przetwory - 15331 przepisów (strona:739/1023)

Patisony marynowane na zimę. Domowe przetwory. 216

Patison to bardzo smaczne, lekkostrawne i dietetyczne warzywo o delikatnym smaku. Zawiera sporo witaminy C i wiele innych dobroczynnych składników dla naszego organizmu. Co roku wiosną

Kuchnia z widokiem na ogród
Dżem z pigwy 143

O mojej miłości do pigwowców i pigw mogliście się przekonać, czytając wcześniejsze przepisy na dżem z pigwy i dyni , sok z pigwowców czy marmoladę z pigwowców

Weekendy w domu i ogrodzie
Mus pomidorowy 172

Co roku sadzę dużo pomidorów i przetwarzam je w różne formy  By cieszyć się ich smakiem przez całą zimę  Oto jedna z nich mus

W królestwie smaków Beaty
Kapusta kiszona 180

Czas na kiszenie kapusty Składniki • 10 kg kapusty szatkowanej • 10 marchewek • 10 cebul • ziarna kopru • ziarna kminku • ok 25 -30 dag soli • worek do kiszenia kapusty

W królestwie smaków Beaty
Kompot gruszkowy z goździkiem lub wanilią. 156

Dostałam wczoraj trochę gruszek odmiany zimowej i postanowiłam zaczarować je na zimę, Zrobiłam kompot gruszkowy część z goździkiem, a część z laską wanilii. SKŁADNIKI: 5 kg

Kuchnia Beaty
Pigwa do herbaty 144

O pigwie trochę czytałam i trochę słyszałam. Pamiętam, że kiedy byłam dzieckiem, dziadek pozywał mi drzewo pigwy. I to byłoby na tyle z mojej wiedzy. Niedawno

Codzienna kuchnia niecodzienna
Puree z pieczonej dyni 196

Już raz przedstawiałam Wam przepis na puree z dyni . W poprzednim przepisie gotowałam dynię, w tym natomiast wykorzystuję pieczoną dynię. Różnica w tych puree jest taka

dom-agi.pl
Suszone pomidory 159

Przepis na suszone pomidory miałam dodać jeszcze we wrześniu, ale jakoś zabrakło czasu. Przypomniałam sobie teraz, gdy otworzyłam pierwszy słoiczek i okazało się, że wyszły naprawdę

Pasja Smaku
papryka na słodko-kwaśno pasteryzowana w piekarniku... 219

Składniki: papryka 4 kg, ząbki czosnku 2 główki, gorczyca 8 łyżeczek, liść laurowy 8 sztuk, ziele angielskie 24 sztuki, olej rzepakowy 8 łyżek,4 cebule, woda

W Mojej Kuchni Lubię
Czerwona kapusta kwaszona na zimę 150

W sklepach raczej nie kupimy czerwonej kapusty kwaszonej, polecam Wam swój sprawdzony sposób, kapusta jest bardzo smaczna i zdrowa, idealna na surówki. Składniki: 3 kilogramy czerwonej

Bajeczna Kuchnia
Naturalny zakwas na barszcz czerwony 194

Bez tego zakwasu nie wyobrażam sobie barszczu czerwonego.Naturalny zakwas jest bardzo łatwy do wykonania,przede wszystkim nie zawiera konserwantów.Polecam szczególnie do barszczu na Wigilijny barszcz

Bajeczna Kuchnia
Syrop z kwiatu mniszka 140

Syrop przyrządzam od kilku lat,zawsze w maju kiedy mniszek zaczyna kwitnąć zbieram kwiaty i robię syrop . Ma doskonałe właściwości lecznicze ,często stosuję go przy przeziębieniu

Bajeczna Kuchnia
Dżem truskawkowo-rabarbarowy 167

Dżem jest bardzo smaczny i niezwykle aromatyczny ,robiłam go po raz pierwszy i przyznam że mnie zachwycił . Składniki: 2 kilogramy rabarbaru 2 kilogramy truskawek 1,5

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania