaku
Ciastka sokoły 142Ciastka sokoły , bezy z kremem kawowym to deser z PRL-u. Sokoły, obok kremówek, ptysiów z bitą śmietaną, babeczek z budyniem musiały być w każdej cukierni. Bardzo słodkie bezy z pysznym kremem kawowym. Przepis z czasów PRL-u. Z podanych proporcji otrzymamy 12 – 14 ciastek. Ilości produktów podaję w gramach, wagi kuchenne są ogólnie dostępne, więc nie powinno być problemów
królestwo garów
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 28-29.08 ) 157OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE
Ostra na Słodko
Labneh – przepis na pyszny jogurtowy serek 159słoika i zalać oliwą. Tak zrobione kulki będą smakowitą przekąską. Ale szczerze ja zdecydowanie wolę taki miękki ser, odciśnięty z serwatki. Taki serek możesz użyć np do wypełniania ptysi – tu przepis . Dzisiaj miałam taki na śniadanie w towarzystwie owoców delikatnie podduszonych z odrobiną wodą i syropu klonowego. Labneh – przepis na pyszny jogurtowy serek
Kuchnia na wzgórzu
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 24-25.08 ) 190OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE
Ostra na Słodko
MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 13-14.07 ) 136OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE
Ostra na Słodko
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 15-16.06 ) 159OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule, krokanty • NOWOCZESNE
Ostra na Słodko
Słomki ptysiowe 121Czas czytania: 2 min Ciasto ptysiowe, inaczej zwane parzonym ma już swoją wielowiekową tradycję, ciasto wymyślił kucharz Katarzyny Medycejskiej w 1540 roku przygotowując dla niej ptysie. Dziś z ciasta przygotujemy słomki ptysiowe smażone na oleju, ale można przygotować również słomki w piekarniku. Warto wypróbować obydwie wersje bo każda z nich smakuje inaczej. Smażone na oleju przypominają pączki, niestety są również
SprawdzonaKuchnia.pl
Karpatka 154Czas czytania: 2 min Karpatka myślę, że to ciasto lubią wszyscy! Jest to połączenie ciasta parzonego dokładnie takiego jak na ptysie z pysznym lekkim kremem z bitej śmietany z dodatkiem malin. Co jest ważne w tym przepisie, łatwy i szybki do przygotowania :)Ciasto ptysiowe podczas pieczenia tworzy góry i doliny niczym Karpaty. Karpatkę najczęściej podaje się przełożoną kremem budyniowym
SprawdzonaKuchnia.pl
Dlaczego dzieci nie lubią jajek? 177więc nadal próbowaliśmy z jajkami kurzymi Daliśmy sobie czas . Do tego czasu podawałam jej jajka w innych potrawach np naleśnikach, yorkshire pudding, makaronach i nuddlach jajecznych, ciastach, ciasteczkach, eklerkach, ptysiach. Nasza historia nielubienia jajek zakończyła się w wieku 3,5 roku wyjątkowo nagle. Pewnego dnia powiedziała przy śniadaniu " mmmm lubię jajka". Jednak myślę, że wpływ miał również przykład inncyh dzieci
wysmienity
Shackleton – whisky dla odkrywców 136wymaga skupienia, żeby coś poczuć. Musiałem wsadzić cały nos do kieliszka i kilka razy mocno się zaciągnąć, żeby poczuć, tak jakby mokry rzemień, daleką nutkę cynamonu i słodkiego ptysia z kremem. Pierwszy łyk mnie zaskoczył. Bardzo łagodnie whisky utorowała sobie drogę przez przełyk, pozostawiając smak lekko słodkich, suszonych moreli, po których pogalopował pieprzny, gorący alkohol, by finiszować dymem
smakowitehistorie.com
Eklery ze smerfowym kremem 219W tym roku zamiast tortu imieninowego są eklerki. Znikają bardzo szybko ze względu na niebieski krem. … Czytaj dalej Eklery ze smerfowym kremem
Pij soki wyciskane