ptysie - 825 przepisów (strona:26/55)

Pączkowe rogale z bitą śmietaną i cynamonem 72

się oprzeć. Słodkie i mięciutkie pączki zwijane jak rogale, obtoczone w cukrze z cynamonem i nadziane dżemem i śmietankowym kremem. Postanowiłam połączyć moje ukochane pączki z rogalikami , churrosami i ptysiem. Wiem, wiem, powiecie, że bomba kaloryczna, ale jeden nikomu nie zaszkodzi, w końcu mamy karnawał.... to prawdziwa uczta dla podniebienia, polecam Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Idealne eklerki 74

Krem: 250 g mascarpone 2x śmietanka 30% (200 ml) 3 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietankę i serek miksuje na wysokich obrotach. J krem jest sztywny dodaje po łyżce cukru. Ptysie przekrawam wzdłuż i szprycuje je kremem. Na koniec posypuje cukrem pudrem. Autor przepisu: Karolina Artykuł Idealne eklerki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Najlepsze ciasta i ciasteczkaa Boże Narodzenie 2022 91

czekoladowy Sernik królewski   Ciasteczka  Kruche z dżemem Orzeszki Rurki z kremem   Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Jabłecznik bez pieczenia Filadelfia Sernik na zimno Błyskawiczne ciasto świąteczne   Ciasta z orzechami: Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Monte Snikers Marysieńka Orzechowiec Krówka Placek iłowiecki Kora orzechowa Czekoladowy orzeszek Czekoladowe

Cynamonowe szczęście
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR (5-6.11 ) 83

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule • NOWOCZESNE I KLASYCZNE FORMY DEKORACJI

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z kremem i figami 98

figi to sprawdzone połączenie. Tak przygotowany krem dyplomatyczny wykorzystać możecie oczywiście nie tylko w tym cieście, jest on idealny do wypełnienia wszelkiego rodzaju tart, babeczek, deserków w pucharku, ptysi i wielu innych słodkich wypieków. To kruche ciasto z pewnością posmakuje wszystkim tym, którzy lubią ciasta z kremem i owocami . Moja rodzinka na pewno będzie się nim zajadać w nadchodzący weekend

MeCooks
Mini Pavlova z kremem z marakui i czerwoną porzeczką 66

cytryny lub ocet winny oraz mąkę ziemniaczaną. Miksujemy do sztywnej piany. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy pianę wielkości małych ptysiów. Osobiście beziki formowałam łyżką, nakładając małą porcję masy i formując stożek za pomocą małego widelczyka, aby później móc ściąć górę bezy. Beziki pieczemy w 110C przez

Raj dla Podniebienia
Pieczarkowa zupka inaczej 81

pokroić w plasterki. Wlać wodę, wymieszać. Gotować przez 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać serek, śmietanę i dokładnie zmiksować. Podawać z grzankami lub tak jak ja z ptysiami. Zupka niezwykle prosta i pyszna

Kuchnia Pokoleń
Najlepsze ciasta na Wielkanoc 105

Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Makowa panienka Tort makowy Makowa pokusa Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Jabłecznik Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Kinder country Jagodowo kokosowa pianka  Malinowy 3 bit Przekładańce:   Poniżej znajdziecie tylko kilka moich propozycji pysznych warstwowych ciast - po więcej zajrzyjcie do zakładki: Przekładańce   Pawi

Cynamonowe szczęście
Mini Pavlova z kremem z marakui i czerwoną porzeczką 65

cytryny lub ocet winny oraz mąkę ziemniaczaną. Miksujemy do sztywnej piany. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy pianę wielkości małych ptysiów. Osobiście beziki formowałam łyżką, nakładając małą porcję masy i formując stożek za pomocą małego widelczyka, aby później móc ściąć górę bezy. Beziki pieczemy w 110C przez

Raj dla Podniebienia
Pączki hiszpańskie 98

następnie ciasto jest studzone i dodawane są do niego jajka. Myślę, iż większość z nas co najmniej raz w życiu robiła bądź smakowała ciasta parzonego, gdyż jest ono podstawą ptysi , karpatki oraz eklerków. W dzisiejszym przepisie ciasto parzone jest również podstawą pączków hiszpańskich. Jak na pączki przystało te pączki smażone są na tłuszczu, a po wystudzeniu dekorowane słodkim lukrem. Tłusty

MeCooks
Imprezowe menu 192

Makowiec japoński Mini-ptysie Jajka z łososiem Sałatka z szynką i serem Sałatka z kabanosami i ananasem Tortille z szynką Tortille z serem i pieczarkami

czarrna od kuchni