przetwory - 15331 przepisów (strona:303/1023)

Konfitura z cukinii i jabłek z nutką agrestu 157

Konfitura z cukinii i jabłek z nutką agrestu to kolejny przepis z serii przetwory z cukinii na słodko. Czas wykonania: 2 h (+ 1h oczekiwania) Ilość porcji: 6 słoików 150 ml Składniki: 1,7 kg cukinii (1,1 kg po obraniu

KuchniaWeDwoje.pl
Słodko-kwaśne marynowane wiśnie 177

składniki i przyprawy na marynowane wiśnie na zimę. SKŁADNIKI: na 6-7 ćwierćlitrowych słoiczków 1,5 kg wydrylowanych wiśni, ponakłuwanych wykałaczką 0,5kg brązowego cukru 1/2 łyżeczki soli do przetworów 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu 300ml octu jabłkowego 100ml wody Przepis na marynowane wiśnie na zimę. PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Przygotować słoiki i nakrętki - dokładnie umyć

Moja Książka Kucharska
Dżem z cukinii z nutką pomarańczy 232

Kolejny już na blogu przepis na przetwory z cukinii – tym razem na słodko. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 11 słoików 0,3-litrowych Składniki: 5 kg cukinii (po obraniu 3,5 kg) 1 kg cukru (0,5 kg, jeżeli lubimy mniej słodkie konfitury) 4 galaretki pomarańczowe aromat

KuchniaWeDwoje.pl
Fasolka szparagowa konserwowa w słoikach na zimę 1009

Fasolka szparagowa konserwowa w słoikach na zimę – czyli fasolka szparagowa żółta i zielona w zalewie. Poniższy przepis na fasolkę szparagową jest przepisem NAJLEPSZYM, a to

Kulinarne Przeboje
Ogórki z cebulą w curry 286

ogórki z curry to już kolejny przepis na takie ogórki, jaki wypróbowywałam. Ten przepis jest bardzo podobny do tej receptury . Oryginalną wersję poniższego przepisu  znajdziecie na blogu Anki . Przetwory: Ogórki z cebulą w curry Przygotuj miski, nóż i deskę do krojenia, garnek, szklankę, łyżkę, łyżeczkę, słoiki, ewentualnie wagę kuchenną. Przygotuj składniki (na 5-6 słoików o pojemności

blog.moje-pasje.info
Konfitura z wiśni z cynamonem i goździkami 175

Konfitura z wiśni z cynamonem i goździkami, najpiękniejszy smak lata zamknięty w słoikach. Konfitura wiśniowa z cynamonem i goździkami to produkt, którego nie może zabraknąć na naszej liście domowych przetworów. Robimy ją co roku, pod koniec wiśniowego sezonu, kiedy owoce są najsłodsze i najbardziej dojrzałe. Wybieramy te najpiękniejsze, nieuszkodzone, roztaczające wokół swój przepiękny zapach. Zimą dodajemy do herbaty, ciast. naleśników

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Brzoskwinie w syropie (do słoików) 472

wierzby płaczące, a śliwki wręcz oblepiają drzewa. Młoda brzoskwinia w naszym ogrodzie też nie zawiodła. Najpierw jedliśmy do syta owoce prosto z drzewa, a teraz przyszła pora na przetwory. Zrobiłam kilka słoików dżemu oraz połówki brzoskwiń w syropie. Przydadzą się do deserów w zimie i nie będę musiała kupować w puszce. Roboty przy nich niewiele, także warto wykorzystać okazję

Obiad gotowy
Cukinia w zalewie musztardowej 191

Cukinia w zalewie musztardowej jest kolejną propozycją na domowe przetwory z cukinii. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 słoików 0,6 l Składniki: 2,7 kg cukinii (1,9 kg po obraniu) 1 marchewka 1 łyżka ziela angielskiego 12 szt. liścia laurowego 1 łyżka pieprzu ziarnistego Zalewa

KuchniaWeDwoje.pl
Klasyczne ogórki kiszone domowe do słoika 159

odkładamy do góry dnem lub pasteryzujemy 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/klasyczne-ogorki-kiszone-domowe-do-sloika/ MieszamWGarnku Artykuł Klasyczne ogórki kiszone domowe do słoika pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kiszona cukinia 191

Kiszona cukinia to kolejny z serii przetworów, który zrobiłem w tym roku z tego warzywa. Polecam wszystkim miłośnikom kiszonek. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 słoików 0,6 l Składniki: 2,1 kg cukinii (1,7 kg po obraniu) 2,5 litry wody 3 łyżki soki

KuchniaWeDwoje.pl
Ketchup z cukinii 175

Ketchup z cukinii to kolejny z serii przetworów, które zrobiłem w tym roku. Prócz tradycyjnego zastosowania do kiełbasek ketchup możemy użyć jako sos do makaronu (kiedy nie mamy czasu gotować), do kotlecików lub pizzy. Czas wykonania: 3-4 h Ilość porcji: 6 słoików 0,5 l Składniki

KuchniaWeDwoje.pl
Wielokolorowa sałatka z cukinii na zimę 172

Sałatka z cukinii to kolejny przepis z serii o przetworach z cukinii, który pozwala zamknąć w słoiku kolory lata. Czas wykonania: 1 h (+2,5 h oczekiwania) Ilość porcji: 10 słoików 0,7 l Składniki: 3,8 kg cukinii (2,9 kg po obraniu

KuchniaWeDwoje.pl
Cytrynowy dżem z cukinii 165

Dżem z cukinii z nutką cytryny to kolejny przepis z serii o przetworach z cukinii. Tym razem na słodko. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 8 słoików 250 ml Składniki: 4 kg cukinii (2,6 kg po obraniu i wydrążeniu pestek

KuchniaWeDwoje.pl
Marynowana cukinia – pikle z cukinii 144

Marynowana cukinia to pierwszy z serii przepisów na przetwory z cukinii, który zrobiłem w tym roku. Cukinia ta z pewnością zasmakuje miłośnikom pikli i będzie wyśmienitym dodatkiem do niedzielnego schabowego. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 słoików 0,6 l Składniki: 3,5 kg cukinii

KuchniaWeDwoje.pl
Dżem porzeczkowo cytrynowy babcinym sposobem 184

Dżemów na sklepowych pułkach nie brakuje. Jednak domowe przetwory są o wiele smaczniejsze, zawierają mniej cukru i przede wszystkim nie mają ulepszaczy. Każdy może je przygotować w taki sposób w jaki lubi najbardziej. Babcina metoda polega na tym, iż nie używamy żelfixów. Dżem gotuje się przez 3 dni przez co najmniej 1 godzinę. Ten przepis jest na dżem bez pestek

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania