warsztatów, czyli zbiór relacji i zdjęć z ostatnich wydarzeń w których miałam okazję brać udział. Przygotujcie sobie kawę, rozsiądźcie się wygodnie i poczytajcie. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćpodzielili. Za oknem wiosna, kwitną kwiaty, lato już tuż tuż, więc szaszłyki owocowe z truskawkami i melonem to świetna alternatywa dla nudnego śniadania. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDzień dobry! Kochani czytelnicy życzymy Wam zdrowych, wesołych i pełnych pysznych smakołyków Świąt Wielkiej Nocy! Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćbardzo prosty pomysł na sałatkę czy to na śniadanie czy inny posiłek w ciągu dnia. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćsałatą i szynką parmeńską. Niezwykle smaczna, mimo swojej prostoty, kolorowa, optymistycznie nastawiająca na nowy dzień. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćdelikatnością wanilii. Co sądzicie? Ja już go robiłam kilkukrotnie i za każdym razem szybko znika. Mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćpomysł na letni obiad z grilla, a jeśli grilla nie macie, to piekarnik również wystarczy. Kurczak jest soczysty, bardzo ziołowy i cytrynowy. Gorąco polecam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćlemoniady, tym razem o smaku truskawkowym! Bardzo smaczna, orzeźwiająca dzięki mięcie, polecam! A inne lemoniady, które znajdziecie na blogu to lemoniada rabarbarowa i cytrusowa . Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćzawiodłam się, truskawki z boczkiem smakują wyśmienicie, a pomidorki, mozzarella i dressing miodowo-musztardowy tylko dopełniają smak, całość komponuje się bardzo dobrze. Polecam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćczerwca – Tarnów, Rynek 6 lipca - Miechów, Rynek 13 lipca – Nowy Targ, Rynek 20 lipca – Stary Sącz, Rynek 23-24 sierpnia – Kraków, plac Wolnica (wielki finał) Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćteż posłodzić nim herbatę. Zapach i smak przeniosą Was z powrotem w piękny, letni dzień, kiedy to zbieraliście płatki róży, aby go przygotować :-). Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćsmaczna, orzeźwiająca i chłodząca, ale również sycąca. Połączenie słodyczy ze słonym serem również bardzo dobrze się sprawdziło. Zdecydowanie warte polecenia na gorący dzień! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćpoczątek jabłuszkowiec - proste ciasto ucierane z dodatkiem tartych jabłek. Jest to przepis dla osób, które kochają jabłka i nie mają czasu na długie przygotowania w kuchni; mikser i słoik jabłek z domowej spiżarni sprawią, że na przyrządzenie tego ciasta przeznaczą kilkanaście minut. Jabłuszkowiec - ciasto ucierane z jabłkami Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 150g margaryny 2 jaja 1 szklanka cukru
Smakołyki BerenikiCiasto z jogurtem i dodatkiem kakao jest kolejną prostą i szybką w wykonaniu propozycją, dzięki jogurtowi ma delikatny smak i wilgotną konsystencję. W przepisie wymieniam jogurt naturalny, ale przygotowywałam już to ciasto z jogurtem owocowym, pitnym lub zwykłym i równie dobrze smakuje. Jogurtowy murzynek Składniki: 1,5 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 jajka 150g jogurtu naturalnego
Smakołyki BerenikiSezon letni w pieczeniu to ciasta z owocami - rozpocznę go ciastem z rabarbarem, wspaniale łączącym smaki - kwaskowatość rabarbaru i słodycz kruchego ciasta oraz pierzynki z wiórków kokosowych. Przepis jest do wykorzystania w formie o wymiarach 25x28cm. Placek z rabarbarem Składniki: ciasto 1 i 1/3 szklanki mąki 2/3 kostki margaryny 3 łyżki cukru pół opakowania cukru wanilinowego (16g) 1 jajko
Smakołyki Bereniki