Morele w naszym domu uwielbiają wszyscy. Dlatego w ubiegłym roku, kiedy mieliśmy ich wysyp przygotowałam z niego dżemy, by potem w naszym domu w zimie pachniało
Gotuję TestujęDżemy uwielbiamy w naszej rodzinie. Kolejny dżem, na który podam przepis to dżem Malinowo agrestowy. Zrobiłam go w ubiegłym roku, jeszcze zostało kilka słoiczków. Polecam wypróbować
Gotuję TestujęŹródło: owocowakraina.pl Zimą trudno o świeże owoce, czy warzywa. Warto zajrzeć do naszej spiżarni, aby znaleźć w niej różne słoiki kompotów, dżemów, soków, czy dodatków do
Gotuję TestujęPyszna alternatywa dla typowej pasty jajecznej. Zdrowa, ciekawa i smaczna. Zajadam się nią już od pewnego czasu. Z domowych chlebem razowym i świeżą natką pietruszki to
CzarnawisienkaRajskie jabłuszka , małe jabłuszka rosnące na ozdobnych, pięknie kwitnących jabłoniach. Pięknie wyglądają na drzewach, ale również stanowią ozdobę stołów, dań. Mogą być czerwone, różowe, zielone
królestwo garówJak zrobić dyniowe puree pokazywałam 2 lata temu. Dzisiaj chcę Wam pokazać sposób troszkę inny. Tym razem upieczemy ją w piekarniku. Taka dynia przyda się nie
Codzienna kuchnia niecodziennaPigwy, które przechowywałam w mieszkaniu od dwóch tygodni, codziennie przypominały mi o sobie swoim aromatem. W ciągu tego czasu mieszkanie przeszło tym zapachem :) A ponieważ dostałam
Weekendy w domu i ogrodzieLubicie domowe likiery? Ja bardzo. Goście na pewno bardziej zachwycą się, gdy podamy samodzielnie przygotowany likier, niż gdybyśmy kupili go w sklepie. Ten jest wspaniały już
Poezja smakuLeżała sobie dynia w lodówce więc postanowiłam coś z niej zrobić. Padło na szybką konfiturę, w tej ilości w jakiej ją zrobiłam, starczy na niedługo, zaledwie
Czary - gary w kuchniZupełnie inaczej niż ze świeżych grzybów smakują potrawy przygotowane z dodatkiem grzybów suszonych. Smak zupy z suszonych grzybów jest wyrazisty, również zapach jest bardzo silny, a
Przepisy KulinarneGrzyby marynowane w occie, to niewątpliwie pyszna przekąska i wspomnienie udanego grzybobrania. Dzięki odpowiedniej zalewie są smaczne i aromatyczne. Czytaj dalej »
Przepisy KulinarneCo prawda już ciężko o winogrona, ale pomysł na soczek będzie na przyszły rok ;) Zarówno rozcieńczony z wodą jak i dodany do herbaty smakuje rewelacyjnie. Wyrazisty
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: około 10 kg kapusty białej 18 dag soli ziele angielskie 4-5 marchewek 20 ząbków czosnku 20 liści laurowych ziarna kopru (może być suszony koper
Qchnia po prostuSkładniki: 2 strąki czerwonej papryki 2 strąki żółtej papryki 2 strąki zielonej papryki ziele angielskie czarny pieprz w ziarnach gorczyca
Przepisy kulinarne babci AntoninySkładniki: 2 kg ogórków polnych drobnych ocet 10-procentowy przyprawa do ogórków konserwowych 2 główki czosnku Sposób wykonania: Ogórki umyj i obetnij ogonki. Do słoika (0
Przepisy kulinarne babci Antoniny