Pieczarki w serowym sosie to znakomita przystawka na każdą okazję. Swym aromatem i smakiem zdobędą nie jedno podniebienie. Pamiętajmy tylko o wyborze jak najmniejszych pieczarek i dobrej porcji sera ,najlepiej grana padano lub parmezanu ale jakiego sera użyjesz to już twoja własna inicjatywa. Ja cenię grana padano za jego ziarnistą strukturę ,która wyczuwana jest później w sosie i jego włoskie
Niezły Młynekkuchni świeże figi. I to nie tylko do słodkich deserów. Dobrym pomysłem jest podanie fig na wytrawnie. Zapiekane figi w szynce parmeńskiej z serem feta to znakomita i elegancka przystawka, która jest do tego bajecznie prosta do przygotowania. Słone łączy się tu ze słodkim, a składniki najwyższej jakości zagwarantują nam niepowtarzalny smak. Figi możemy zapiec na grillu lub po prostu
Poezja smakuprzepis na tatara z łososia . Osobiście go uwielbiam i żaden inny nie przypadł mi do gustu tak jak ten. Kilka składników, a razem łączą się w eksplozję smaków. Doskonała przystawka, która sprawdzi się w każdych okolicznościach. Szybko posiekany będzie gotowy błyskawicznie. Tatara można podawać ze świeżym pieczywem, grzankami lub w nowoczesnej formie – jako nadzienie do sushi. Koniecznie kupcie
Poezja smakuFigi zapiekane są bardzo popularną i lubianą przystawką na ciepło. Proponuję figi zapiekane z czekoladą i szynką dojrzewającą. Podaję proporcje na 1 figę. 1 figa, 1 kostka czekolady, 2 plasterki szynki dojrzewającej. Figę naciąć z boku w głąb do środka. W nacięcie wcisnąć 2/3 kostki czekolady. Figę obwinąć szynką, spiąć wykałaczką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
królestwo garówZaledwie kilka chwil wystarczy aby ją przygotować. Doskonale sprawdzi się jako przystawka lub na kolację. Polecam :) 1 brokuł 2 pomidory 2 jajka 1/2 op. fety 2 łyżki uprażonego słonecznika Sos: 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Sos: ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Dodać majonez i jogurt, doprawić do smaku i wymieszać
Smakołyki AsiBłyskawiczna przystawka czyli pieczarki w cieście to świetny starter na domowe imprezy, najlepiej smakuje podana na gorąco z dodatkiem ulubionych ostrych sosów. To smaczne, proste i tanie danie. składniki na 4 porcje 500 g małych pieczarek 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka sól czarny pieprz łyżeczka słodkiej mielonej papryki olej do smażenia przepis Do miski
Smakowite DaniaViolaPassion Mufinki inaczej? Dlaczego nie!!! Znudzony zwykła pizzą? Zapiekanka mało ciekawa! Proszę bardzo, mój pomysł na kolację czy fantastyczną przystawkę. Składniki: 1 Ciasto francuskie 1 papryka czerwona pokrojona drobno w kostkę 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę 1/2 szczypiorku pokrojony drobno 4-5 pieczarek umytych starkowanych na dużych oczkach na tarce 20 dag starkowanego żółtego sera 1/2 mozzarelli pokrojonej
Viola cooks with passionWyjąć na ręcznik ewentualnie dokręcić i odwrócić do góry dnem tak pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Przechowywać najlepiej w ciemnym chłodnym miejscu. Takie buraczki sprawdzą się jako samodzielna przystawka i jako dodatek do mięs. przepis stąd
Proste Potrawypięknie się prezentujące i co najważniejsze bardzo smaczne danie - roladki z bakłażana faszerowane serem feta z dodatkiem dużej ilości pachnących ziół. Roladki doskonale sprawdza się w roli przystawki lub przekąski. Dobrze będą smakowały z ulubionym pieczywem lub jako dodatek do mięsa lub ryb. Składniki : 1 średni bakłażan 1 opakowanie sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek garść świeżej mięty
Codzienne GotowaniePyszna przystawka. I bardzo efektowna. A ponieważ można teraz kupić i świeże figi i jeżyny więc koniecznie sprawdźcie jak smakuje. Bardzo, bardzo polecam! Przepis na podstawie książki "River Cottage light & easy" H.Fearnley - Whittingstall składniki - 4 porcje 3-4 dojrzałe, świeże figi 50 g orzechów włoskich ok 75 g jeżyn 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oliwy z oliwek
Stare Garyimprezowe przekąski! Wiele z nich, to te z typu "na raz" :) Takie mini przekąseczki zawsze dobrze sprawdzają mi się na różnego typu spotkaniach - tych mniej i bardziej oficjalnych. Ta przystawka, którą chciałabym podzielić się dzisiaj z wami - przede wszystkim kusi pięknymi kolorami. Składniki: 270 g sera typu feta 150 g serka puszystego śmietankowego 100 g serka topionego Gouda
Taste TherapyPokażę Wam jak przygotować szybką i smaczną przystawkę - pastę z suszonych pomidorów. Przygotowanie zajmie nie więcej niż 10 minut. Zaczynamy ! Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaserwowany w różnej postaci, świetnie komponuje się z papryką, pomidorami, ziołami. To piękne fioletowe warzywo jest również jednym z podstawowych składników francuskiej „ratatouille”. Osobiście bardzo lubię dania i przystawki z bakłażanem, dzisiaj proponuję Wam smaczną terinę z jego dodatkiem, możecie ją podać samą lub jako dodatek na przykład do grillowanego mięsa. Możecie również zabrać ją na piknik. Przygotowanie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaFigi z boczkiem pieczone i serem blue Figi z boczkiem pieczone i serem blue. Figi z boczkiem pieczone i serem blue to przepyszna i szybka w przygotowaniu przystawka, czy małe danie :) Uwielbiam figi, nawet kupiłam sobie drzewko figowe w tym roku w Lidlu ( pięknie rośnie, ciekawa jestem czy owoce zdążą dojrzeć, bo na razie są zielone
Kuchnia na wzgórzuViolaPassion Lekkie wykwintne danie-przystawka. Składanki:( 4 osoby) 12 przegrzebków 3 łyżki masła klarowanego 3 łyżki świeżego koperku drobno posiekanego 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 3 łyżki drobnego szczypiorku posiekanego 3 ząbki czosnku przekrojone na 4 części 30 ml białego wytrawnego wina mix sałaty: botwina,burak ,ruccola,lubczyk,itp sól cytrynowa, pieprz mielony w młynku sok z połowy limonki
Viola cooks with passion