przetwory - 15421 przepisów (strona:725/1029)

Przecier ogórkowy na zupę 170

Wstyd się przyznać ale to dopiero pierwsza rzecz jaką zrobiłam w tym roku do słoików. Z pierwszej porcji swoich ogórków zrobiłam właśnie ten wynalazek którym jest

Pychotkaaa
Cukinia w zalewie musztardowej 201

Co roku na zimę robię pikle z ogórków w zlewie musztardowej . W ten sam sposób można przygotować również cukinię. Do zalewy dodałam ostrzejszą musztardę kaszubską ale

Monia miesza i gotuje
DŻEM AGRESTOWY Z WANILIĄ 195

Zapach agrestu kojarzy się z dzieciństwem – krzaczki na działkach... Artykuł DŻEM AGRESTOWY Z WANILIĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
szybkowar-porzeczkowo-jabłkowy dżemik... 237

Składniki: porzeczki czerwone 2 kg, jabłka 1 kg, woda 3 szklanki, cukier 1/2 kg, żelfix 1 opakowanie porzeczki obrać, opłukać, jabłka ze skórką pokroić na kawałki

W Mojej Kuchni Lubię
Ogórki w curry i papryce 255

Dzisiaj mam dla Was propozycję na zamknięcie ogórków w słoiku. Marynata słodko - kwaśna z curry i papryką nadaje ogórkom smak, który idealnie sprawdza się na imprezkach

Smak mojego domu
Dżem wiśniowy. 162

Składniki: 2 kg wiśni 2 żelfixy 2:1 500 g cukru Wiśnie rozdrabniamy, przekładamy do garnka i dokładnie mieszamy z żelfixami, zagotowujemy ciągle mieszając. Kiedy już

Moje-pitraszenie
Dżem agrestowy z skórką cytrynową 194

Agrest zawiera naturalne pektyny dzięki czemu dżem ma dobrą konsystencję bez potrzeby dodawania produktów typu „fix”. Kwaśnawy smak agrestu z lekką nutą cytrusową doskonale kontrastuje z

Pyry na Gaz
SOK Z CZERWONEJ PORZECZKI 147

Sok z czerwonej porzeczki pije zimą. Najbardziej lubię z herbatą.  Lubię kiedy sok ma posmak kwaskowaty, dlatego użyłam tylko 0,5 kg cukru, ale śmiało

Kukuleczki
Dżem truskawkowy. 182

Składniki: 2 kg truskawek 2 żelfixy 2:1 1 kg cukru Truskawki rozdrabniamy, przekładamy do garnka i dokładnie mieszamy z żelfixami, zagotowujemy ciągle mieszając. Kiedy już

Moje-pitraszenie
OGÓRKI MAŁOSOLNE 857

Ogórki małosolne niezwykle szybko można przygotować, a smakiem cieszyć się już po dwóch dniach. Idealnie nadają się do sałatki, jednak ja najbardziej lubię chrupać same :) 

Kukuleczki
Dżem agrestowy 231

Składniki: 1 kg czerwonego agrestu 35 dkg cukru Przygotowanie: Agrest opłukać i usunąć ogonki, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i zasypać cukrem. Gotować około 1,5 godziny

czarrna od kuchni
Sałatka z cukinii do słoików na zimę 1616

Jeśli macie wysyp cukinii to podaje Wam sprawdzony przepis na ich wykorzystanie, idealnie nadadzą się duże cukinie z twardą skórą, bo podczas kilku godzin w soli

Apetyczna babeczka
Cukinia z papryką i cebulą (do słoików) 162

Taką sałatkę robiłam już kilka lat z rzędu, więc podczas sezonu cukiniowo-paprykowego - warto zaopatrzyć się w te warzywa i podczas zimy zajadać się pysznym dodatkiem

Di gotuje
konfiturowa galaretka z wiśni 169

  konfiturowa galaretka z wiśni W tym roku wiśnie obrodziły wyjątkowo dobrze, usmażyłem z nich już powidła, nastawiłem nalewki, pora więc na kolejny żelazny punkt wiśniowego

Miód i pieprz
Schab wędzony 498

Schab przygotowany według starej receptury i uwędzony w wędzarni zbudowanej przez naszego przyjaciela - Benka,  który nigdy wcześniej nie wędził a nasz pomysł stał się inspiracją

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania