przystawki - 17402 przepisów (strona:135/1161)

Koreczki z salami 379

rulonik i przecinamy na pół. Na każdym ruloniku umieszczamy czarną oliwkę i całość przebijamy wykałaczką tworząc koreczki *** *** Smacznego ***   POLECAM RÓWNIEŻ: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE

Blog z Apetytem
JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM WĘDZONYM (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 232

wiecie, że w Wielkanoc należy jeść jajka, by zapewnić sobie dostatek i odrodzić siły witalne? A zatem kolejny pomysł na faszerowane jajka. Tym razem coś dla wielbicieli wędzonego łososia. Przystawka dobra na wielkanocnym stole, ale i podczas innych okoliczności – smaczna, prosta i świetnie się prezentuje Składniki na 10 sztuk: 5 jajek 80 g łososia wędzonego 75 g (3 łyżki

Ola la LCHF
Wytrawne serniczki z wędzonym łososiem (Cheesecake al salmone affumicato) 142

łososia i koperku s ą  moj ą  ulubion ą  propozycj ą  wytrawnego sernika, który często pojawia sie na naszym wielkanocnym stole w formie przystawki.  Serniczki s ą kremowe, delikatne w smaku, a jednocześnie  bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam Wam serdecznie ;):) SKŁADNIKI (4 porcje) 150 g serka philadelphia 80 g wędzonego

La grande e la piccola cuoca
Rolada ze śledzia 145

Rolada ze śledzia to świetna przystawka nie tylko od święta. Doskonale sprawdza się podczas spotkań towarzyskich . Śledź w towarzystwie serka śmietankowego, zaostrzonego chrzanem oraz chrupiącego ogórka i cebulki smakuje wyśmienicie. Moją roladę udekorowałam dodatkowo musztardą francuską, którą uwiebiam i która wspaniale pasuje do śledzia. W przepisie podałam dwa rodzaje śledzi, które mogą być śmiało użyte do wykonania tego dania

Pieguskowa Kuchnia
Jajka faszerowane z czarnymi oliwkami i parmezanem 145

jajek. Co roku mamy inny farsz, Mikołaj i Julek zawsze chętnie akceptują nową propozycję mamy. Dzisiejsza wersja faszerowanych jajek jest w klimacie włoskim. Po więcej przepisów na wielkanocne jajka, przystawki i sałatki zapraszam odsyłam do zakładki w bocznej szpalcie bloga Jajka, sałatki, przekąski . Składniki: 6-7 jajek 2 łyżki drobno tartego parmezanu ok. 10 posiekanych czarnych oliwek (dodałam już

Czerwień i błękit
Krewetki na maśle z chili 269

Krewetki na maśle z chili to idealny pomysł na przystawkę. Bardzo proste danie, które smakiem urzeknie nie jeden żołądek. Krewetki , jako afrodyzjak można stosować w różnych kombinacjach. Ja się skupię na klasycznej wersji krewetek smażonych na maśle z domieszką chili. Przepis oraz lista zakupów znajdziecie poniżej. Składniki: 1 paczka krewetek mogą być mrożone Masło 250 g 3-4 ząbki czosnku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Różowe jajka w sosie jogurtowo-koperkowym 204

Różowe jajka w sosie jogurtowo-koperkowym to prosta przystawka na wielkanocny stół. Intensywny, różowy kolor zapewnia jajkom długie leżakowanie w koncentracie soku z buraka lub barszczu. Takie kolorowe jaja pięknie się prezentują i moim zdaniem smakują znacznie lepiej niż te z samym majonezem. Poza tym ich wiosenne, pisankowe barwy są bardzo optymistyczne i radosne. Oprócz Wielkanocy możemy je także serwować

Poezja smaku
Pikantne polędwiczki z kurczaka w bekonie 145

minut – aż kurczak będzie upieczony, a bekon chrupiący (na koniec w razie potrzeby można włączyć grill, aby jeszcze bardziej przypiec bekon). Podawać na gorąco, jako główne danie albo przystawkę.   Post Pikantne polędwiczki z kurczaka w bekonie pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Wielkanocne jajka galaretki z filetem z pstrąga i warzywami 923

