Pyszne ucierane ciasto z truskawkami, które długo zachowuje świeżość. Składniki blaszka 25/35: Ciasto: 450 g mąki pszennej, 1 i 1/4 szklanki cukru, 4 jajka, 16 g cukru waniliowego, 1 szklanka mleka, 1 szklanka oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, Dodatkowo: 600 g truskawek, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem zwykłym oraz waniliowym przez 10 minut, na najwyższych obrotach. Następnie zmniejszyć delikatnie obroty i dodać mleko ora... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.