chwilę sylwester i czas karnawałowych przyjęć. Kulki serowe z winogronem to jeden z pomysłów na przystawkę, które można podać na domówce. Robi się je naprawdę szybko, a z racji tego, że są w formie finger foods (bez użycia sztućców) to Continue reading... Artykuł Kulki serowe z winogronem pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuSzybka i bardzo prosta przystawka Czytaj więcej
Pasja tworzenianaczyniu Zalewamy zimną zalewą śledzie, zamykamy pojemnik i wstawiamy do lodówki na 3-4 dni. Po tym czasie śledzik nadaje się do spożycia lub innych przeróbek. Sałatki, przekąski, przystawki
Gotowanie jest łatweWaszym ulubionym dodatkiem do obiadu, nie tylko świątecznego. Brukselka to świetne zimowe warzywo, które jest wielce niedoceniane, ale w tej odsłonie jest słodka, chrupiąca i pełna smaku. Smak tej przystawki świetnie się skomponuje ze świątecznym pieczystym a nawet z rybą. Składniki (na 2-3 porcje): 250g brukselki 100g plasterków wędzonego boczku 4 średnie ziemniaki 2 średniej grubości marchewki 4 ząbki
Smaczna Stronazwykłych jajek na twardo z majonezem? Sprawdź koniecznie przepis na faszerowane jajka wędzonym łososiem, które przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie niesamowity. Ciekawe połączenie sprawia, że jest to przystawka, na którą każdy zwróci uwagę. Ja osobiście gorąco polecam, ponieważ uwielbiam zarówno jajka gotowane na twardo, jak i wędzonego łososia, a natka pietruszki dodaje im jeszcze lepszego, oryginalnego smaku. Składniki
Programista w kuchniCarpaccio z buraka z rukolą to danie, które może posłużyć zarówno jako przystawka albo jako pyszna kolacja. Przygotowanie jest bardzo szybkie i proste. Obecnie w sklepach można kupić już gotowane buraki , więc zaoszczędzimy sporo czasu na ich pieczenie (gotowanie), a przy okazji nie pobrudzicie się podczas obierania :) Jeśli można sobie jakoś ułatwić to dlaczego z tego nie skorzystać… Składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!grzyby? 😛 A jak! Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie mieli możliwości sróbować takiego zestawienia. Dodatek słodkiej papryki, cebuli i papryki konserwowej podkręca jeszcze smak przekąski. Polecam jako przystawkę np. imprezową! 😍 Składniki: śledzie matiasy rydze w zalewie octowej (u mnie 2 słoiczki) papryka konserwowa sproszkowana słodka papryka cebula olej Wykonanie: Śledzie moczymy kilka godzin
Walijskie PichcenieSzybka, łatwa przystawka na każdą okazję - święta, Sylwester, imprezy rodzinne i ze znajomymi. Składniki: 100 g plastrów łososia wędzonego, półbagietka, 200 g serka śmietankowego kanapkowego, 2 łyżki śmietany 18%, pęczek szczypiorku, sól, pieprz, koperek do dekoracji Przygotowanie: Szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy do serka wraz ze śmietaną. Doprawiamy szczyptą soli oraz pieprzem. Bagietkę kroimy w ok 1,5 - 2 cm kromki
Lena GotujeŚwietny sposób na dostarczenie witamin, zwłaszcza w okresie zimowym. Można to danie zakwalifikować do deserów lub przystawek. Dzieci chętnie zjadają tak przygotowane marchewki. Można podawać np z ryżem lub samodzielnie. Najlepiej smakuje podane na ciepło. Szczerze polecam:) Składniki 300 g mini marchewek lub dużych pokrojonych w słupki( mini marchewki mrożone,przed przyrządzeniem rozmrozić) 1/2 szklanki … Czytaj dalej Marchewki zapiekane
gotuj ze mnąciekawe bezmięsne dodatki są pyszną odmianą lub uzupełnieniem posiłków Kule z pieczarkowym farszem są po prostu niezwykle smaczne . Łatwo je przygotować i doskonale sprawdzą się jako danie główne lub przystawka , nawet do steku Polecam , zamiast tradycyjnych ziemniaków . Składniki na 4 osoby : 2 szklanki gotowanych , wyciśniętych praską ziemniaków 1 jajko 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki kartoflanki 1 płaska łyżka
Ogrodnik w podróżyRolada szpinakowa z łososiem to znakomita przystawka, która sprawdzi się na świątecznym stole. U nas pojawia się zawsze na Boże Narodzenie, gdzie w Wigilię serwujemy postne dania rybne. Pasuje jednak doskonale także do wielkanocnego menu oraz innych uroczystości. Jest banalna i szybka w przygotowaniu a do tego wspaniale wygląda i oczywiście, co najważniejsze doskonale smakuje. Składniki – rolada szpinakowa
Ola la LCHFróżne sposoby. Najczęściej kojarzony jest z obiadem. Otóż śmiało można go podawać również w formie sałatki. Makaronowa sałatka z rukolą i pomidorami to nasza propozycja na pyszną przystawkę. Ten pomysł można podać na kolację ale również z wykorzystaniem pojemnika zabrać do pracy. Jest syta, kolorowa i zachęca do jedzenia. W dzisiejszych czasach większość dnia spędzamy w pracy – jedzenie to podstawa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Smażone brokuły z patelni po azjatycku Smażone brokuły po azjatycku , to doskonała przystawka . Dzięki zrównoważonym słodko – kwaskowym smakom i nucie oleju sezamowego są naprawdę boskie . Dodatkowym atutem jest ich błyskawiczne przyrządzanie . Całkowicie niekłopotliwe i proste. Smak boski , ad o tego brokuły zachowują fajną lekko chrupiącą konsystencję . Cóż tego koniecznie trzeba spróbować smażone brokuły : 1 mały brokuł 2 łyżki octu
Ogrodnik w podróżyŚledzie to nieodłączna część Wigilii. Ale nie tylko. Śledzie świetnie sprawdzają się jako przystawka na tradycyjnym przyjęciu. Dobrze namoczone są delikatne i łagodne. Mają dużo wartości odżywczych i przede wszystkim możemy je przyrządzić na mnóstwo sposobów. Dziś zebrałam trzy bardzo proste, ale zupełnie różne przepisy na pysznego śledzia. Śledzie w zalewie cytrynowej to propozycja do słoika – najpiękniej się
Poezja smakuświąteczny stół proponuję Wam wykwintną i delikatną przystawkę z awokado, mango, pomidora i łososia, jest lekka i oryginalna, z pewnością zadowoli podniebienia wytrawnych smakoszy. Cytrusowy winegret wydobędzie smak i aromat wszystkich składników. Wegetarianie i weganie mogą pominąć łososia. Lekko, smacznie i oryginalnie- to moja dewiza na święta! A jeśli chcecie, by sałatka pięknie się prezentowała, użyjcie do jej podania
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska