przystawki - 17402 przepisów (strona:148/1161)

Muffiny z brokułem i żółtym serem 237

Bardzo często przeglądamy internet w poszukiwaniu szybkiej przekąski na przyjęcie, nie inaczej było także w naszym wypadku… tylko, że przepis na muffiny z brokułem i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faworki nadziewane pastą z soczewicy 275

resztę składników i miksujemy. 7. Gładką pastą nadziewany faworki. Możemy obtoczyć brzegi w siemieniu lnianym, sezamie lub mielonych orzechach.   Smacznego! Kategoria: Przepisy Tagged: bez pieczenia , czosnek , faworki , pasta , przystawki , soczewica

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Fasola w sosie serowym 174

Fasola w sosie serowym na obiad. Bardzo lubię przystawki, na które składają się ogólnie dostępne warzywa. Zielona fasola szparagowa to właśnie takie nieskomplikowane warzywo, dostępne przez cały rok. Można je przyrządzić na wiele sposobów. Jest smaczna i pożywna. Latem robię zapasy i mrożę fasolę. Ten sposób moim zdaniem jest najlepszy. Ugotowana fasola w słoikach traci swój świeży zielony kolor. Mrożona

codojedzenia
Dekonstrukcja domowych gołąbków + gołąbki 188

zimno również wyborne) Teraz będziemy potrzebować ręczny palnik gazowy. I każdy listek kapusty lekko opalamy. Dodatkowo posypujemy jeszcze listkami natki pietruszki. Tak pięknie podane łódeczki sprawdzą się jako przystawka jak i na pyszny obiadek. :) Mam nadzieję że moja propozycja wam się spodobała.  Uwaga, jeśli zostały wam liście z kapusty nie wyrzucajcie - można zrobić pyszną gotowaną kapustkę. (przepis

Mój pomysł na
KREM MARCHEWKOWO-IMBIROWY 167

Prosty w przygotowaniu, bardzo delikatny i subtelny w smaku krem marchewkowo- imbirowy – może stanowić lekkie danie lub przystawkę na każdą porę roku! Wybierając jedzenie, zawsze myślcie o swoim zdrowiu. Ale zadbajcie również o estetykę podania potraw, ładnie zaserwowane danie będzie pokarmem dla waszych zmysłów. Zadbajcie o swoje zdrowie i o swoje zmysły, gotując z Ambition hashtag #Ambition Pomogą

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Bruschetta 222

Włoska przekąska stworzona dla miłośników pomidorów oraz czosnku. Pyszna, aromatyczna i szybka w przygotowaniu. Sprawdzi się zarówno w roli lekkiego śniadania jak i imprezowej przystawki dla gości. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Portobello faszerowane mięsem na ostro 185

wołowego przygotowałam, do którego tymianek  i dużą ilość pieprzu, chili, bo na ostro! dodałam.  Kapelusze na patelni wysmażyłam, a przed podaniem świeżych kiełek dołożyłam.  To znakomita przystawka mięsno grzybowa, prosta i w smaku wyjątkowa.  Można je również np. z kaszą, ziemniakami podawać i na obiad ze smakiem zajadać. Składniki: 6 szt. dużych pieczarek portobello, 1 duża

Moniki Smakołyki
Wrapy z dodatkami 165

było dla mnie wielką i totalną abstrakcją w kuchni. W końcu na jednej ze stron internetowych ( przepisy.pl ) znalazłam ciekawy przepis, który mnie skusił. I tak postanowiłam go wypróbować. Przystawka bardzo smakowała gościom, którym podałam ją w ubiegłą sobotę. Warto spróbować. W lodówce mam już kolejne wrapsy, które już niedługo znów wypróbuję

Gotuję Testuję
Jajka faszerowane z rzeżuchą 212

prawda Wielkanoc już za nami, ale czemu nie przygotować pysznej przystawki w dowolny weekend roku. Pyszne i szybkie. Na pewno zasmakuje każdemu. Pyszne jajka faszerowane z rzeżuchą to doskonały sposób na szybką przekąskę dla niespodziewanych gości. Polecam

Gotuję Testuję
Sałata Lollo Bionda z francuskim winegretem 233

minut.  7. Sos sałatkowy wlać do sałaty całość wymieszać, ewentualnie dodać odrobinę pieprzu. 8. Sałata pasuję jako dodatek do różnorodnych dań, lub sprawdzi się idealnie jako przystawka

Mój pomysł na
ŁOSOŚ Z JABŁKIEM GRANNY SMITH 178

Uważam, że estetyka również stanowi pożywienie. To, co jest radością dla oczu, jest również ucztą dla zmysłów i pokarmem dla duszy.   Dzisiaj proponuję Wam smaczną, zdrową i elegancką przystawkę z łososia i zielonego jabłka granny smith, którą możecie podać zarówno na specjalne okazje, jak i na co dzień. Ważne, żeby była ładnie zaserwowana! Zadbajcie o swoje zdrowie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z szpinakiem i jajkiem 184

Szpinak, rukola, jajko i wyraziste suszone pomidory. Kilka niewyszukanym składników na pyszną, lekką przystawkę lub posiłek do pracy.   Składniki: 200g świeżego szpinaku (najlepiej baby) 200g rukoli słoik suszonych pomidorów w oleju 4 jajka 2-3 kromki chleba oliwa z oliwek lub oliwa z suszonych pomidorów ząbek czosnku sól, czarny pieprz, koperek Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie

Pyry na Gaz
Surowa kiełbasa w cieście francuskim 163

Świetne danie. Możemy taką zapieczoną kiełbasę podać na ciepło jako część obiadu, możemy podać jako przystawkę z sałatą. Smaczne i na ciepło i na zimno. A przy tym efektowne - bardzo polecam! Inspiracja  tutaj Składniki ok 240 g - 2 wieprzowe surowe białe kiełbaski, obrane z flaka 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego lekko podprażone i roztarte w moździerzu szczypta płatków chili

Stare Gary
Boczniaki pod warzywną pierzynką i "Uczeń architekta" 190

liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Rozłożyć je równomiernie i docisnąć lekko do dna, by grzyby przeszły smakiem warzyw. Danie można podawać na gorąco jako danie główne lub na przystawkę. Na zimno może być przekąską. ----- Podobne: Zupa kalafiorowa Polędwiczki z warzywami Surówka z porów do obiadu Książkę Elif Shafak pt. "Uczeń architekta " wybrałam ze względu na okładkę. Bardzo przyciągnęła moją uwagę

Weekendy w domu i ogrodzie
Baba ghanoush – pasta z pieczonych bakłażanów 257

oliwy. Posypujemy drobno usiekaną natką pietruszki lub miętą, dla ozdoby – ziarnami granatu. Podlewamy pastę dookoła oliwą lub dobrym nierafinowanym olejem. Z czym jeść baba ghanoush? Tak jak hummus – jako przystawkę ze świeżymi warzywami, z chlebkiem naan lub pita . Z grillowanym mięsem, obok tzatziki. Jako pasta na kanapce, czy w wersji fusion – jako sos do makaronu. SKŁADNIKI 4 małe bakłażany (łącznie

Karo in the Kitchen