Dżem wiśniowy.

Dżem wiśniowy.

Dżem wiśniowy.

Składniki: 2 kg wiśni 2 żelfixy 2:1 500 g cukru Wiśnie rozdrabniamy, przekładamy do garnka i dokładnie mieszamy z żelfixami, zagotowujemy ciągle mieszając. Kiedy już nam się zagotują dodajemy cukier i ponownie zagotowujemy - gotujemy około 2 minuty. Zdejmujemy z ognia i mieszamy do zaniku piany. Następnie gotowy dżem przekładamy do słoików, dokładnie zakręcamy i ustawiamy na 5 minut dnem do góry.  Smacznego :) czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje-pitraszenie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję