przepisy na ciasta - 14000 przepisów (strona:644/934)

.1112. 2xczekolada 209

sojowego (lub mleka sojowego + wody gazowanej) ~łyżeczka oleju ~szczypta soli Łączymy obie mąki, sól i ciagle mieszając dodajemy mleko sojowe do odpowiedniej konsystencji, następnie dodajemy olej. Odstawiamy ciasto na ok. 15-20 minut i po tym czasie smażymy na dobrze rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams
Pieczona herbatka jabłkowa 201

twarde, dość kwaśne jabłka, żeby mieć pewność, że nie wyciągnę z piekarnika marmolady. I udało się!  Zapach podczas pieczenia wręcz obezwładnia i człowiek od razu ma chęć zagnieść ciasto na szarlotkę. Cynamon, goździki i kardamon doskonale komponują się z delikatną, waniliową nutą. Oczywiście, to ciągle jabłka grają tutaj pierwsze skrzypce. Sok wychodzi słodki i aromatyczny, już jego odrobina dodana

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Batoniki mocy (bez glutenu i cukru) 244

wlać ekstrakt waniliowy i całość dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Powstałą masę przełożyć do przygotowanej formy. Wyrównać wierzch dłońmi, łyżką lub przy pomocy małego wałka do ciasta. Piec około 25 minut, do momentu aż wierzch będzie twardy a brzegi masy lekko zarumienią się. Wyjąć, postawić formę na kratkę na 10 minut. Następnie wyjąć masę wraz z papierem

maniapieczenia
Marchewkowe placuszki 164

fajnej konsystencji. Rozdrobnione warzywa mieszamy, dodajemy jajka, mąkę i przyprawy, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz- ja używam oliwy z oliwek, bo lubię jej zapach. Nabieramy mniej więcej łyżkę ciasta, kładziemy na gorącym tłuszczu i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Uwaga dla niecierpliwych- próby przewrócenia na drugą stronę zbyt wcześnie kończą się fiaskiem i rozwaleniem placka;-) Na gotowe

les mirabelles
ROGALIKI ORZECHOWE 212

łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę,masło,cukier,cukier waniliowy,orzechy,proszek do pieczenia i żółtka wymieszać na jednolitą masę.Gdy masa jest bardzo klejąca dodać jeszcze trochę mąki. Z ciasta formować malutkie rogaliki - najpierw uformować wałeczki i zwijać na kształt rogalików. Układać na blaszce wyłożonej papierem i piec w 180 st C ok 15-20 min,w zależności od tego

Niespełnione zdolności kulinarne
Pralinki z dyni w pomarańczowym pudrze. 217

dlaczego warto zrobić  puder pomarańczowy . Otóż jak Wam niedawno wspominałam puder ten ma cudowny zapach i słoneczną barwę, a dodatkowo wspaniały smak, który potrafi dodać magii deserom lub ciastom. I tak jest w tym przypadku. Pralinki z dyni gotowanej z przyprawami korzennymi, oblane kremową, białą czekoladą mają cudowny smak, ale dopiero ten złocisty, pomarańczowy puder dodał im splendoru

Rozpustne gotowanie
Rurki z nadzieniem 222

ciepło lub na zimno. Naleśniki zawinięte w ruloniki wypełnione domowymi powidłami ze smacznych śliwek. Oczywiście można je wypełnić słodkim dżemem o każdym innym smaku.   Zaczynamy od ciasta na naleśniki, które zawsze się udają. Składniki : 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki wody (najlepiej ciepłej lub gazowanej) 4 jajka 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju szczypta soli olej

prawdziwe jedzenie
Muffiny z dynią, jabłkiem i pigwowcami 154

składniki się połączyły. Dodać dynię i jabłko, wymieszać łyżką. Przełożyć po łyżce masy do foremek na muffiny. Do każdej foremki włożyć teraz po łyżeczce marmolady. Dopełnić foremki resztą ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok. pół godziny. Muffiny są wilgotne w środku. Najlepiej smakują po lekkim ostudzeniu. ----------- Podobne: Pasteis de nata Muffiny z jeżynami

Weekendy w domu i ogrodzie
Placki jabłkowo - bananowe bez jajek z dodatkiem płatków owsianych i miodu 509

sól i mieszamy. W drugiej łączymy mokre - mleko, banana, jabłko, miód, oliwę. Do miski z suchymi dodajemy mokre i mieszamy. Odstawiamy na około 10 minut. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy ciasto na placki.  Zmniejszamy ogień na średni i smażymy z dwóch stron. Podajemy z ulubionymi składnikami i gotowe! Smacznego! Napisz, jak podoba Ci się przepis oraz jakie przepisy chcesz żebyśmy

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Omlet bez mąki z kokosową nutką 187

łyżki wiórków kokosowych kropelka aromatu waniliowego jogurt naturalny Rozgrzać patelnię. Wiórki zmiksować na mąkę. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i zmiksować. Wymieszać z wiórkami i aromatem.  Ciasto wyłożyć na patelnię. i smażyć z dwóch stron. Podawać z jogurtem naturalnym.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Torcik z zieloną herbatą 259

Bardzo smaczny i aromatyczny torcik na niejedną okazję. Dodatek owoców nadaje mu soczystości a trawa cytrynowa zawarta w herbacie ciekawego smaku. Składniki Ciasto ( tortownica 21 cm ) 1 opakowanie … Czytaj dalej Torcik z zieloną herbatą

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Surówka do obiadu z gruszką 139

Grusza u nas obrodziła dość obficie. Gruszki są twarde, ale bardzo słodkie. Idealne do ciast , deserów ale i do grzanek czy właśnie tak jak dzisiaj będą w surówce obiadowej. Składniki : * pół średniej kapusty pekińskiej  * ogórek zielony * 2 pomidory * 2 średnie gruszki * łyżka majonezu * łyżka śmietany  * łyżeczka oleju lnianego * 2 łyżeczki soku z cytryny  * sól, pieprz  Przygotowanie

Magiczne Życie Marty
Owsiane placki z dynią 161

olej kokosowy lub inny, masło do smażenia Płatki owsiane, sodę i przyprawy wymieszać. Dodać dynię i wbić jajko. Ponownie wymieszać. Całość przykryć talerzykiem, wstawić do lodówki na noc. Rano ciasto wymieszać z 2-3 łyżkami mleka/wody, usmażyć placki, podawać z ulubionymi dodatkami - najlepiej sprawdzi się tu syrop klonowy, miód lub sos karmelowy

tost z dżemem
ananasowy sernik pieczony na biszkoptach... 158

minut, następnie na termoobieg na 10 minut, zostawić do wystygnięcia na całą noc w chłodnym miejscu lukier zrobić z cukru pudru, śmietany i nie za gęsty polać nim ciasto i posypać kolorową posypką - sernik jest bardzo delikatny, puszysty, wilgotny................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gruszki w zalewie na zimę 211

już ich nie wkładać. Jeśli nie zakwasimy syropu gruszki mogą nam lekko ściemnieć. Najlepsze dopiero po kilku tygodniach od momentu przyrządzenia. Tak przyrządzone gruszki można zużyć do deserów czy ciast. Świetne są też jako przekąska tak bez okazji, gdy nas najdzie ochota na coś pysznego

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania