Kolejne wypróbowane ciacho z książki siostry Anastazji. Tym razem połączenie orzechów i jabłek. Zdecydowanie to są moje smaki :) Składniki blacha 25/35: Ciasto: 350 g mąki pszennej, 250 g margaryny, 120 g cukru kryształu, 2 łyżki śmietany, 2 jaja, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, Masa jabłkowa: 2 kg jabłek, 2 szt. galaretki cytrynowej, Masa orzechowa: 180 g posiekanych orzechów włoskich, 100 g cukru, 3 łyżki miodu, 3 łyżki mleka, 150 g masła, Sposób przygotowania: Ciasto: Z podanych składników zag... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.