Miałam przyjemność testować, śmietankę czekoladową kremówkę. Śmietanka jest rewelacyjna , ciasta i desery z tą śmietanką to po prostu poezja smaku. Wypróbowałam i wszystkim polecam, a oto przepisy, wykonane właśnie ze śmietanką czekoladową. Tort śmietanowo czekoladowy SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 - jajek 1 - szkl cukru 1 - szkl mąki 1 - łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 - łyżki kakao tłuszcz do formy KREM
Kuchnia DanusiPrzepis mam od znajomej. Bardzo lubię piec ciasta i patrzeć jak moi domownicy się nim zajadają.Przygotowanie tego ciasta to sama przyjemnośćBudyniowiec z rabarbarem SKŁADNIKI:Ciastożółtka jaj -5 sztcukier puder -3 łyżkimąka -500 gmargaryna -1 kostkakao - 3 łyżkiproszek do pieczenia - 2 łyżeczkitłuszcz do formyMASA BUDYNIOWAbudynie śmietankowe - 2 opakolej rzepakowy -0,5 szklbiałka jaj -5 sztcukier -250 gcukier waniliowy
Kuchnia DanusiSkładniki: galaretka - truskawkowa - 1 opak galaretka - cytrynowa - 1 opak galaretka agrestowa -3 opak mleko skondensowane niesłodzone - 1 puszka PRZYGOTOWANIE: Galaretki dwie o smaku agrestowym przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w szklance gotowanej wody, ostudzić. Mleko skondensowane przelać do wysokiego naczynia, zmiksować , podzielić na trzy części. Do jednej części dodać galaretkę agrestową, zmiksować
Kuchnia Danusimlgalaretka truskawkowa - 1 opakcukier puder - 1 łyżkalistki mięty do dekoracjiPRZYGOTOWANIE:Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodawać po łyżce serka mascarpone i cukier puder i dokładnie zmiksować.Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.Krem mascarpone wyłożyć do pucharków, ustawić pucharki w pochyłej pozycji w lodówce.Następnie na krem wylać stężałą galaretkę, odstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia.Deser udekorować listkami mięty
Kuchnia Danusiostudzić. Serek przełożyć do miski, dodać żelatynę , dokładnie zmiksować. Na blasze ułożyć biszkopty, wylać masę serową, włożyć na chwilę do lodówki. Następnie na masie położyć biszkopt. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, osączyć, przekroić wzdłuż na połowę . Na biszkopcie ułożyć połówki truskawek, zalać galaretką. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia
Kuchnia Danusisię takimi deseramiDeser z truskawkami SKŁADNIKI:bita śmietana - 2 opakmleko - 400 mlgalaretka agrestowa - 1 opakgalaretka niebieska - 1 opakgalaretka - truskawkowa - 1 opaktruskawkiposypka cukierkowabanany - 2 szt PRZYGOTOWANIE:Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, tylko z mniejszą ilością wody, odstawić do lekkiego stężenia. Banany obrać, pokroić w plastry. Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować, pokroić w kostkę. Mleko dobrze schłodzone przelać do wysokiego naczynia
Kuchnia DanusiMuffiny możemy przygotowywać z różnymi owocami .Ze względu na sezon jagodowy, przygotowałam oto takie muffinki z przepisu alexMuffiny jogurtowe z jagodami SKŁADNIKI:jogurt naturalny - 270 mlśmietana zwykła - 270 mlcukier - 1 szkljajka - 3 sztmąka - 3 szklcukier waniliowy - 1 opakolej - 4,5 łyżkijagody - 1,5 szklproszek do pieczenia - 2 łyżeczkicukier puder do posypania muffinekPRZYGOTOWANIE:Jagody przebrać, umyć, osączyć. Jogurt wymieszać ze śmietaną
Kuchnia Danusitalerzu. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paski, przesmażyć na tłuszczu z przyprawą gyros. Ser feta pokroić w kostkę. Pomidory umyć, osączyć, pokroić na ćwiartki.SOS Sos przygotować według przepisu na opakowaniu. Na rukoli ułożyć kurczaka, ser feta i pomidorki. Przed podaniem polać sałatkę sosem Smacznego
Kuchnia DanusiMuffiny są przepyszne, można je przygotowywać również z innymi owocami. Z tego przepisu wychodzi 12 muffin. Muffiny z czerwonymi porzeczkami SKŁADNIKI: jajka -4 szt mąka -22 dag cukier -15 dag masło klarowne -22 dag proszek do pieczenia
Kuchnia DanusiPrzepis mam od znajomej, wypróbowałam go i polecam Biszkopt z jabłkami SKŁADNIKI: Biszkopt jajka -5 szt proszek do pieczenia -1,5 łyżeczki mąka ziemniaczana -0,5 szkl mąka pszenna -0,5 szkl cukier -1 szkl Masa budynie waniliowe -2 opak woda -650 ml jabłka -1,5 kg cukier -250 g PRZYGOTOWANIE: Biszkopt Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić
Kuchnia DanusiProste i smaczne ciasto z gruszkami, z tego przepisu wychodzi dwie małe keksówki ciasta Ciasto z gruszkami i posypką orzechową SKŁADNIKI: 0,5 kg mąki cukier kryształ - 0,5 szkl orzechy laskowe mielone do obsypania jajka -2 szt drożdże -3 dag 1,5 łyżki kwaśnej śmietany 125 g margaryna 125 g smalec szczypta soli jajko do posmarowania ciasta tłuszcz
Kuchnia DanusiStary wypróbowany przepis na sernik, ciasto jest wyśmienite, można przygotowywać go z różnymi owocami. Sernik ze śliwkami Składniki: KRUCHE CIASTO żółtka jaj - 2 szt margaryna - 125 g cukier kryształ - 2,5 łyżki śmietana kwaśna - 1,5 łyżki mąka - 1,5 szkl proszek do pieczenia - 1 łyżeczka tłuszcz do formy MASA SEROWA biały ser tłusty - 6 kostek
Kuchnia Danusipieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy o wymiarach (40x25), piec ok.30 minut w 175 stop. BISZKOPT II Przygotować według przepisu na biszkopt I dodając 2 łyżki kakao.PONCZ Wodę wlać do garnuszka, dodać cukier i cukier waniliowy, kawę rozpuszczalną i spirytus, wymieszać.KREM KRÓWKOWY Margarynę zmiksować, dodawać po łyżce masy
Kuchnia DanusiWłaśnie otrzymałam od firmy IGLOTEX włoszczyznę mrożoną i postanowiłam wypróbować przepis, który dostałam od znajomej na rybną zapiekankę.Firma Iglotex ma bardzo dobre i smaczne produkty.Polecam ich produkty, z czystym sumieniem.A ja ślicznie dziękuję za możliwość testowania waszych produktówZapraszam na https://www.facebook.com/Iglotex Zapiekanka rybnaSKŁADNIKI:filet panga - 1,30 kgpieczarki - 1,20 kgwłoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki
Kuchnia Danusideser można również przygotować ze śmietaną kremówką i innymi owocami.Deser z truskawkami SKŁADNIKI:galaretka ametystowa - 1 opakbita śmietana - 1 opak2 szkl mlekatruskawkikolorowa posypka do posypaniaPRZYGOTOWANIE:Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą galaretkę przelać do 4 pucharków, odstawić do stężenia . Bitą śmietanę wsypać do wysokiego naczynia, dodać mleko, miksować z 5 minut na wysokich obrotach
Kuchnia Danusi