Pyszne, podzielne ciacho Cappucino z książki siostry Anastazjii. U mnie trochę ze zmianami, bo bezę kokosową wymieniłam na orzechową i dodatkowo ciacho nasączyłam kawą. Zapraszam:) Składniki blaszka 25/35: Biszkopt: 7 dużych jajek, 1 szklanka cukru, 140 mąki pszennej, 50 g kakao, Beza orzechowa: 5 białek, 200 g cukru, 250 g orzechów włoskich, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, Krem: 500 ml mleka, 5 żółtek, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.