Jaglano-serowe placuszki z truskawkami i dżemem truskawkowo-rabarbarowym 257Obiecałam Wam dwie propozycje wykorzystania pysznego dżemu truskawkowo-rabarbarowego , który dodałam w piątek. Były już szpinakowe naleśniki , teraz pora na zdrowe placuszki z kaszy jaglanej i
Anioszek w kuchni
Konfitura marchewkowa na zimę 169Bardzo prosta i pyszna konfitura marchewkowa ! Składniki: ½ kg marchewki 75 dag cukru 3 cytryny Wykonanie: Marchewkę obrać, pokroić w cienkie paski, włożyć do garnka z
Tradycyjna Kuchnia
Powidła z moreli i "Ognisty bóg" 232Na bazarze nareszcie można kupić morele w przystępnej cenie :) Bardzo lubię te owoce zarówno na surowo, jak i przetworzone. Dlatego postanowiłam "schować" trochę na zimę do
Weekendy w domu i ogrodzie
Konfitura z zielonych orzechów włoskich 170Chciałabym dać Wam jakąś złotą radę, co zrobić, aby nie pobrudzić zbytnio rąk przy robieniu konfitury orzechowej. Niestety nie pomagają żadne rękawiczki. O zgrozo czarne łapki
Wrzosowa Polana
wisnie z czekolada - dzem 206Składniki: 2kg wiśni -waga bez pestek 1kg cukru 1tabliczka dobrej czekolady gorzkiej 1/2 szkl. zimnego soku 10g pektyny Wykonanie Umyte i wydrylowane wiśnie zasypać cukrem
w mojej kuchni
Ogórki w zalewie miodowej 241Składniki: 2 kg ogórków (tych takich "kłujących" ;) litr wody 1,5 szkl cukru szkl octu 2 czubate łyżki soli 2 łyżki miodu Ogórki ze skórką pokroić
Ukojenie Podniebienia
DŻEM TRUSKAWKOWY BEZ ŻELFIXU 212Chyba nie muszę mówić, że domowy dżem truskawkowy jest najlepszy na świecie? Bez dodatku żelfixu smakuje wspaniale, nie bójcie się, że nie uzyskacie odpowiedniej konsystencji
Kukuleczki
szybkowar-czereśniowy dżemik... 246Składniki: czereśnie 3 kg, cukier 3 szklanki, sok z cytryny 3 łyżki, woda 3 szklanki, żelfix 1 opakowanie/3:1 twarde, świeże czereśnie wypestkować w maszynce do
W Mojej Kuchni Lubię
Cukinia w słodkiej zalewie 213https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Bardzo prosty i pyszny przepis na cukinię, która świetnie smakuje prosto ze słoika. Jest również doskonałym składnikiem sałatek oraz ciast
Di gotuje
Agrest w syropie 140Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smaku
Ketchup curry z winem 148Zapewne wiecie, że co roku robię różne ketchupy na zimę. Był już śliwkowy , musztardowy i bardzo ostry . Tym razem wersja z curry i winem. Pyszności ! Składniki
Tradycyjna Kuchnia
Dżem truskawkowy z nutą anyżu 130Przepyszny dżem truskawkowy o pięknym aromacie anyżu Składniki: • 3 kg truskawek • 1,5 kg cukru • 1 l wody • 2 gwiazdki anyżu Sposób przygotowania: 1. Z wody
W królestwie smaków Beaty
Syrop truskawkowy z nutą anyżu 222Wspaniały aromat truskawek i anyżu Składniki: • 3 kg truskawek, • 1,5 kg cukru, • 1 l wody, • 2 gwiazdki anyżu, Sposób przygotowania: 1. Z wody i cukru
W królestwie smaków Beaty
Dżem truskawkowy 153Zapasy na zimę Składniki: • 3 kg truskawek • 1.5 kg cukru Sposób przygotowania: 1. Truskawki zasypać cukrem. Zostawić na noc i na drugi dzień zagotować. Zlać
W królestwie smaków Beaty