przepis na tort - 2500 przepisów (strona:64/167)

BAGIETKI ORKISZOWE NA KEFIRZE 158

Bagietki z mąki orkiszowej przygotowane na kefirze. Wystarczy kilka składników, aby otrzymać pyszne, domowe bułeczki, bez żadnych polepszaczy. Chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie i

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #34 - KIEŁKI 114

Kiełki to przeogromna skarbnica witamin, minerałów, białka oraz innych składników niezbędnych dla prawidłowego rozwoju organizmu. Należą do najzdrowszych pokarmów na świecie. Kiełki powstają z nasion. Jednak

Kuchnia MagdaLeny
Mini pavlova z mango i marakują 143

wyłożyć na ostudzone bezy. Udekorować obranym i pokrojonym w kostkę mango i miąższem z marakui. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Tort bezowy z czekoladą i malinami → Tort bezowy z kawą → Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi → Deser jaglany z jagodami i bezą

Oryginalny smak
MINI PIZZE NA BIAŁYM WINIE 123

Małe pizze w wersji wegetariańskiej, wypełnione serem mozzarella oraz pomidorkami koktajlowymi, podane ze świeżymi listami oregano. Ciasto na pizze jest dość nietypowe, gdyż zostało przygotowane z

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK KAJMAKOWY Z POPCORNEM (TEST PIEKARNIKA PAROWEGO) 142

Sernik z kajmakową masą serową, na spodzie z herbatników  oraz polewą z kajmaku i popcornem. Wyjątkowy w smaku! Bardzo kremowy, dosłownie rozpływający się w ustach

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK TRUSKAWKOWY 110

Niedługo Dzień Mamy. Jakie danie najbardziej kojarzy Wam się z mamą? Dla mnie to wszelkiego rodzaju ciasta, które były pieczone na niedzielę czy torty skrupulatnie przygotowywane na urodziny. Miałam to szczęście, że urodziny przypadają mi latem więc na targach zawsze był wysyp owoców. Dlatego ja na Dzień mamy też przygotowuje coś słodkiego. Jaka potrawa kojarzy mi się więc z mamą(...)Torcik śmietanowo-kokosowy z truskawkami. Masa jest puszysta niczym puch, a biszkopty delikatne i wilgotne. Truskawki dopełniają wszystko. Idealnie wkomponowują się do tortu. Między ciastem a kremem jest warstwa truskawkowego dżemu. Biszkopt upieczony jest na miodzie. Składniki: BISZKOPT : 8 jajek 05 szkl miodu wielokwiatowego Manufaktura Wielkopolska 2 łyżki cukru 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki

Kuchnia w oparach
POLĘDWICA GOTOWANA NA PARZE 151

Polędwica zamarynowana w marynacie musztardowo-majerankowej z dodatkiem czosnku i ugotowana na parze. To pomysł na domową wędlinę lub mięso do obiadu, bo można ją serwować

Kuchnia MagdaLeny
WEGETARIAŃSKI ŻUREK NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 140

Nie ma Wielkanocy bez żurku! To podstawowa potrawa tych świąt. Jednak nie każdy przepada za tradycyjnym żurkiem pełnym kiełbasy i innych wędlin lub po prostu nie

Kuchnia MagdaLeny
HERBATY NATURALNE PURE LEAF 124

Żyjemy bardziej świadomie i coraz częściej wybieramy produkty naturalne - bez konserwantów i zbędnej chemii, która nam szkodzi. Chętnie sięgamy po ekologiczną żywność oraz naturalne kosmetyki. Zwracamy

Kuchnia MagdaLeny
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 215

Szybka przekąska na imprezę, kolację lub do lunchboxa. Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. To bardzo proste

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA 117

Fasola biała należy do roślin strączkowych i posiada ona kilka odmian, a do najpopularniejszych należą fasola jaś oraz perłowa. Jest ona jednym z najbardziej wartościowych pokarmów

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ 136

Ryż to jedna z najpopularniejszych roślin świata. Występuje około 800 odmian ryżu, które różnią się między sobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością

Kuchnia MagdaLeny
KOPYTKA RUSKIE Z TYMIANKIEM 133

Kopytka to popularne danie kuchni polskiej. Są to kluski przygotowane z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem mąki, jajka oraz soli i ugotowane we wrzącej wodzie. Taki jest

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 141

Migdały to cenne źródło składników odżywczych - witamin, minerałów, białka, dobrych tłuszczów oraz przeciwutleniaczy, które usuwają wolne rodniki z naszego organizmu. Zaliczane są do najzdrowszych produktów żywnościowych

Kuchnia MagdaLeny
MACZANKA KRAKOWSKA 139

Maczanka krakowska to danie o dość intrygującej nazwie, zupełnie nie kojarzące się z niczym. A na pewno nie z burgerem, bo tak wygląda na pierwszy rzut

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania