widywalam rozmaite przepisy,ktore jakos mnie nie kusily.Ten przepis ujal mnie bardzo mala iloscia tluszczu.dodatkiem migdalow i daktyli.Chlebek jest slodki i soczysty,swietne male co nieco kawy.Chociaz pajda takiego chleba nada sie idealnie na bananowe sniadanko.Bardzo prosty przepis,nalezy jedynie wymieszac skladniki,identycznie jak przy muffinkach.Skladniki :400 g maki200 g mielonych migdalow1 lyzeczka sody oczyszczonej2 lyzeczki proszku do pieczeniasol60
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!natychmiast wchlaniane przez organizm.dlatego sa doskonalym zrodlo energii dla sportowcow.Ponadto uzupelniaja niedobory glikogenu w watrobie i miesniach.Wartosc energetyczna daktyli jest wieksza niz ta sama ilosc miesa wolowego,kurczaka,chleba czy ryzu.Te wartosci daktyli sprawia,ze ich dodatek do sniadaniowej owsianki czy musli,zamienia tak wazny poranny posilek w bardzo energetyczny,smaczny i oczywiscie bardzo zdrowy. Wykonanie pasty z daktyli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!delikatnie uciskajac.Kazdy sledz powinien byc otoczony w olejuzakrecic sloik i przechowywac w lodowce.Sledzie najlepiej smakuja po 2-3 dniach,gdy sie przemaceruja.Podawac jako zimna przekaske lub danie kolacyjne z chlebem wlasnego wypieku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mniejsze kawalki.Dolozyc do cebuli z czosnkiem i mieszajac podsmazyc kilka minutpodlac bulionem i mlekiem kokosowym,tak by przykryc kalafiora .Gotowac do miekkosci okolo 15 minut.w miedzyczasie kromki chleba tostowego pokroic w kostke i podsmazyc na rumianogdy kalafior jest miekki zupe zblendowac.Doprawic do smaku sola,pieprzem i ewentualnie galka muszkatalowa.rozlac do miseczek.Podawac z grzankami i pocieta rzezucha
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rumiano.Ukladac na reczniku papierowym,by osaczyc je z nadmiaru tluszczu.Podawac jako goraca przekaske lub z ziemniakami i surowka na drugie danie obiadowe.Nadmiar usmazonych boczniakow zjedlismy na zimno z chlebem jako kanapki na kolacje.Pycha
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dodatek wyraznie tanszym.Z CZYM TO SIE JE ?To kwestia wyobrazni i upodoban.Istnieja dziesiatki sposobow na wykorzystanie ich w codziennej diecie.Na przyklad: - do salatek,omletow i ryzu- zmielone do pieczenia chleba i ciast w polaczeniu z maka- zmiksowane z koktajlami owocowymi- zmiksowane z nutella lub maslem orzechowym-do codziennej porcji platkow owsianych lub jogurtu- sproszkowane jako zageszczacz do zup- zmielone
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dziwnego,mozna z niej przygotowac na wiele sposobow pyszne pasty do kanapek.Dzsiejsza jest idealnie kremowa.Jesli tylko lubicie wedzona makrele,ten pasztet bedzie z pewnoscia Wam smakowal.Do tego swiezy domowy chleb i...wlasciwie pasuje do niego wszystko co tylko lubicie.Swienie smakuje z truskawkami i roszponka.Skladniki:2 wedzone makrele (400-450g)200 g twarozku2 lyzki sosu sojowego2 lyzki soku z jablekpieprz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smaku dynia,której smak inensyfikuje dodatek podprażonych pestek z dynii ,a dodatek prawdziwego masła nadaje aksamitnej konsystencji. Bajecznie proste do przygotowanie.Idealny dodatek do świeżch bułeczek lub kromki chrupiącego chleba upieczonego w domu.Bardzo polecam!Składniki:300g dynii Hokkaido150 g masła4 łyżki pestek z dyniisólWykonanie: dynię umyć,pokroić w 2-cm szpalty.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,posolić i piec
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wywarudo jogurtu ( śmietany) dodać trochę gorącej zupy.Dokładnie rozmieszać i wlać do garnka..Doprawić do smku solą i pieprzem i ewentualnie sokiem z ogórków.Dodać koperekpodawać ze świeżym chlebem lub bułką i dużą ilością świeżego koperku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sporo a bardzo dużo opieniek. Często więc robię gulasze czy inne dania z tymi pysznymi grzybami. Tym razem pyszny gulasz a do niego najlepiej lubię buraczki i ziemniaki lub chleb. Proste a jakże smaczne danie.rozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniczasu do czasu lubię upiec boczek do chleba. Zawsze to lepsze niż sklepowe wędliny. Taki boczek marynowany kilka godzin a potem upieczony to super sprawa. Mamy kawal pysznego mięcha, bez żadnych nie wiadomo jakich dodatków. A wiadomo w wyrobach sklepowych to nigdy nie mamy pewności co tam jest. tak więc zachęcam do swoich wypieków mięsnych lub innych wyrobów.Rozwiń
Ewa w kuchninigdy nie było problemu i zajadał i do tej pory zajada surówki. A ten młodszy za nic w świecie nie zje i już. Dobrze, że jak piekę babeczki czy chleb albo jeszcze coś innego to przemycam Mu warzywka i zjada nawet o tym nie wiedząc. Ale wracając do surówki, miałam piękny seler naciowy i musiał on wylądować w surówce. Wiem
Ewa w kuchniotręby są zdrowe, mają dużo błonnika i zawierają dużo witamin oraz są pomocne w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego. Ja bardzo lubię dodawać otręby do pieczywa gdy piekę domowy chleb lub bułki. Ale dodałam je także właśnie do panierki smażąc kotlety z piersi kurczaka. Niby zwykła panierka a jednak zdrowsza niż z samej bułki.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniJeżeli ktoś jeszcze nie piekł bułek lub chleba z ryżem to gorąco polecam, bo są smaczne. Dodatek ryżu sprawia, że są wilgotne i tak szybko nie wysychają. Jeżeli upieczemy je na śniadanie to na drugi dzień z powodzeniem można je zjeść na kolejne. Oczywiście pod warunkiem, że łakomczuszki domowe ich nie zjedzą wszystkich od razu.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnidomu swoje mięsa czy wędliny. Mamy zawsze pewność co jemy i możemy doprawiać jak tylko nam się zamarzy. Boczek pieczony to jedno z moich ulubionych mięs. Do tego pajda chleba no najlepiej gdyby to był domowy, dużo musztardy czy ćwikły z chrzanem i czegóż chcieć więcej. Domowe zawsze najlepsze i tyle.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni