przetwory - 15421 przepisów (strona:820/1029)

Sałatka z grzybów 159

Na zimowe wieczory proponuję wspomnienie ciepłego lata SAŁATKĘ Z GRZYBÓW SKŁADNIKI durszlak ugotowanych grzybów - najlepiej podgrzybków(jeśli duże, przed ugotowaniem należy je pokroić w paski) 50

Kuchnia Beaty
Kalafior na zimę 162

Kalafior w tym czasie jest wyjątkowo tani, więc czas pomyśleć, aby zatrzymać jego smak na zimę. Proponuję KALAFIOR W ZALEWIE w słoikach. SKŁADNIKI: kalafior sól cukier

Kuchnia Beaty
Kompot z truskawek. 134

Sezon truskawek w pełni, trzeba więc pomyśleć o zapasach na zimę. Kompot z truskawek przypomni nam w zimowe wieczory, o gorącym czerwcowym słońcu. W moim domu

Kuchnia Beaty
Kapusta kiszona. 149

Wspomnienie smaku mojej kapusty kiszonej sprzed lat nie dawało mi spokoju, więc postanowiłam nie czekać do jesieni tylko już teraz ją zrobić na bieżące potrzeby( na

Kuchnia Beaty
Ogórki w chili i curry 183

Sezon ogórkowy trwa, wobec tego czas na kolejną odsłonę ogórków. Nie jestem smakoszem curry, ale muszę przyznać, że w połączeniu z chili, czosnkiem i cebulą jest

Kuchnia Beaty
Kompot wiśniowy. 185

Najsmaczniejszy kompot w moim domu- wiśniowy! SKŁADNKI: 5kg. wiśni około 1kg. cukru( na słoik 900ml. 8 łyżek) woda WYKONANIE: Wiśnie drylujemy, wkładamy do słoika przesypując cukrem

Kuchnia Beaty
Korniszony w zalewie pomidorowej. 158

Witam postanowiłam w tym roku puścić wodze fantazji i zrobić ogórki na różne sposoby. Zainspirowana RYBAMI W ZALEWIE POMIDOROWEJ (przepis we wcześniejszym poście) pomyślałam, że skoro

Kuchnia Beaty
Sos grzybowy. 176

Sezon grzybowy zmierza do nas wielkimi krokami, są już pierwsze piękne okazy prawdziwków, podgrzybków i kozaków. Dziś zrobiłam  pyszny sos grzybowy, doprawdy palce lizać! SKŁADNIKI

Kuchnia Beaty
Kiszona kapusta na zimę. 4517

Pora na zimową kapustę. Szatkowaną kapustę można kupić na targu czy w sklepie warzywnym-najlepiej od zaufanego sprzedawcy. SKŁADNIKI: kapusta biała szatkowana-20 kg. marchew tarta

Kuchnia Beaty
Konfitura z pomarańczy 157

Konfitura jest łatwa w przygotowaniu, ale czasowo zabiera 3 dni. Nie oznacza to jednak, że przez 3 dni nie wychodzimy z kuchni:) dlatego nie ma się

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Dżem ananasowy 192

Główny składnik dżemu to oczywiście ananas, ale dołożyłam też skórkę z jednej pomarańczy. Lubię słodkie dżemy więc takie połączenie bardzo mi odpowiada. Ze skórki można zrezygnować

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Marynowana papryka 216

Kolejny przepis, który dostałam dawno temu od koleżanki.  Paprykę przygotowaną w ten sposób można trzymać naprawdę bardzo długo. Składniki na zalewę: 5 szkl. wody 1

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Jak wykorzystać owoce z kompotu? Słodki dodatek czereśniowo-jabłkowy 207

Szkoda mi było wyrzucać owoce, które zostały po wypiciu  kompotu . Postanowiłam je przerobić jako dodatek np. do naleśników, pancakes'ów , omletów itp. Potem można przełożyć

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ogórki kiszone 188

Różnie z tymi ogórkami u mnie bywało... Postanowiłam podjąć kolejną próbę kiszenia. Tym razem wzięłam przepis w 100% sprawdzony. Jadłam ogórki z tego przepisu i wiedziałam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania