ciężkich trudach przyszedł czas i możliwość rozpoczęcia gotowania dla Was. Mamy sporą ilość gotowych materiałów, więc na pewno każdego dnia oczekiwanie na kolejny wpis będzie tego warte. Przepisy na potrawy słone, obiadowe, desery, ciasta, przetwory i wiele innych, nic nas nie ogranicza (cóż... może czasem dostępność produktów i pieniądze ;)) uwieńczone mnóstwem zdjęć. Ale do rzeczy! Wielkimi krokami przyszła jesień. Wręcz
Symfonia Smakówbaaardzo długo – dlatego zachęcam zapoznania się z większą ilością informacji na własną rękę. Ostatnimi czasy staje się również popularna w Polsce, dlatego zapraszamy Was do wypróbowania tego prostego przepisu: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style
Symfonia Smakówsłono. Dziś naszła mnie ochota na domowe krakersy, a żeby im nie było smutno sporządziłam wyrazisty dip o przepięknym kolorze i bogatej gamie smakowej. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu! Krakersy serowo-czosnkowe z dodatkiem ziół 70g masła niepełna szklanka mąki pszennej 1 żółtko 1 szklanka startego sera twardego, dojrzewającego (lub zwykłego) 1 ząbek czosnku Sól, pieprz, oregano
Symfonia Smakówmasa serowa i druga przypominająca w smaku nutellę. Pyszności! Do tego kruche ciasto z orzechami laskowymi, oj jest naprawdę kruchutkie. Polecam wszystkim miłośnikom sernika, naprawdę warto wypróbować ten prosty przepis. Zapraszamy! Składniki Kruche ciasto na spód 100 g płatków owsianych górskich zmielonych na mąkę garść orzechów laskowych zmielonych (razem z płatkami) 2 żółtka 3/4 kostki masła (wcześniej wyjętej z lodówki
Symfonia Smakówmniej tradycyjnej wersji- wygląda nieco jak bułeczki do odrywania. Ciasto pachnące niesamowicie słodko i waniliowo, po upieczeniu na zewnątrz kruche a w środku delikatne. I w dodatku bez jajek! Przepis znalazłam na blogu http://www.czekolada-utkane.pl :) Zapraszam, spróbujcie koniecznie! Składniki (forma 23cm x 23cm) 3 szklanki mąki 200 g miękkiego masła (kostka) 3/4 szklanki cukru pudru 200 g waniliowego serka
Symfonia Smakówwielką powagą apelujemy, że nadeszła pora na późny, sobotni.. deser! Tak, więc krótko, zwięźle i na temat: otóż dzisiejszą propozycją na podwieczorek jest ciasto ananasowe, którego przepis bazowy opiera się na szarlotce! Pomysł objawił się tym, iż od jakiegoś czasu w mojej kuchni stał piękny, dorodny ananas, którego nie chciałam tak po prostu obrać i zjeść. Słowo
Symfonia Smakówdodajemy natkę z sokiem i skórką z pomarańczy, dokładnie mieszamy. Finalnie, gdy ryż pochłonie sok do risotto dodajemy łyżkę masła i mieszamy do połączenia. Doprawiamy wedle uznania lub według przepisu. Schłodzonego łososia, umieszamy na rozgrzanej patelni z niewielką warstwą oliwy. Smażymy z dwóch stron około 4-5 minut z każdej strony na średnim ogniu (czas zależy od grubości i wielkości
Symfonia Smakówpaseczki ok. 40g masła + do posmarowania naczynia kilka łyżek oliwy z oliwek lub innego tłuszczu do smażenia 2 - 3 duże pomidory pokrojone w plastry sos beszamelowy (wg. przepisu Julii Child) : 2 łyżki masła - niesolonego 3 łyżki mąki 2 szklanki gorącego mleka sól, świeżo zmielony pieprz szczypta gałki muszkatołowej przyprawy: do zapiekanki : pół natki pietruszki drobno posiekanej, suszony tymianek
Symfonia SmakówPolsce, tak właśnie byśmy o nie prosili w kawiarni lub pobliskiej piekarni. Niestety nie są u nas powszechnie dostępne dlatego możemy je sobie upiec w domu sami! Przepis jest na około 50sztuk (ja zrobiłam je nieco większe i wyszło mi ich około 30). Bez obaw można je przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach, więc moim zdaniem jest to rewelacyjna propozycja
Symfonia Smakówbliskich nam osób. Są bardzo łatwe do wykonania i niesamowicie efektowne. Zapraszamy! :) Składniki na kokosowe nadzienie ok. 100 g czekolady białej ok. 200 g masła kokosowego (z tego przepisu) 120 ml śmietanki 30 % łyżeczka aromatu waniliowego migdały bez skórki (po jednym do każdej czekoladki) Śmietankę zagotowujemy z aromatem, zdejmujemy z gazu i wkładamy czekoladę. Mieszamy, gdy czekolada się rozpuści dodajemy
Symfonia Smakówpołączyłyśmy z pomidorkami koktajlowymi. Słodko-kwaśna nuta dodatków (w tym marynaty) idealnie połączyła się wraz z delikatnym i soczystym mięsem kaczki, także nie miałyśmy żadnych przeciwskazań, aby Wam tego przepisu nie zaproponować(; Zapraszamy! Składniki: 2 piersi kaczki 1 łyżka masła 250g przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych + 2 łyżeczki cukru trzcinowego 3 pełne łyżeczki domowej konfitury żurawinowej (może być
Symfonia Smakówłyżeczki preferowanych, suszonych ziół - u mnie estragon i rozmaryn garść świeżych ziół - u mnie oregano świeżo zmielona sól i pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisie na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron łączymy z łyżką oliwy z oliwek(lub innego preferowanego oleju do sałatek) i dokładnie mieszamy. Pomidorki dokładnie myjemy i przekrajamy na pół. Obrane ząbki czosnku
Symfonia Smakówenergicznie mieszając, doprawiamy solą i pieprzem. (Przed wlaniem śmietany można przecedzić sos przez sito - jeśli chcemy uzyskać bardziej klarowny sos, ale nie jest to konieczne) Kaszę gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Do ugotowanej kaszy dodajemy płatki chilli i ocet balsamiczny. Podajemy razem z gulaszem. Smacznego! (; (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Symfonia SmakówZestawiamy z ognia i przyprawiamy. (Sos ten jest świetną alternatywą dla dipów na bazie serków topionych, mozarella nadaje mu delikatności i nie jest on przesadnie serowy.) Pysznego chrupania! (; W przepisie zostały użyte przyprawy Kamis - życie ze smakiem! Polecamy! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Symfonia Smakówmięciutkie w środku - wręcz rozpływają się na podniebieniu! (; Aby nie przedłużać i nie odrywać Was od coraz to większych i dalszych kęsów słodkości, zapraszamy Was do spróbowania naszego przepisu! (; Składniki (na ok.30sztuk): 1,5 szklanki mąki tortowej 3 jaja ćwiartka łyżeczki soli 1 łyżka cukru pudru pół łyżeczki przyprawy ze zmielonych kandyzowanych owoców(opcjonalnie) olej do głębokiego smażenia (ok.1
Symfonia Smaków