Stary wypróbowany przepis na sernik, ciasto jest wyśmienite, można przygotowywać go z różnymi owocami. Sernik ze śliwkami Składniki: KRUCHE CIASTO żółtka jaj - 2 szt margaryna - 125 g cukier kryształ - 2,5 łyżki śmietana kwaśna - 1,5 łyżki mąka - 1,5 szkl proszek do pieczenia - 1 łyżeczka tłuszcz do formy MASA SEROWA biały ser tłusty - 6 kostek
Kuchnia Danusipieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy o wymiarach (40x25), piec ok.30 minut w 175 stop. BISZKOPT II Przygotować według przepisu na biszkopt I dodając 2 łyżki kakao.PONCZ Wodę wlać do garnuszka, dodać cukier i cukier waniliowy, kawę rozpuszczalną i spirytus, wymieszać.KREM KRÓWKOWY Margarynę zmiksować, dodawać po łyżce masy
Kuchnia DanusiWłaśnie otrzymałam od firmy IGLOTEX włoszczyznę mrożoną i postanowiłam wypróbować przepis, który dostałam od znajomej na rybną zapiekankę.Firma Iglotex ma bardzo dobre i smaczne produkty.Polecam ich produkty, z czystym sumieniem.A ja ślicznie dziękuję za możliwość testowania waszych produktówZapraszam na https://www.facebook.com/Iglotex Zapiekanka rybnaSKŁADNIKI:filet panga - 1,30 kgpieczarki - 1,20 kgwłoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki
Kuchnia Danusideser można również przygotować ze śmietaną kremówką i innymi owocami.Deser z truskawkami SKŁADNIKI:galaretka ametystowa - 1 opakbita śmietana - 1 opak2 szkl mlekatruskawkikolorowa posypka do posypaniaPRZYGOTOWANIE:Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą galaretkę przelać do 4 pucharków, odstawić do stężenia . Bitą śmietanę wsypać do wysokiego naczynia, dodać mleko, miksować z 5 minut na wysokich obrotach
Kuchnia Danusilubi kokos to ten przepis jest dla niego. Ja uwielbiam wszystko co kokosowe i takie ciasto to dla mnie rarytas.Ciasto kakaowe z masą kokosową SKŁADNIKI:Ciastojajka 6 sztcukier 1 szklmąka 1 szklproszek do pieczenia 1 łyżeczkakakao 2 łyżkitłuszcz do formyMASA KOKOSOWAmleko - 0,5 lpół szklanki cukrumargaryna - 200 gwiórków kokosowych - 1 torebka ( 250 g )cukier waniliowy - 1 opakPOLEWA CZEKOLADOWAkakao
Kuchnia Danusirównież je wpłacę. Jeśli ktoś jest chętny przygotować taki post bez nominacji, to proszę bardzo, pokażmy, że blogosfera jest silna i może charytatywnie pomagać potrzebującym! Pozdrawiam! Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćmusi być..Dawno nie brałam udziału we wspólnym pieczeniu chleba,,,no i końcu się udało..tym razem propozycją do wspólnego wypiekania chleb był chleb kaszubski z bloga Marcina. (przepis cytuję za Marcinem) podmłoda: 250 g mąki żytniej chlebowej 250 g letniej wody 12 g świeżych drożdży Rozprowadź w wodzie drożdże, następnie dodaj przesianą mąkę i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną
Moje domowe kucharzenieładnie wyślizgnął się z formy, wystarczy włożyć ją na chwilkę do ciepłej wody (nie za długo!). Ja oczywiście tego nie zrobiłam BO PO CO i mi się delikatnie rozjechał ;) Przepis bierze udział w konkursie Nestea
My Culinary ArtJeśli potrzebujecie przepis na smaczną i wilgotną rybę , niewymagającą zbyt długiego przygotowywania to proponuję rybę w pysznym cieście drożdżowym .Jeżeli nie macie ochoty na dorsza to rzecz jasna może być inna ryba . Ryba ta idealnie smakuje z ziemniaczkami z wody i sałatką colesław.Składniki: filety z dorsza 130 g mąki 20 g pokruszonych drożdży 130ml gazowanej wody mineralnej sól
Gorący kąsekwierzch babeczek, ładnie kontrastując z czekoladowym kolorem ciasta. Jak każde muffiny, babeczki są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają użycia miksera. W zależności od tego, jakich papilotek użyjemy, z przepisu można wykonać 5-6 sztuk. Muffiny czekoladowe-kokosoweSkładniki:50g mąki pszennej50g cukru50ml mleka50ml oleju50g wiórków kokosowych 25g czekolady (ja użyłam mlecznej i deserowej pół na pół)1 jajko 1 łyżka
Smakołyki Berenikiwiedziałam jaką konsystencję i zapach powinien posiadać . Tak było do czasu , kiedy na grupie na fb " Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta Kinga podała przepis na ten mój dzisiejszy chlebek. Nie trzeba dodawać zakwasu , wystarczą świeże drożdże i różna ziarna i można się cieszyć pysznym i swoim domowym chlebkiem :) Z okazji Światowego Dnia Chleba post
Słodkości i nie tylkoDziś Swiatowy Dzień Chleba. Po raz 9 blogerzy z całego świata specjalnie na dziś upieką chleb. Swój ulubiony. Zupełnie nowy. Wypróbują przepis, na który wcześniej nie mieli czasu. Po prostu chleb. Akcję, jak co roku, organizuje Zorra. Akcja daje mi okazję do podzielenia się z Wami jednym z moich ulubionych
Gotuj z Blue RavenUwielbiam szybkie i proste przepisy. Nie zawsze trzeba stać godzinami w kuchni, by wyczarować smaczne danie. Nie musimy też używać do tego wyszukanych składników. Czasami najbardziej banalne rozwiazania są najlepsze.Od jakiegoś czasu regularnie u nas na stole goszczą zupy. Po pierwsze dlatego, że zupa starcza na parę obiadów (mój mąż mocno się buntuje gdy dzień w dzień wystaję w kuchni
W mojej holenderskiej kuchnisałatka to wina mojej ciekawości. Widziałam tyle przepisów, że po prostu musiałam spróbować ;) Połączenie zielonego ogórka z ziemniakami i koperkiem to delikatny powiew wiosennej radości. Trzeba jednak przyznać, że sałatka nie jest wcale tak lekka, jak te wiosenne. Powiedziałabym raczej, że bardzo sytna. Doskonała do potraw mięsnych :) Podana porcja jest dość mała, wystarczy dla dwóch osób. Składniki: 4 ziemniaki
Czerwona PorzeczkaDziś łatwy przepis na przepyszne, sezonowe śniadanie. Puszysty omlet z nadzieniem z leśnych grzybów, przyrumienionej dyni i sporej ilości mozzarelli. Zamiast leśnych grzybów można użyć pieczarek, jak i mozzarellę można zamienić na ulubiony, dobrze topiący się ser żółty. To danie zawsze się udaje. Zapraszam:) Scroll down for recipe in English Omlet z grzybami leśnymi, dynią i mozzarellą (1 sztuka) Składniki
karmelowy