przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:447/600)

Najprostszy deser świata 157

Świetna alternatywa dla kremiastych ciast, biszkoptów, kruchych i innych wytworów. Na szybko, z minimalnej ilości składników - chociaż to akurat u mnie norma. Po prostu galaretki z ulubionymi dodatkami. Polubią dorośli i dzieci.  Składniki: galaretka zielona galaretka żółta galaretka czerwona kilka borówek kilka winogron pół startego jabłka pół brzoskwini pokrojonej w plasterki garść rodzynek ewentualnie bita śmietana Przygotowanie: Galaretki rozpuścić

Cakes By Kejt
Faworki vel chrust 164

mówi, że jeden z cukierników przypadkiem wrzucił do tłuszczu pasek ciasta na pączki i tak narodziły się faworki. Z czasem próbowano robić je z innych rodzajów ciasta, nawet z biszkoptu, ale ostatecznie przyjęło się ciasto, które znamy do dzisiaj. Oto przepis :) FAWORKI VEL CHRUST Składniki: - 6 żółtek - 2 szklanki mąki - szklanka kwaśnej śmietany - kieliszek wódki - łyżka masła - łyżeczka startej skórki

Życie zamknięte w smaku
Kremowe ciasto na roladzie truskawkowej z bananami 163

proszkiem i delikatnie mieszamy całość. Przygotowane ciasto wylewamy na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) o wymiarach 44x30 cm. Pieczemy około 13-15 minut, do zezłocenia, w temperaturze 190ºC. Biszkopt musi jedynie wyrosnąć i nabrać koloru, jeżeli będzie siedział w piekarniku za długo, nie uda się nam go później zwinąć. W trakcie pieczenia ciasta przygotowujemy ręcznik kuchenny: rozkładamy go na płaskiej

Życie zamknięte w smaku
Ciasto z amoniakiem, z mikrofali (nie opada) 135

wynalazków - minitorcików, czy przekładańców. Wystarczy wybrać odpowiednich rozmiarów płaski talerz albo miseczkę, która posiada stałą konstrukcję, a nie się rozszerza.  Poza tym jest zwyczajnie pyszne! Coś pomiędzy tradycyjnym biszkoptem, a Amerykankami .  Pamiętajcie, że ciasta z amoniakiem muszą troszkę przestygnąć przed konsumpcją, żeby pozbyć się zapachu amoniaku ;) CIASTO Z MIKROFALI, Z AMONIAKIEM Składniki: - 1 jajko - 2 łyżki cukru-pudru

Życie zamknięte w smaku
Tort czekoladowy z solonym karmelem podany ze stoutem 140

Tort, w którym zakochacie się od pierwszego kęsa. Intensywnie czekoladowy, z karmelową nutką. Intrygującego smaku dodają mu drobinki soli morskiej. Miękki, bardzo wilgotny biszkopt, rozpływa się w ustach. Smak, który uzależnia, zrobi furorę wśród Waszych gości ;) Najlepiej smakuje, podany z piwem stout - pełnia smaku. Polecam, bardzo! :) Składniki na ciasto: 370 g mąki pszennej 85 g kakao 1 i 1/2 łyżeczki

Domowa cukiernia Ewy
Rolada z bitą śmietaną, musem malinowym i malinami 351

zwija. Namawiała mnie żebym spróbowała, jednak troszkę się boję że ją połamię. Pewnie następnym razem spróbuję, bo mama stwierdziła że jak się połamię to najwyżej zrobimy jakiś deser z biszkoptem, a ja przynajmniej będę umiała już ją zwinąć.     Składniki:   70 g mąki pszennej 3 łyżki ziemniaczanej 50 g cukru 50 g cukru pudru 4 jajka 2 łyżki

Lili w kuchni
TORT MALINOWY 148

Kolejny smak moich tortów to smak malinowy. Lekki, puszysty biszkopt przełożony lekko kwaskowym musem malinowym. Pychota

In my kitchen
Tort Chałwowy 174

Tort Chałwowy Przepyszny tort chałwowy z odrobiną alkoholu z przepisu znalezionego  tutaj Biszkopt kakaowy:  5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywna pianę. Dodajemy po jednym żółtku oraz cukier. Na koniec przesiewamy obie mąki z proszkiem do pieczenia

Słodka Kraina Wypieków
Tort "Bukiet Róż" 135

delikatnie "oszroniona" cukrem pudrem ale myślę że nadal pięknie wygląda. Co ważne nie jest on wcale aż tak bardzo pracochłonny ale za to robi wrażenie:) Nadzienie i przepis na biszkopt jest dokładnie taki sam jak w przypadku tego  tortu Róże robiłam z pięciu kółek (wyciętych małym kieliszkiem) i łezki na początek następnie przyklejałam najpierw dwa  płatki, a następnie

Słodka Kraina Wypieków
Tort śmietanowy z wiśniami 132

Tort wykonany na specjalne życzenie solenizantki "Kici":) Kakaowe biszkopty z masą ze śmietany i białego sera dokładnie jak tutaj  z dodatkiem wiśni obtoczonych w kakao, całość udekorowana  masą z pianek

Słodka Kraina Wypieków
Tort chałwowo-orzechowy 137

czegoś takiego jak zbyt słodkie ciasto to było jednak bardzo słodkie. Chociaż zauważyłam, że najlepsze było następnego dnia, kiedy stało się bardziej wilgotne i chyba już odrobinę mniej słodkie. Biszkopt kakaowy:  5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywna

Słodka Kraina Wypieków
Śmietanowiec z galaretką i malinami 209

przodu, więc mogę powoli zajmować się aranżacją wnętrz, ostatnio na http://www.indecotrojmiasto.pl/ znalazłam cudną szafę wnękową do sypialni ;) Uwielbiam ten etap remontu :D Wracając do ciasta, jest pyszne! Biszkopt ( w wersji bez pieczenia podłużne biszkopciki), masa śmietanowa z galaretkami, a na wierzchu maliny, zatopione w kolejnej galaretce ;) Świetnie smakuje, doskonale wygląda. To ja, skusicie się? Polecam! Składniki na spód

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto wiśniowe z pianką 185

Pyszne ciasto na każdą okazję z pianką wiśniową i agrestową, podałam na pięknym talerzu z kolekcji  RAJSKI OGRÓD _ PORCELANA BOGUCICE Ciasto wiśniowe z pianką BISZKOPT jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki sól - szczypta Pianka agrestowa : 1,5 szkl śmietany 36 % galaretka agrestowa - 1 opak woda  gotowana

Kuchnia Danusi
Sernik z 3 składników (sernik japoński) 8577

zaledwie 3 składników - jajek, białej czekolady i ricotty, którą możecie zastąpić dowolnym kremowym serkiem, np. Philadelphia, Bieluch lub mascarpone :) W smaku przypomina połączenie lekkiego omleta z sernikiem i biszkoptem. Niebo w gębie <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę o średnicy 19 cm: 5 jajek, żółtka oddzielone od białek 2 tabliczki białej czekolady 250 g kremowego serka

My Culinary Art
sushi po mojemu 167

krawędź maty. Kiedy mata zaczyna zawijać się razem z sushi podwijamy ją trochę, znów zwijamy kawałek i znów podwijamy trochę matę. W ten sposób zwijamy cały rulon. Zwijamy jak biszkopt na roladę w ściereczce tylko tutaj jest mata. Po zwinięciu ściskamy jeszcze lekko matę, żeby zbić trochę ryż i wypełnienie. Zdejmujemy matę i kładziemy rulon tak, żeby kawałek nori niepokryty

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania