Dżem morelowy 187Niedawno otrzymałam w paczce od cukrów Diamant cukier żelujący trzcinowy. Od razu wiedziałam, że wykorzystam go do przygotowania złocistej konfitury z przepysznych moreli. Dżem wyszedł
Smakołyki Asi
Ogórki do słoików 148Trochę późno dodaję przepis ale może ktoś jeszcze się skusi na te pyszne ogóreczki. Będą świetną przekąską. Zaletą jest to, że można wykorzystać duże ogórki, które
Smakołyki Asi
Patisony marynowane na zimę. Domowe przetwory. 238Patison to bardzo smaczne, lekkostrawne i dietetyczne warzywo o delikatnym smaku. Zawiera sporo witaminy C i wiele innych dobroczynnych składników dla naszego organizmu. Co roku wiosną
Kuchnia z widokiem na ogród
Dżem z pigwy 164O mojej miłości do pigwowców i pigw mogliście się przekonać, czytając wcześniejsze przepisy na dżem z pigwy i dyni , sok z pigwowców czy marmoladę z pigwowców
Weekendy w domu i ogrodzie
Mus pomidorowy 188Co roku sadzę dużo pomidorów i przetwarzam je w różne formy By cieszyć się ich smakiem przez całą zimę Oto jedna z nich mus
W królestwie smaków Beaty
Kapusta kiszona 198Czas na kiszenie kapusty Składniki • 10 kg kapusty szatkowanej • 10 marchewek • 10 cebul • ziarna kopru • ziarna kminku • ok 25 -30 dag soli • worek do kiszenia kapusty
W królestwie smaków Beaty
Kompot gruszkowy z goździkiem lub wanilią. 173Dostałam wczoraj trochę gruszek odmiany zimowej i postanowiłam zaczarować je na zimę, Zrobiłam kompot gruszkowy część z goździkiem, a część z laską wanilii. SKŁADNIKI: 5 kg
Kuchnia Beaty
Pigwa do herbaty 172O pigwie trochę czytałam i trochę słyszałam. Pamiętam, że kiedy byłam dzieckiem, dziadek pozywał mi drzewo pigwy. I to byłoby na tyle z mojej wiedzy. Niedawno
Codzienna kuchnia niecodzienna
Puree z pieczonej dyni 213Już raz przedstawiałam Wam przepis na puree z dyni . W poprzednim przepisie gotowałam dynię, w tym natomiast wykorzystuję pieczoną dynię. Różnica w tych puree jest taka
dom-agi.pl
Suszone pomidory 182Przepis na suszone pomidory miałam dodać jeszcze we wrześniu, ale jakoś zabrakło czasu. Przypomniałam sobie teraz, gdy otworzyłam pierwszy słoiczek i okazało się, że wyszły naprawdę
Pasja Smaku
papryka na słodko-kwaśno pasteryzowana w piekarniku... 253Składniki: papryka 4 kg, ząbki czosnku 2 główki, gorczyca 8 łyżeczek, liść laurowy 8 sztuk, ziele angielskie 24 sztuki, olej rzepakowy 8 łyżek,4 cebule, woda
W Mojej Kuchni Lubię
Czerwona kapusta kwaszona na zimę 181W sklepach raczej nie kupimy czerwonej kapusty kwaszonej, polecam Wam swój sprawdzony sposób, kapusta jest bardzo smaczna i zdrowa, idealna na surówki. Składniki: 3 kilogramy czerwonej
Bajeczna Kuchnia
Naturalny zakwas na barszcz czerwony 211Bez tego zakwasu nie wyobrażam sobie barszczu czerwonego.Naturalny zakwas jest bardzo łatwy do wykonania,przede wszystkim nie zawiera konserwantów.Polecam szczególnie do barszczu na Wigilijny barszcz
Bajeczna Kuchnia