Zimna przystawka z galaretki w kształcie jajka, z filetem z pstrąga i warzywami nie tylko świetnie smakuje, ale z pewnością będzie zarówno hitem jak i efektowną ozdobą Wielkanocnego stołu. Składniki: 350g fileta z pstrąga 1/2 cytryny 500ml bulionu warzywnego 1 szklanka zielonego groszku (może być mrożony) 150g ugotowanej marchewki 1 puszka kukurydzy 4 łyżeczki żelatyny sól pieprz 15 skorupek

Szalona Kuchnia Eweliny
Papryki nadziewane 135

Dzisiaj kolorowe papryki w roli głównej. Przystawka, która ładnie prezentuje się na stole i jest bardzo smaczna. Łatwe i szybkie w przygotowaniu danie na powitanie wiosny. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym. Polecam Składniki 4 duże papryki,najlepiej każda inny kolor 2 piersi z kurczaka 1 cebula 1 torebka ryżu brązowego sól, pieprz przyprawa do kurczaka … Czytaj dalej Papryki nadziewane

gotuj ze mną
Hummus z buraka 165

Hummus z buraka to połączenie klasycznej wersji hummusu z burakiem. Piękny kolor pasty, głębia smaku urzeknie każdego. Pyszna, zdrowa i bezglutenowa alternatywa dla masła. Poniżej przedstawiam

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wielkanocna babka z koperkową galaretą, jajkiem, szynką i warzywami 2428

Zimna, kolorowa przystawka z galaretki w kształcie świątecznej babki z szynką, jajkiem i warzywami nie tylko świetnie smakuje, ale z pewnością będzie efektowną ozdobą Wielkanocnego stołu. Składniki: 3 jajka 300g szynki konserwowej 150g zielonego groszku (może być mrożony) 140g ugotowanej marchewki 150g kukurydzy konserwowej 8 łyżeczek żelatyny 1200ml bulionu drobiowego 3 łyżki posiekanego świeżego koperku sól pieprz Wykonanie: 1. Koperkowa

Szalona Kuchnia Eweliny
Rolada buraczkowa ze śledziem 300

Ostatnio mam bzika na puncie rolad A rolada buraczkowa ze śledziem oprócz tego, że jest przepyszna to będzie oryginalną przystawką na wielkanocnym stole. Jeśli macie czas i chęci zachęcam Was do przygotowania dodatkowo rolady pomidorowej i szpinakowej. Te trzy kolory będą prezentowały się fenomenalnie na Waszych stołach. Rolada buraczkowa ze śledziem Składniki: 450 g pure z buraków (u mnie firmy

PatiGotuje
Przegrzebki w boczku 152

owoców morza, dlatego też tych składników nie mogło zabraknąć wśród moich przepisów. Dziś przygotowałam niezwykle proste i szybkie danie - przegrzebki w boczku . Małże św. Jakuba stanowią idealną przystawkę - chrupiący boczek idealnie komponuje się z delikatnymi i miękkimi przegrzebkami, polanymi maślano - cytrynowym sosem. Przegrzebki w boczku to po prostu Szkocja na talerzu - polecam!  Przegrzebki w boczku Składniki:  Kilka świeżych

Codzienne Gotowanie
Jajka Leśny Mech – podaj coś niebanalnego na wielkanocny stół! 844

Bardzo zdrowa propozycja na ciekawą przystawkę. Jajka uwielbiają być faszerowane – tym razem postawiłam na kolor zielony i groszek. Odrobina chrzanu i prostych przypraw zamienia masę z groszku w konkretne nadzienie, a dodatek spiruliny sprawia, że kolor jest po prostu zachwycający. Jeśli się trochę wczujecie i nożem po skosie ponacinacie jajka, a całość podacie na „mchu” z poszarpanych

Eat me! Fit me!