Kapuśniaczki w cieście francuskim

Kapuśniaczki w cieście francuskim

Kapuśniaczki w cieście francuskim

Kapuśniaczki to znakomity dodatek do barszczu, ale nie tylko...jako samodzielna przystawka również smakują wyśmienicie. Ciasto do kapuśniaczków możemy zrobić kruche, drożdżowe lub francuskie. Dzisiaj poszłam na łatwiznę i do kapuśniaczków użyłam ciasta francuskiego ze sklepu. Takie kapuśniaczki przygotujemy w kilka chwil, a ich smak jest rewelacyjny 😋 Nadzienie przygotowałam z kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Kto nie próbował jeszcze takiej wersji to polecam 😊 Składniki: ciasto francuskie 400 g, kapu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, francuskie, grzyby, kapustą, ciasto francuskie, ciasto francuskie, kapusta kiszona, przystawki, barszcz, drożdżowe, papryka, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, jajka z farszem, ciasto na zimno

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.