przystawki - 17402 przepisów (strona:132/1161)

Łosoś Yuan Yaki 209

osuszamy papierowym ręcznikiem i układamy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Smażymy do uzyskania złotego koloru ze wszystkich stron. Podajemy z cząstką cytryny lub limonki. Łosoś Yuan Yaki może być przystawką lub z dodatkiem, np. ryżu jaśminowego – samodzielnym daniem obiadowym. Kuchnia orientalna słynie z prostoty, bogactwa smaków i aromatów, a łosoś Yuan Yaki jest tego kolejnym przykładem. Inspiracją był dla mnie

mojewypiekiinietylko
Śledzie z kurkami marynowanymi 188

delikatnie mieszamy. Przekładamy do słoika i odstawiamy na noc do lodówki, aby potrawa „się przegryzła”. Śledzie z kurkami marynowanymi to jedna z wielu propozycji na „ostatki ostatków”. Świetne jako przystawka, przekąska (zakąska), czy danie kolacyjne. Bogate w smaku, bardzo aromatyczne mam nadzieję, że skuszą wielbicieli śledzia… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego.   Śledź w roli głównej – przepisy

mojewypiekiinietylko
Przepisy na wykwintne dania ze szparagami 177

sosem holenderskim to prawdziwa uczta dla podniebienia. Wbrew pozorom sos holenderski jest bardzo łatwy do samodzielnego przygotowania. Nie jest jednak bez wad - ma multum kalorii! https://frosch.blogspot.de/2015/05/sos-holenderski-i-biae-szparagi.html Przystawka na eleganckie przyjęcie - carpaccio ozdobione stokrotkami wygląda romantycznie i uroczo! Surowe szparagi zachowują wszystkie wartości odżywcze! https://frosch.blogspot.de/2016/05/carpaccio-z-biaych-szparagow.html Szparagi i truskawki to bardzo udany duet! Szparagowa surówka z truskawkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łódeczki z cykorii z kurczakiem i serkiem 111

Przystawka, która może mieć bardzo różne nadzienie. Może takie jak zaproponowałem, ale można tez z twarożkiem i orzeszkami piniowymi, albo kozi serem i jabłkami, a można też z ratatouille. Składniki 3 cykorie 2 łyżki rodzynek 300 g filetów z kurczaka opakowanie serka homoganizowanego 2 łyżki szczypiorku 1 łyżka octu winnego 5 łyżek oleju szczypta papryki w proszku sól świeżo zmielony

R'n'G Kitchen
Pomysł na pieczarki – a może w cieście serowym? 225

praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w trochę innej odsłonie. Idealny pomysł na przystawkę czy na imprezę. Poniżej przedstawiam przepis i potrzebne składniki do wykonania tego prostego dania. Składniki: 400 g pieczarek 3 jajka 3 łyżki maki pszennej 50 g żółtego sera Sól

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki francuskie z masą tuńczykowo serową na ostro 159

się przygotowuje i niewiele kosztuje. Do piekarnika wkładacie i 30 min czekacie. W tym czasie promienie słoneczne chwytajcie i piękną wiosnę oglądajcie.  Może być jako przystawka podawana, lub jako przekąska, na jeden kęs, po jednym „kwiatku” odrywana. Prosta, wręcz banalna, ale smaczna, w sam raz, na jeden raz – idealna. PRZEPIS 🌼🌷🌸🌹🌻 #MasterTuńczyk🐟  ser do tańca zaprosił, a o wyostrzenie

Moniki Smakołyki
Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi 143

Szynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi W stylu włoskim, kolorowa przystawka, idealna na upalny dzień, orzeźwiająca i sycąca. Proporcje dla dwóch osób: Składniki: 200 g szynki dlugodojrzewajacej w cienkich plastrach 1/2 dojrzałego melona (u mnie jest to charentais) 200 g mozzarelli  2 garści świeżych liści bazylii 1 garść uprażonych orzeszków piniowych

Wino Francja Kuchnia
Szparagi zielone pieczone pod panierką z bułki tartej i parmezanu 179

ponieważ warzywa te są bardzo dla nas zdrowe, a wachlarz kulinarny nieograniczony. Przygotowanie takich szparag nie wymaga ani czasu ani wysiłku. Po upieczeniu świetnie sprawdza się jako przystawka oraz jako dodatek do dan głównych. Jedna uwaga: jeżeli szparagi są już nieco grubsze i dojrzalsze powinno się końcówki obrać, ja tak uczyniłam. Przy młodych jest to niepotrzebne. Składniki

Wino Francja Kuchnia
Szparagi w szynce z jajkiem w koszulce + porady jak przygotować danie wcześniej dla większej liczby osób 190

godzin. Później wystarczy, jeśli je podgrzejemy przez 2 minuty w garnku z gorącą wodą. Szparagi w szynce z jajkiem w koszulce to pyszny sposób na śniadanie lub przystawkę. Większa porcja z kolei wystarczy na danie główne. Jeśli tylko na majówce będziecie mieli gdzie zagotować rondel z wodą, to przygotowane wcześniej szparagi w szynce z jajkiem w koszulce będziecie mogli przygotować

Moja Delicja
SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 132

Szparagi w cieście francuskim to wspaniała propozycja na obiad,kolację bądź wykwintną przystawkę na majowe imprezki.     Tą potrawę robi się błyskawicznie więc jest wprost idealna. W sezonie szparagowym to pozycja obowiązkowa. Składniki na 6 porcji: opakowanie gotowego ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej  ser parmezan bądź inny ulubiony jajko do posmarowania ciasta sól,pieprz

Niespełnione zdolności kulinarne
Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym 135

Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym Temat kulinarny na dziś to bakłażan, oberżyna, gruszka miłosna w oryginale Psianka podłużna (Solanum melongena). Sprawdza się jako danie główne, na przystawkę, jako dodatek do dań czy pasta do smarowania. Kilka przepisów prezentowałam u siebie na blogu na które zapraszam: Bakłażan po prowansalsku , Bakłażan pieczony z Pecorino Romano i Mozzarellą

Wino Francja Kuchnia
tortille z burakiem i łososiem 255

Jako przystawka imprezowa/ lekki obiad Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Ośmiornica z ziemniakami i kaparami 148

Ośmiornica podana z ziemniakami to tradycyjna hiszpańska przystawka, znana także jako sałatka galicyjska / ośmiornica po galicyjsku (pulpo a la gallega). To wyjątkowo prosta receptura. Idealnie sprawdza się w ciepłe dni – danie jest lekkie, a dzięki cytrynie i kaparom ma orzeźwiający smak. Jeśli bardzo boicie się kupować ośmioramiennego potwora w całości, to można zaopatrzyć się w już gotowe, ugotowane macki

Poezja smaku
Guacamole na rozgrzanej bagietce 193

rozgrzanej bagietce Moje ulubione guacamole podane na chrupiącej bagietce, którą można przyrządzić również na grillu, a samo kremowe guacamole tylko podkreśli jej walory i smak. Alternatywa pysznej przystawki na słoneczne dni. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1/2 szalotki 1/2 cytryny 1 ząbek czosnku 1 garść liści bazylii 1 garść posiekanej kolendry 1 dojrzały pomidor 2 łyżki oliwy z pierwszego

Wino Francja Kuchnia
Grillowane warzywa – jakie warzywa grillujemy? 202

Grill to nie tylko miejsce na którym możemy przygotowywać potrawy mięsne. Świetnie smakują również grillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania