przepisy na ciasta - 14000 przepisów (strona:637/934)

Chlebek z mąką kukurydzianą 146

szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki pszennej 3,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. (Powinna powstać jednolita masa.) Ciasto przelać do formy (u mnie 12 x 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w 180 stopniach. (Chlebek powinien być zarumieniony

Di gotuje
Ekologiczne placuszki dyniowe z razowej kaszy manny Symbio 223

sztywną pianę, a resztę składników dodajemy do napęczniałej kaszy i mieszamy. Następnie łączymy kaszę z pianą z białka i delikatnie mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię i smażymy na średnim ogniu, aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Przekładamy na drugą stonę i smażymy ok pół minuty. Placuszki podajemy z ulubionymi

Zawsze głodna!
KURKUMA + PIEPRZ Dlaczego razem? KLUSKI Z KURKUMĄ I PIEPRZEM 234

odstawić, - przestudzoną masę podzielić na 4 części, 1/4 wyjąć i w jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną, - wszystko razem (łącznie z tą wyjętą na chwilę 1/4 ziemniaków) zagnieść na jednolite ciasto, - formować kulki, wciskać dziurki  Emotikon wink - gotowe kluski wrzucać do osolonego wrzątku, gotować kilka minut, aż wypłyną jak pierogi. Do tego sosik ze szklanki wody przegotowanej również z kurkumą

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sernik dyniowy 235

Ciasto na niedzielę" [ klik ] i dynia w temacie czyli "woda na mój młyn". Dynia to moja kolejna miłość i jemy jej dużo czy hokkaido żółciutkiej jak kaczuszka czy makaronowej udającej spaghetti a także muscat o bajecznym kształcie albo piżmowa wyglądająca jak gruszka i do tego mięciutka, wszystkie są pyszne na swój jedyny i niepowtarzalny sposób. Dlatego

Moje Małe Czarowanie
Omlet piernikowy z powidłami śliwkowymi i jogurtem 218

naturalnego 1 łyżeczka powideł śliwkowych Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę, kakao i otręby, delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem i wylać ciasto. Smażyć na małym ogniu, do lekkiego ścięcia wierzchu, przewrócić i smażyć jeszcze chwilkę. Przełożyć na talerz. Foremkami do ciasteczek wyciąć kształty. Podawać z dodatkami. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Babeczki maślankowe nadziane :) 164

wlewamy po łyżeczce na dno każdej foremki, następnie układamy owoce lub czekoladę ( u mnie to były wiśnie z nalewki oraz czekolada biała i gorzka ). Zakrywamy owoce lub/i czekoladki resztą ciasta do 2/3 wysokości foremek. Pieczemy w 190 stopniach przez 25-30 min. Babeczki są najlepsze pierwszego i drugiego dnia:)   Smacznego

Gotowanie...to proste !
Tort kawowy z musem gruszkowym… 347

Gdy Piotrek zaczynał urlop, mieliśmy całą listę rzeczy, które chcieliśmy przez ten tydzień zrobić. Zuzia też ma przerwę w przedszkolu … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Diabelskie babeczki 199

wyszło mi 11 sztuk małych babeczek.  Śmietanę ubijamy i dodajemy cukier. Następnie dodajemy mascarpone. Miksujemy chwilę, do uzyskania gładkiej masy. Babeczki wydrążamy i napełniamy masą z mascarpone. Pozostałe ciasto z babeczek rozkruszamy i posypujemy wierzch. Z czekolady formujemy diabelskie różki. Gotowe! ;) Przepis na babeczki podpatrzyłam na stronie  Kuchenne Wariacje

Czerwona Porzeczka
Lucjan czerwony w Zamościu 164

tagliatelle i kasztanami.  Lucjan czerwony w Zamościu Co do naleśników - bez rewelacji, aczkolwiek solidna porcja szpinaku . Brak jakiejś dekoracji sprawił, że danie wydaje się być nudne jak samo ciasto naleśnikowe. Niemniej jednak ponad godzinne oczekiwanie na rybę było nawet warte swojej ceny (35 zł). Sos kasztanowy z grzybami miał fajną, kremową konsystencję, same kasztany stawiały lekki opór zębom

Right Behind The Kitchen
Dolce Vita Ristorante - podejście #1 206

buro i w ogóle nie wiadomo jak. Kuchnia włoska, więc dania mączne na start. Numer jeden z wybranych pozycji to zdecydowanie sakiewki z gruszką i serami w sosie gorgonzola. Ciasto, z którego zrobiono sakiewki miały bardzo gładką strukturę, nadzienie bardzo sprytnie zestawiono z sosem. Prezentacja - bardzo ładnie, no cacy cacy. Druga propozycja - penne z łososiem w sosie śmietanowym. To danie

Right Behind The Kitchen
Kraków - Pizza Garden - Brick Oven Pizzeria 162

parmeńska, rukola, parmezan, domówiłem ekstra suszone pomidory). Warto wspomnieć, że każda pizza bazuje na sosie pomidorowym, serze mozarella i pecorino, oliwie, ziołach i świeżej bazylii. Efekt? Cieniutkie ciasto, wysokiej jakości produkty, które przełożyły się na bardzo ciekawy smak. Kompozycja smaków - rewelacyjna. A to także dzięki temu, że tych składników nie ma 7 czy 10 ale minimalna ilość

Right Behind The Kitchen
Polaka niedzielny obiad - rosół 144

grubszy. Po usmażeniu pierwszego naleśnika trzeba wyciągnąć wnioski - czy jest odpowiednio słony, nie przesadziliśmy z pieprzem, za gruby/za cieńki placek? Jeśli jest OK, nie zmieniamy nic i wysmażamy resztę ciasta. Naleśniki: 2 jajka, mleko, mąka, posiekana drobno natka pietruszki, sól, pieprz Rosół: 1 szyja z indyka, 2 skrzydełka z indyka, 1 ćwiartka z kurczaka

Right Behind The Kitchen
Vapiano - Warszawa 177

przygotowanie dania ma miejsce na oczach klienta - w ciągu 5-7 minut. No i to by było tyle. Tak, kucharze gotują przez te kilka minut świeży makaron ale to ciasto...no coś bardzo słabego - jest jakieś takie miękkie, mączne i kleiste. A przecież w kuchni śródziemnomorskiej makaron al dente to podstawa. Niestety sam smak i zwłaszcza konsystencja pasty - minus. Reasumując

Right Behind The Kitchen
Cafe HECA w Lublinie 203

romaite herbaty, świeży sok z pomarańczy czy po prostu wodę mineralną.   A czym byłaby kawiarnia bez czegoś do jedzenia. W Hecy można spróbować croissanty, muffiny, tarty i przeróżne ciasta, ciasteczka (w tym moje ulubione ciastko czekoladowe z migdałami). Przyzwoite ceny zachęcają do powrotu do kawiarni aby delektować się pyszną kawą i jednocześnie porozmawiać z bardzo miłą obsługą na temat

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania