przystawki - 17402 przepisów (strona:145/1161)

JAJKA MIMOZA Z KREWETKAMI 159

Jajka mimoza” to popularna francuska przystawka z gotowanych jajek, faszerowanych farszem z żółtek wymieszanych z majonezem i krewetkami, i posypanych z wierzchu rozdrobnionym żółtkiem, które wyglądem i kolorem przypomina kwiaty mimozy (będącej odpowiednikiem polskiej akacji srebrzystej), stąd nazwa „jajka mimoza”. Możecie je podać dla odmiany na wielkanocne lub codzienne śniadanie.     Przygotowanie: 20 min. Gotowanie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Smażona cukinia 165

Smażona cukinia to propozycja na przekąskę podawaną z pieczywem lub też jako dodatek do dań mięsnych, tj. obiadów. Smażoną cukinię podałam do obiadu warzywnego – wyłamałam

Magiczny Garnek
Zawijaski omletowe z szynką i selerem 199

Efektowna przystawka na wielkanocny stół 🙂 Składniki 4 plasterki szynki wieprzowej 1/2 średniego selera 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżeczki tartego chrzanu Fanex sól 1 łyżka oleju do … Czytaj dalej Zawijaski omletowe z szynką i selerem

czarrna od kuchni
Klops z jajkiem 178

klops z jajkiem kojarzy Wam się ze świątecznym śniadaniem wielkanocnym? Jeżeli jeszcze go nie nie robiliście przygotowałam dla Was przepis na tą pyszną przystawkę. Pychotka Składniki: 0,5 kg mielonej łopatki 4 jajka 2 suche bułki mleko bułka tarta sól, pieprz, papryka słodka, majeranek 2 ząbki czosnku 2 garści natki pietruszki świeżej lub mrożonej Sposób wykonania: Dwa jajka gotujemy

Cukiernia Pychotki
Kawior na listkach cykorii 78

Może na Wielkanocnym stole pojawi się u Was taka przystawka ?  Składniki 3 ugotowane ziemniaki średniej wielkości 2 łyżki majonezu około pół szklanki startego sera Cheddar 3 cykorie sól 1 słoiczek czarnego kawioru 1 słoiczek czerwonego kawioru szczypiorek     Przygotowanie   Ziemniaki ugotowałem, obrałem i przecisnąłem przez prasę do ziemniaków. Ser starłem na tarce o małych oczkach na drobne

R'n'G Kitchen
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI I PIETRUSZKĄ 122

Jajka faszerowane pieczarkami idealnie sprawdzą się na śniadanie wielkanocne, ale nie tylko. To doskonała przystawka imprezowa. Najlepiej smakują przygotowane i zjedzone tego samego dnia. Zresztą co tu dużo pisać, przekonajcie się sami ;) Składniki: * 4 jajka * 7-8 większych pieczarek * natka pietruszki ( nie dużo) * sól, pieprz * 1 łyżeczka majonezu Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, gdy ostygną oskubać ze skorupek, przekroić

Zrób to smacznie
Jajka z rzodkiewką i porem 107

blogu po prawej stronie znajdziecie przepisy na wielkanocne przystawki , głównie jajka faszerowane i sałatki. Jest z pewnością w czym wybierać. A dzisiaj kolejna wielkanocna propozycja - jajka z rzodkiewką i porem w majonezie. Składniki: 10 jajek 1/2 pora pęczek rzodkiewki 2 łyżki majonezu sól, pieprz posiekany szczypiorek Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po godzinie

Czerwień i błękit
Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym 158

pokarmu jest kiszenie jej w solance, w długich wydrążonych bambusach. Zakonserwowaną w ten sposób rzodkiew Chińczycy uważają za przysmak. Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym to bardzo efektowna przystawka, która swoim wyglądem wzbogaci każdy (nawet świąteczny) stół. Prosta, szybka, zdrowa i bardzo smaczna sprawdzi się na każdej imprezie… i nie tylko. Dla jej walorów zdrowotnych i kulinarnych gorąco polecam

mojewypiekiinietylko
Cebula faszerowana kaszą i twarożkiem. 140

jakoś się odróżnić, dlatego moje cebule są czerwone (to mniej ważne) i z farszem wegetariańskim (to być może ma dla niektórych większe znaczenie). I co mi wyszło? Bardzo fajna przystawka! Wielkość dania (przy założeniu - jedna cebula na osobę), jego wygląd i wartość kaloryczna (tak na oko) tak właśnie każą mi o nim myśleć. Zaciekawia, pobudza smak i w miły sposób

zadanie-gotowanie
Pieczone warzywa marynowane w jogurcie 639

Pieczone warzywa to wspaniała przystawka do mięsa lub ryby. Podobnie jak mięso czy rybę również marynuję warzywa. Tym razem w jogurcie. Pieczone warzywa są wtedy bardzo aromatyczne. Marynata z jogurtu być może dla wielu z Was niespodzianką. Warto ją jednak wypróbować, bo rezultat jest obłędny. Ten przepis pochodzi od mojej pakistańskiej przyjaciółki. Amira w ten sposób marynuje warzywa przed pieczeniem

codojedzenia
Pieczone ziemniaki z boczkiem 222

Zapiekać w 200*C przez około 20 min. Podawać z kleksem kwaśnej śmietany i posiekanym, świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Na specjalne okazje , Obiad , Przystawki i przekąski , Zapiekanki Tagged: boczek , ziemniaki , śmietana

https:KKuchniaMniam
Jaja faszerowne sardynkami 171

Jaja faszerowane to obowiązkowy przysmak na wielkanocnym stole. Można je podać na wiele sposobów. Ta smaczna przystawka sprawdzi się również na weekendowe śniadanie. Dzisiejsze jaja faszerowane są sardynkami. Sardynki to nie tylko bogactwo kwasów omega-3, ale skarbnica jodu, wapnia i witaminy B 12. Prosto, szybko, zdrowo i bardzo smacznie! Składniki: 4 jajka 1 puszka sardynek sok z cytryny sól

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mozzarella z pomidorami w bazyliowym aromacie 139

Mała przekąska a cieszy. Idealne połączenia wszystkich składników i ten aromat…Może być przystawką, daniem głównym na lekką kolację. Wybierzcie sami ale koniecznie wypróbujcie. Składniki: Mozzarella ( 1 opakowanie, zanurzona w płynie ) 2 małe pomidory Oliwa Suszona bazylia Świeża bazylia Sól Pieprz Wykonanie: Z mozzarelli zlewamy płyn. Kroimy na połowę a potem na mniejsze plasterki. Układamy w miseczkach. Polewamy niewielką ilością

Smaki Ewy
Zapiekana papryka z brokułami i risotto 121

Aromatyczny pomysł na bezmięsna przystawkę. Składniki 4 kolorowe papryki 1 szklanka ryżu arborio 1 cebula 2 łyżki oleju 50 ml białego wytrawnego wina 600 ml bulionu warzywnego 100 g startego sera cheddar 1 mały brokuł oliwa z oliwek     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na rozgrzanym tłuszczu szklimy lekko cebulę, dodajemy ryż i chwilę razem

R'n'G Kitchen
Ziemniaczana sałatka z selerem naciowym i szynką 233

szynką. Najlepiej zrobić to jakąś godzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Na specjalne okazje , Na wynos , Przystawki i przekąski , sałatki i surówki Tagged: jogurt naturalny , koperek , seler , wędlina , ziemniaki

https:KKuchniaMniam