przetwory z pomidorów - 1750 przepisów (strona:53/117)

Sałatka makaronowa z ciecierzycą i indykiem 107

ogórka, filet kroimy w kostkę. Dodajemy pokrojone w połówki lub ćwiartki pomidory. Dodajemy kukurydzę i posiekany koperek. Polewamy sosem i mieszamy. Sos Składniki sosu wymieszać w miseczce, doprawić do smaku Artykuł Sałatka makaronowa z ciecierzycą i indykiem pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Marynowana papryka 100

Czas Przygotowania : 15 min Gotowe w : 0,5 h Liczba porcji : 10 kawałków   Paprykę można jeść surową, duszną jak i pieczoną, ale dziś chcę zaproponować

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
PASTA POMIDOROWA 129

PASTA POMIDOROWA Pasty pomidorowe, nazywane również sosami, mogą mieć różna konsystencję. Głównym składnikiem są oczywiście pomidory, które łączy się z owocami i różnymi aromatycznymi dodatkami. Przyprawia

Moja Książka Kucharska
Przepyszny ajvar 140

domowy ajwar Ta wielce smaczna pasta jest potrawą kuchni bałkańskiej (a dokładniej- serbskiej), a przyrządza się ją z papryki, bakłażanów i pomidorów, z dodatkiem czosnku, cebuli

Aromatyczne Podróże
Sos pomidorowy do spaghetti – do słoików 191

Sezon pomidorowy zbliża się wielkimi krokami do mety. W wielu miejscach można kupić przejrzałe owoce ( II gatunek ). Te są najlepsze do sosu. Przetworzone pomidory trafiają do

Smaki Ewy
Bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym 142

kostkę i odsączamy. Dodajmy wyciśnięty czosnek. Solimy i pieprzymy. Mieszamy pomidory z bakłażanem, natką i bazylią. Odstawiamy do lodówki na 1-2 h. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dodatki-do-dan-glownych/baklazany-sosie-pomidorowo-czosnkowym/ BosowKuchni   Artykuł Bakłażany w sosie pomidorowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Przecier pomidorowy 117

         Taki przecier zawsze robię z przejrzałych pomidorków. Do czego go używam? Do zup, sosów. Do picia, gdy jest

Darcia w kuchni
Przetwory 227

Frużelina malinowa Frużelina z borówki amerykańskiej Konfitura z czarnej porzeczki Syrop sosnowy Dżem z cukinii Cukinia ala ananas Sok z czarnego bzu Brzoskwinie w syropie Sałatka

Ala piecze i gotuje
Ajvar 94

Ajvar kocham miłością wielką. Ogólnie nie tylko ajvar, bo wszelkie pasty z papryk, pomidora i innych bakłażanów wielbię okrutnie i żrę jak wściekła. Ale zanim zacznę

ladykitchen
Ajvar 181

Ajvar kocham miłością wielką. Ogólnie nie tylko ajvar, bo wszelkie pasty z papryk, pomidora i innych bakłażanów wielbię okrutnie i żrę jak wściekła. Ale zanim zacznę

ladykitchen
Rydze smażone marynowane z chili 175

Na FB-ku pisałam, że u nas w tym roku jest zatrzęsienie rydzów.  Przy okazji przepisu na rydze w pomidorach  pokazałam, że można je podać w

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szakszuka z cukinią 101

danie, które pochodzi z Bliskiego Wschodu, najprawdopodobniej powstało w okolicach Jemenu bądź Tunezji. Główne składniki wchodzące w skład szakszuki to pomidory i jajka. Jednak można przygotowywać ją na wiele sposobów dodając ulubione warzywa i przyprawy. Najbardziej klasyczna wersja to pomidory podsmażone na maśle z dodatkiem czosnku, przypraw i wbitych jajek. Szakszuka przepyszna będzie również z dodatkiem cebuli, papryki, cukinii(...)cukinią – Wykonanie Pomidory, najlepiej malinowe, aczkolwiek mogą być każde inne, byleby były mocno dojrzałe i słodkie włożyć do miseczki z gorącą wodą i sparzyć tak, by móc zdjąć skórkę. Pokroić pomidory w niewielkie kostki, takie maksymalnie 2 cm. Jeśli sezon na pomidory już się skończył,bądź akurat nie masz pod ręką odpowiednich możesz wykorzystać pomidory z puszki, wystarczy

To Musisz Wiedzieć
Fasolka szparagowa z bułką tartą 95

świetnie sprawdza się także jako dodatek do sałatek oraz do przetworów na zimę. Doskonale uzupełnia także skład wielu zapiekanek. Fasolka szparagowa nie potrzebuje wielu dodatków. Dobrze przyrządzona ma mnóstwo smaku i jest idealną propozycją na pyszne danie z patelni. Fasolka szparagowa przepisy, które najchętniej przygotowujemy, to fasolka z pomidorami, z mięsem mielonym oraz z czosnkiem. Inne pomysły to fasolka szparagowa

Kuchnia Na Wypasie
Rozgrzewająca zupa z Włoską pastą Dros 92

swoich przetworów używają tylko naturalnych składników. Takich jak: sól, cukier i ocet. Warzywa które używane są do przetworów pochodzą z gospodarstwa rolnego właściciela firmy. DROS posiada szeroki asortyment sałatek, przecierów, kompotów. Firma DROS posiada wiele wyróżnień i certyfikatów, dlatego jest godna polecenia. Z produktów które otrzymałam najbardziej zaciekawiła mnie Włoska pasta do mięs, na bazie pomidorów, cebuli, marchewki, czosnku, bazylii

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania