Puszyste ciasto truskawkowe

Puszyste ciasto truskawkowe

Puszyste ciasto truskawkowe

 Pyszne ucierane ciasto z truskawkami, które długo zachowuje świeżość. Składniki blaszka 25/35: Ciasto: 450 g mąki pszennej, 1 i 1/4 szklanki cukru, 4 jajka,  16 g cukru waniliowego,  1 szklanka mleka,  1 szklanka oleju,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  Dodatkowo: 600 g truskawek, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem zwykłym oraz waniliowym przez 10 minut, na najwyższych obrotach. Następnie zmniejszyć delikatnie obroty i dodać mleko ora... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.