zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania melona z szynką. 1/2 melona opakowanie szynki parmeńskiej Jak przygotować przystawkę z melona . Dojrzałego, soczystego melona przekroić na pół. Następnie podzielić na 8 równych części. Każdą “łódeczkę” melona dokładnie owinąć plasterkiem szynki parmeńskiej. Podawać samego albo z sosem balsamicznym
mecooksSałatka z mozzarellą, pomidorami i octem balsamicznym to idealny pomysł na szybką i smaczną przystawkę. Lista składników i przepis są poniżej… Składniki 2 pomidory 1 kulka mozzarelli bazylia ocet balsamiczny pieprz Sałatka z mozzarellą, pomidorami i octem balsamicznym – przepis Pomidory sparzamy, a następnie obieramy ze skórki. Kroimy w plasterki. Mozzarellę kroimy w plasterki. Na półmisku układamy naprzemiennie pomidory
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis oraz lista składników znajduje się poniżej… Składniki 2 pomidory 1 kulka mozzarelli oliwa z oliwek oregano bazylia pieprz sól Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami – przepis Pomidory kroimy w plasterki. Mozzarellę kroimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jajka nadziewane kremem z awokado, szalotki, czosnku i gotowanych żółtek, podane z odrobiną kawioru Świąteczna przystawka Składniki: 4 jajka bio ugotowane na twardo 1 szalotka 1 ząbek czosnku 2 awokado 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia nierafinowanej 1/2 cytryny sól i biały pieprz kawior (u mnie z pstrąga) Wykonanie: Ugotowane, przestudzone i obrane jajka przeciąć na pół
Wino Francja Kuchniałyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego). Posypujemy papryką. Możemy ozdobić np. cząstkami cytryny, kiełkami rzeżuchy czy buraka. Nie wyobrażam sobie wielkanocnego śniadania bez faszerowanych jajek – to klasyk. Ta przystawka świetnie sprawdza się też na przyjęcia – jest prosta, pyszna i wygląda efektownie. Post Jajka faszerowane awokado w kocyku z łososia pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuZimna, kolorowa przystawka z galaretki w kształcie świątecznej babeczki, z delikatnym kurczakiem, jajkiem i warzywami nie tylko świetnie smakuje, ale z pewnością będzie efektowną ozdobą Wielkanocnego stołu. Składniki: Galareta: 3 ćwiartki z kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka 10cm por 1/2 selera 1 pęczek natki z pietruszki 1 cebula opalona na gazie 2 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 6 ziarenek
Szalona Kuchnia Ewelinyczęściej zaglądacie na bloga w poszukiwaniu pomysłów na ten szczególny czas! Pomysłów nie tylko na słodkości! Dzisiaj razem z marką SEKO przygotowałam dla Was pomysł na prostą i pyszną przystawkę do świątecznego obiadu. Słone, kruche tartaletki wypełnione chrzanowym twarożkiem i genialnym śledziem, z dodatkiem pomidorów i mojego ukochanego koperku zachwycą największych łasuchów! Pobudzą apetyt u każdego! Ps. Beczka śledzi SEKO
Ostra na Słodkozapraszam na pyszne pieczarki. Gorgonzola to ser o wyrazistym szlachetnym aromacie i intensywnym smaku, dlatego świetnie komponuje się z neutralnymi pieczarkami. Danie idealne na kolacje lub jako przystawka. Jest bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Do tego dania wybierzcie duże kapelusze pieczarek. Składniki 8 sztuk dużych pieczarek Ser gorgonzola – ok 250 gr natka pietruszki -ja dodałam 1 łyżkę
Kasia i jej kobiecy światsię na szybką przekąskę. Ciasteczka są naprawdę przepyszne, takie kruche i mocno serowe. Bardzo często je piekę nie tylko do podjadania, co niesamowicie wciąga, ale też jako dekoracja różnych przystawek oraz sałatek. Polecam! (około 35 sztuk w zależności od wielkości) 130g mąki pszennej 100g serka topionego (dowolny smak) 70g masła/margaryny 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Di gotujeKanapeczki z łososiem i koperkiem mogą posłużyć zarówno jako śniadanie, kolacja ale również jako szybka w przygotowaniu przekąska na spotkanie ze znajomymi. Kanapki przygotujemy w kilka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!boicie się nowych połączeń, to polecam Wam również śledzie z dodatkiem rodzynek. Niedługo podzielę się z Wami i tym przepisem. Pamiętajcie, że ze śledziami można zrobić dziesiątki sałatek i przystawek, które zazwyczaj szykuje się błyskawicznie, a jeszcze szybciej znikają ze stołu Choć śledzie najczęściej kojarzą się ze świętami Bożego Narodzenia, to możecie je przygotować na wiele innych okazji
Słodkie okruszkipodane jajka będą pyszną imprezową przystawką. A na wielkanocne śniadanie stanowią u mnie punkt obowiązkowy. 10 jajek Sos tatarski: duży słoik marynowanych pieczarek 5 ogórków konserwowych średni słoiczek majonezu sól, świeżo zmielony pieprz Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Pieczarki i ogórki bardzo drobno pokroić. Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin
Smakołyki Asismalcu podawanego z ogórkiem na świeżej pajdzie chleba chyba nie da się zapomnieć. Ta chrupkość chleba, przenikające się smaki to jest wspomnienia z dzieciństwa. Smalec z kiszonym ogórkiem to przystawka idealna na każdą okazję. Przepis i listę potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki: 2 średnie cebule 4 ogórki kiszone 3 ząbki czosnku 1 kwaśne jabłko 1 kg słoniny 2 kromki chleba
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybka i bardzo smaczna przystawka. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 10 plasterków szynki 5 dużych plasterków sera żółtego przecier pomidorowy do posmarowania ciasta Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy przecierem pomidorowym i układamy na nim plasterki szynki. Na szynce układamy ser żółty. Ciasto zwijamy. Kroimy na cienkie kromeczki i układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-30 minut
Kuchnia u BietkiPaszteciki z grzybami Mogłabym je jeść codziennie. Pyszne drożdżowe paszteciki z grzybami i serem smakują wyśmienicie jako przystawka, przekąska a także podane do każdej zupy. Przepis jest łatwy więc każdy może go zrobić. Paszteciki z grzybami i serem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI Ciasto 500 g mąki pszennej 200 ml letniego mleka 5 g drożdży instant 2 łyżeczki cukru
zielonacukinka