Tarta, którą wymyśliłam na przyjęcie z okazji przyjazdu przyjaciółek. Bardzo delikatna, łagodna, lekka. Na bardzo kruchym cieście, z grillowaną cukinią, zapiekanym jogurtem greckim, serem feta. Tarta
moj przepis naTarta, którą wymyśliłam na przyjęcie z okazji przyjazdu przyjaciółek. Bardzo delikatna, łagodna, lekka. Na bardzo kruchym cieście, z grillowaną cukinią, zapiekanym jogurtem greckim, serem feta. Tarta
moj przepis naTarta, którą wymyśliłam na przyjęcie z okazji przyjazdu przyjaciółek. Bardzo delikatna, łagodna, lekka. Na bardzo kruchym cieście, z grillowaną cukinią, zapiekanym jogurtem greckim, serem feta. Tarta
moj przepis naTarta, którą wymyśliłam na przyjęcie z okazji przyjazdu przyjaciółek. Bardzo delikatna, łagodna, lekka. Na bardzo kruchym cieście, z grillowaną cukinią, zapiekanym jogurtem greckim, serem feta. Tarta
moj przepis naPomidory zalewamy na chwilę wrzątkiem, a następnie obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki *** *** Cebulę i czosnek kroimy w średnie kawałki *** *** Papryki myjemy, kroimy w kostkę i razem z pomidorami, cebulą i czosnkiem dokładamy do garnka z cukinią *** *** Warzywa zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na około 2 godziny. Po tym czasie całość gotujemy na małym ogniu przez około 40 minut(...)dołu, ustawiamy cykl myjący na minimum 75’C lub wyższy. Nie dodajemy żadnych detergentów myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA WIELOWARZYWNA LATO W SŁOICZKU PRZEPIS
Blog z ApetytemPrzepis na leczo z kiełbasą Szybkie i proste leczo z kiełbasą. Przepis na leczo z kiełbasą jest naprawdę banalnie prosty. Wystarczy kilka podstawowych składników - pomidory, papryka
Cztery Fajeryproduktów spożywczych. Tracą one do 1/3 zawartości witamin i trochę mniej substancji mineralnych. Okazuje się jednak, że nadal zachowują ich więcej, niż po zastosowaniu innych procesów utrwalania (suszenie, peklowanie, przetwory z dodatkiem cukru, czy soli). Najgorzej mrożenie znoszą produkty z dużą zawartością tłuszczu, najlepiej — białkowe i węglowodanowe. Dietetycy zalecają stosowanie mrożonek zwłaszcza zimą, gdy dostępność świeżych warzyw i owoców jest(...)mrożonek Aby produkty mrożone zachowywały swoje wartości odżywcze i nie szkodziły zdrowiu, ważna jest znajomość zasad ich przechowywania. Temperatura zamrażania powinna wynosić nie mniej niż 18 stopni Celsjusza. Kupując przetwory mrożone w sklepie, należy pakować je w specjalne torby termiczne, by nie dopuścić do rozmrożenia (niebezpieczeństwo zatrucia pokarmowego). Żywność w zamrażarce należy przechowywać od 6 do 12 miesięcy
ProstePesto.plSpożywanie kiszonek jest bardzo zdrowe, bo to naturalne probiotyki, a lista warzyw nadających się do kiszenia stale się powiększa. I bardzo dobrze, bo trzeba wiedzieć, że
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!SAŁATKA Z KALAFIORA DELIKATESOWA - do słoików na zimę Jak zrobić delikatesową sałatkę z kalafiora na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Niezwykle kolorowa i smaczna sałatka
Moja Książka Kucharskaoczyszczamy z błonek i chrząstek i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulkę. Jak cebulka się zeszkli dodajemy mięso. Smażymy mięso na złoty kolor, dodajemy przyprawy, fasolę i pomidory. Dusimy jeszcze ok 10-15 min. Farsz powinien być gęsty. Farsz brokułowy Brokuł gotujemy na parze do miękkości. Ostudzony brokuł rozgniatamy widelcem lub blenderem i mieszamy z fetą. Doprawiamy. Jeśli(...)była bardzo sucha dodajemy 1 łyżkę oliwy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/meksykanskie-pierogi-empanadas/ BosowKuchni Zapisz Artykuł Meksykańskie pierogi empanadas pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuLeczo z kiełbasą i warzywami to fenomenalna potrawa! Możemy do niej wrzucić co tylko chcemy lub co tylko znajdziemy w lodówce Ważne, żeby znalazły się w
PatiGotujeKiszona fasolka szparagowa to dalszy ciąg mojego domowego fermentowania czyli kiszonki rządzą u Smacznej Pyzy! Zawsze kochałam kiszone ogórki i kiszoną kapustę, ale przez lata niewiele
Smaczna PyzaSos pomidorowo - śliwkowy z dodatkiem papryki i oczywiście cebuli to wyśmienita baza do wielu potraw. Pasteryzowany w słoikach, przyda się w okresie jesienno -
Jadło i czytadłopapryczkę chili, mieszam i duszę około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Po 15 minutach dodaję przyprawy, listek laurowy łamię na mniejsze kawałki, doprawiam solą i dodaję cukinię, pomidory, mieszam i całość duszę jeszcze około 20 minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą i pieprzem – leczo jest gotowe(...)Następnie słoiki wyjmuję z garnka ustawiam do góry dnem , nakrywam ściereczką i odstawiam do wystygnięcia. Leczo z cukinią na zimę jest gotowe, można odstawić słoiki do spiżarki. Życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujerondla. Cytryny umyj dokładnie szczoteczką , sparz wrzątkiem, skórkę otrzyj na tarce ( na tej stronie na której trzesz ziemniaki na placki ziemniaczane ), wyciśnij sok. Otartą skórkę i sok dodaj do pomidorów, wsyp cukier żelujący i wymieszaj wszystko dokładnie razem. Naczynie przykryj i odstaw na 2-3 godziny. Następnie rondel postaw na małym ogniu, doprowadź do zagotowania. Gotuj przez 4-5 minut, cały(...)minut. przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu ( piwnica, spiżarnia ). Życzę udanych i smacznych przetworów
Przepisy i porady kulinarne