Staram się mieć w zamrażarce porcje różnych gatunków ryb. Jeśli chodzi o dorsza to z reguły tak się składa , że jak go kupuję to płat jest
Buniabaje w kuchniGotowany kurczak z zupy to dla mnie lekki problem . Ponieważ ostatnio ze względu na dietę Mamy ( a i chyba swój smak) zdecydowanie wolę wywary drobiowo warzywne
Buniabaje w kuchniZwykle to mięso z zupy pozostaje mi do wykorzystania na inną potrawę ( nie lubię ,,upychania " obranego mięsa na którym ugotowano wywar do zupy). Ale czasem
Buniabaje w kuchniGotowane skrzydełka z zupy nie muszą być nudne. A , że często gotuję zupy na kurczaku ( w zasadzie prawie wszystkie zupy gotuję na kurczaku ) to i kawałków
Buniabaje w kuchniSzybkie co nie co na kolację. Marchewka z reguły znajduje zastosowanie w innych potrawach - gorzej z białymi warzywami. Wystarczy coś dodać, doprawić i już . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniNajpierw nazywało się to ,, paluszki w brzuszku,, ( tak mówił o takim kurczaku mój syn jak był mały). Potem jego żona ( jak juz dorósł i się ożenił
Buniabaje w kuchniOstatnio polubiłam przygotowywanie małych nototenii . Smaczne rybki wielkością akurat na 1 osobę. Skrobię , marynuję i smażę albo w całości , albo fileciki. Ryba ma białe smaczne mięso
Buniabaje w kuchniZaczyna się sezon kiedy wejście do kuchni zaczyna być irytujące- bardziej pociąga balkon. Na taką porę rezerwuję sobie robienie wszelkich sałatek typu ,, sprzątanie lodówki,, Tu trochę
Buniabaje w kuchniJako , że Moderatorki ( na Gotujmy.pl )nie mogą startować w konkursach ( na tej stronie ) - bywa , że skręca mnie z zazdrości jak patrzę na to
Buniabaje w kuchniPowodów dla których gotuje się jakąś potrawę ( albo jej wariant) jest wiele. Chęć na coś, dieta. ,,porządki w lodówce,,, itd. Nie mam pojęcia który z tych
Buniabaje w kuchniWpadł mi ostatnio w ręce olej kokosowy i pomyślałam, że warto go mieć w lodówce by robiąc potrawy kuchni tajskiej ( karaibskiej itp. ) używać nie tylko przypraw
Buniabaje w kuchniPomysł z jakiegoś programu kulinarnego ( chyba Mistrzowie kuchni). Tyle , że tam były to gołąbki w kapuście włoskiej , z kaszy z mięsem i chyba robione w piekarniku
Buniabaje w kuchniRobiłam ,,Młodą kapustkę na maśle -zasmażaną , , .Odłożyłam jej trochę i zamroziłam ( bo po prostu było jej za dużo na nas).Od razu pomyślałam o tym , że
Buniabaje w kuchniPo ugotowaniu wywarów na zupę pozostaje mi mięso na którym gotowałam ( i warzywa z wywaru ). Warzywa albo pozostają w zupie , albo zostają użyte do sałatki. Mięso
Buniabaje w kuchniCzyli po prostu steki z rekina ( żarłacza błękitnego) marynowane w soku z cytryny i pomarańczy , listkach Kafiru i pieprzu. Mięso z rekina (bez ości)- doskonale sprawdza
Buniabaje w kuchni