przystawki - 17402 przepisów (strona:150/1161)

Pieczarki w sosie serowym 174

Pieczarki w serowym sosie to znakomita przystawka na każdą okazję. Swym aromatem i smakiem zdobędą nie jedno podniebienie. Pamiętajmy tylko o wyborze jak najmniejszych pieczarek i dobrej porcji sera ,najlepiej grana padano lub parmezanu ale jakiego sera użyjesz to już twoja własna inicjatywa. Ja cenię grana padano za jego ziarnistą strukturę ,która wyczuwana jest później w sosie i jego włoskie

Niezły Młynek
Figi w szynce parmeńskiej 204

kuchni świeże figi. I to nie tylko do słodkich deserów. Dobrym pomysłem jest podanie fig na wytrawnie. Zapiekane figi w szynce parmeńskiej z serem feta to znakomita i elegancka przystawka, która jest do tego bajecznie prosta do przygotowania. Słone łączy się tu ze słodkim, a składniki najwyższej jakości zagwarantują nam niepowtarzalny smak. Figi możemy zapiec na grillu lub po prostu

Poezja smaku
Tatar z łososia – testuję noże Gerlach 243

przepis na tatara z łososia . Osobiście go uwielbiam i żaden inny nie przypadł mi do gustu tak jak ten. Kilka składników, a razem łączą się w eksplozję smaków. Doskonała przystawka, która sprawdzi się w każdych okolicznościach. Szybko posiekany będzie gotowy błyskawicznie. Tatara można podawać ze świeżym pieczywem, grzankami lub w nowoczesnej formie – jako nadzienie do sushi. Koniecznie kupcie

Poezja smaku
Figi zapiekane z czekoladą i szynką dojrzewającą 180

Figi zapiekane są bardzo popularną i lubianą przystawką na ciepło. Proponuję figi zapiekane z czekoladą i szynką dojrzewającą. Podaję proporcje na 1 figę. 1 figa, 1 kostka czekolady, 2 plasterki szynki dojrzewającej. Figę naciąć z boku w głąb do środka.  W nacięcie wcisnąć 2/3 kostki czekolady. Figę obwinąć szynką, spiąć wykałaczką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

królestwo garów
Sałatka z brokułem i sosem czosnkowym 378

Zaledwie kilka chwil wystarczy aby ją przygotować. Doskonale sprawdzi się jako przystawka lub na kolację. Polecam :) 1 brokuł 2 pomidory 2 jajka 1/2 op. fety 2 łyżki uprażonego słonecznika Sos: 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Sos: ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Dodać majonez i jogurt, doprawić do smaku i wymieszać

Smakołyki Asi
Pieczarki w cieście + film 3782

Błyskawiczna przystawka czyli pieczarki w cieście to świetny starter na domowe imprezy, najlepiej smakuje podana na gorąco z dodatkiem ulubionych ostrych sosów. To smaczne, proste i tanie danie.     składniki na 4 porcje 500 g małych pieczarek 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka sól czarny pieprz łyżeczka słodkiej mielonej papryki olej do smażenia przepis Do miski

Smakowite Dania
Mufinki nie na słodko 144

ViolaPassion Mufinki inaczej? Dlaczego nie!!! Znudzony zwykła pizzą? Zapiekanka mało ciekawa! Proszę bardzo, mój pomysł na kolację czy fantastyczną przystawkę. Składniki: 1 Ciasto francuskie 1 papryka czerwona pokrojona drobno w kostkę 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę 1/2 szczypiorku pokrojony drobno 4-5 pieczarek umytych starkowanych na dużych oczkach na tarce 20 dag starkowanego żółtego sera 1/2 mozzarelli pokrojonej

Viola cooks with passion
Czerwony buraczek z papryką na zimę 142

Wyjąć na ręcznik ewentualnie dokręcić i odwrócić do góry dnem tak pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Przechowywać najlepiej w ciemnym chłodnym miejscu. Takie buraczki sprawdzą się jako samodzielna przystawka i jako dodatek do mięs. przepis  stąd

Proste Potrawy
Roladki z bakłażana faszerowane serem feta 201

pięknie się prezentujące i co najważniejsze bardzo smaczne danie - roladki z bakłażana faszerowane serem feta z dodatkiem dużej ilości pachnących ziół. Roladki doskonale sprawdza się w roli przystawki lub przekąski. Dobrze będą smakowały z ulubionym pieczywem lub jako dodatek do mięsa lub ryb.  Składniki : 1 średni bakłażan 1 opakowanie sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek garść świeżej mięty

Codzienne Gotowanie
Sałatka z fig, jeżyn i orzechów włoskich 158

Pyszna przystawka. I bardzo efektowna. A ponieważ można teraz kupić i świeże figi i jeżyny więc koniecznie sprawdźcie jak smakuje. Bardzo, bardzo polecam! Przepis na podstawie książki "River Cottage light & easy" H.Fearnley - Whittingstall składniki  - 4 porcje 3-4 dojrzałe, świeże figi 50 g orzechów włoskich ok 75 g jeżyn 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oliwy z oliwek

Stare Gary
Kolorowe kuleczki serowe 173

imprezowe przekąski! Wiele z nich, to te z typu "na raz" :) Takie mini przekąseczki zawsze dobrze sprawdzają mi się na różnego typu spotkaniach - tych mniej i bardziej oficjalnych. Ta przystawka, którą chciałabym podzielić się dzisiaj z wami - przede wszystkim kusi pięknymi kolorami. Składniki:  270 g sera typu feta 150 g serka puszystego śmietankowego 100 g serka topionego Gouda

Taste Therapy
Pasta z suszonych pomidorów 170

Pokażę Wam jak przygotować szybką i smaczną przystawkę - pastę z suszonych pomidorów. Przygotowanie zajmie nie więcej niż 10 minut. Zaczynamy ! Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
TERINA Z BAKŁAŻANA 174

serwowany w różnej postaci, świetnie komponuje się z papryką, pomidorami, ziołami. To piękne fioletowe warzywo jest również jednym z podstawowych składników francuskiej „ratatouille”. Osobiście bardzo lubię dania i przystawki z bakłażanem, dzisiaj proponuję Wam smaczną terinę z jego dodatkiem, możecie ją podać samą lub jako dodatek na przykład do grillowanego mięsa. Możecie również zabrać ją na piknik.   Przygotowanie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Figi z boczkiem pieczone i serem blue 241

Figi z boczkiem pieczone i serem blue Figi z boczkiem pieczone i serem blue.    Figi z boczkiem pieczone i serem blue to przepyszna i szybka w przygotowaniu przystawka, czy małe danie :)  Uwielbiam figi, nawet kupiłam sobie drzewko figowe w tym roku w Lidlu ( pięknie rośnie, ciekawa jestem czy owoce zdążą dojrzeć, bo na razie są zielone

Kuchnia na wzgórzu
Małże Św.Jakuba smażone na maśle klarowanym ,białym winie z szafranem 194

ViolaPassion Lekkie wykwintne danie-przystawka. Składanki:( 4 osoby) 12 przegrzebków 3 łyżki masła klarowanego 3 łyżki świeżego koperku drobno posiekanego 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 3 łyżki drobnego szczypiorku posiekanego 3 ząbki czosnku przekrojone na 4 części 30 ml białego wytrawnego wina mix sałaty: botwina,burak ,ruccola,lubczyk,itp sól cytrynowa, pieprz mielony w młynku sok z połowy limonki

Viola cooks with passion