ulubiony razowiec mojego przepisu. Zrobienie mu zdjęcia nie jest łatwe, bo mimo, że jest pieczony w dużej blaszce to znika zaraz po wyjęciu z piekarnika. Najlepszy jeszcze ciepły z masłem. Składniki na 1 dużą blachę, lub trzy małe keksówki: 1 kg mąki razowej 5 dag otrębów żytnich 5 dag orzechów włoskich 10 dag drożdży 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli
Apetyczna babeczkałyżek cukru kryształu 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 35 dag masła 30 dag galaretek w cukrze lub jedna galaretka malinowa zrobiona wg. przepisu i pokrojona na cząstki gdy stężeje Z mleka, cukru kryształu, cukru waniliowego i obu mąk ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzoną masę budyniową. Na końcu wmieszać pokrojoną galaretkę. Podzielić masę
Apetyczna babeczkakażdym liściu położyć pół lub ćwierć jajka oraz plaster mango. Koper drobno posiekać i posypać po wierzchu.3. Sałatkę wykańczamy dressingiem z oleju kujawskiego o smaku bazylii. Podajemy z pieczywem. Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl
Apetyczna babeczkanastępnie dajemy krążki cebuli i lekko solimy. Wierzch posypujemy orzeszkami piniowymi i drobno pokrojonym serem. 3. Przed samym podaniem polewamy dressingiem z oleju kujawskiego o smaku czosnku i bazylii. Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl
Apetyczna babeczkaodsączyć. Paprykę drobno pokroić.3. Łączymy wszystkie składniki, przyprawiamy solą i pieprzem, polewamy bazyliowym olejem kujawskim i dokładnie mieszamy. Jeśli ktoś zrezygnuje z wersji dietetycznej to można dodać majonezu. Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl
Apetyczna babeczkarazowego 10 plastrów chorizo 2 ząbki czosnku 1-2 pomidory 10 plastrów sera żółtego sól pieprz bazylia masło do wysmarowania formy do pieczenia 1. Makaron ugotować al dente wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić. Żaroodporną formę do zapiekania wysmarować masłem i kolejno układać: połowa makaronu - pomidory w plastrach - czosnek w plastrach - połowa chorizo- połowa żółtego sera - druga połowa makaronu - sos beszamelowy
Apetyczna babeczkaczosnku 1/3 papryczki chili 1/4 łyżeczki mielonego imbiru oliwa sól pieprz Składniki do kuchni orientalnej znajdziecie na www.Sklep.na Sushi.pl.Wykonanie:1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, wg. przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzić2. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć drobne różyczki brokułów, cienko posiekany czosnek, papryczkę chili i orzeszki piniowe. Po kilku minutach podlać jogurtem naturalnym, dodać
Apetyczna babeczkaKaszubsku :). Gotowałam dziś specjalnie na trzecie urodziny bloga Cuda i smaki regiuonu. Jak Wam podoba szmurowane mięso z młodymi ziemniakami w łupinach?, bo nam bardzo smakowało:). A oto przepis:Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1 kg młodych ziemniaków 1 mała młoda kapusta 1/2 pęczka koperku 100 g boczku wędzonego 2 łyżki mąki pszennej majeranek sól gruboziarnista pieprz czarny
Apetyczna babeczkaczeka tyle przyjemności !. Przepis na ciasto powstał specjalnie dla Pani Tereski na konkurs Owoce Świata, wyszło przepysznie, i z trudem zdobyłam trzy kawałki do zdjęcia, bo szybko znikł :). Tortownica o średnicy 25 cm.Składniki na ciasto 3 jajek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej Łyżeczka proszku do pieczenia
Apetyczna babeczkamoim domu dzisiaj Kaszubski obiad i polewka grzybowa. Z pozdrowieniami dla Cudów i Smaków regionu :), po przepisy zajrzę jeszcze wiele razy. Zupa wspaniała i niezwykle prosta!Składniki: 2 l.wody suszone borowiki (20g) 1/2 kg ziemniaków łyżka octu listki laurowe,ziele angielskie
Apetyczna babeczkaBrzoskwiniówka cały rok czekała na końcowe zdjęcie nalewki. Sezon jest idealny aby zalać brzoskwinie alkoholem i dać im czas, aby się wymacerowały i oddały cały swój aromat i smak. Przepis jest bardzo prosty. Składniki: 1 i 1/2 kg brzoskwiń 1 litra wódki 1 kg cukru 1. Brzoskwinie obieramy i kroimy na drobne kawałki, przesypujemy cukrem, zalewamy wódką. Słój
Apetyczna babeczkaWyśmienite, niezastąpione na leniwe weekendowe śniadanie, pyszne jagodzianki. Przepis sprawdzony, więc zapraszam po szczegóły. Składniki na ok. 20 bułeczek: 1,2 kg mąki pszennej 5 jaj + 1 jajo do posmarowania 1 szklanka cukru 400 ml ciepłego mleka 10 dag świeżych drożdży szczypta soli 100 ml oleju 40 dag jagód + 4 łyżki cukru 1. Jagody zasypać
Apetyczna babeczkaMoja przygoda z sushi jest na etapie początkowym, czytam i uczę się kuchni orientalnej. Praktyka czyni mistrza, więc pozostaje testować nowe przepisy i smaki. Julka, która była moim wakacyjnym gościem podjęła się tego wyzwania razem ze mną i oto rezultaty wspólnej pracy. Podstawą dobrego sushi jest odpowiedni okrągły ryż, który znajdziecie na stronie www.Sklep.na Sushi.pl. Płukanie ziaren ryżu jest monotonne
Apetyczna babeczkaMój sprawdzony przepis na sałatkę szwedzką, z małą modyfikacja, czyli ogórki moczone w soli ziołowej od www.Skworcu.com.pl. Sól ziołowa to aromatyczna mieszanka soli morskiej, ziół takich jak: bazylia, oregano, lubczyk, rozmaryn.Składniki: 2,5 - 3 kg ogórków 2,5 - 3 litry wody 15 dag soli ziołowej, ok 1/2 szklanki Zalewa: 2 szklanki octu 10 % 2 szklanki cukru 3 szklanki wody
Apetyczna babeczkaŻeby pomidorówka była w wersji ,,de lux,, potrzeba wiejskich pysznych pomidorów, które co roku przerabiam na przecier pomidorowy. Przepis banalny, wystarczy tylko odrobina ziół, które znajdziecie u mojego sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl i oczywiście chęci do pracy w kuchni !. Jeśli macie w okolicy targ, gdzie można kupić pomidory wyhodowane w przy domowym ogródku, bez chemii, to tylko takie pomidory wybierajcie
Apetyczna babeczka