przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:446/600)

Placek rabarbarowy z trzech misek 180

Placek – bo plackowaty cały swoim jestestwem. W konsystencji gdzieś między biszkoptem a ciastem ucieranym, idealnie podkreśla cierpki smak rabarbaru. Naprawdę uwielbiam to ciasto, spróbujcie.   Czemu to placek z trzech misek? Bo dokładnie tyle naczyń potrzeba do jego zrobienia. Przyda się też ręczny mikser i duża blacha do pieczenia (moja ma 36/23cm). Umyjcie rabarbar i obierzcie go. Pokrójcie na drobne

Karo in the Kitchen
Ciasto na herbacie Earl Grey z owocami i kremem budyniowym 174

ciasto na czarnej herbacie jest ciekawym urozmaiceniem owocowych ciast robionych najczęściej na jasnym biszkopcie. Nasączone dodatkowo herbatą z cytryną i rumem ciemne ciasto jest wyraziste, spójne, a przy krojeniu ani trochę się nie kruszy. Spróbujcie! Ciasto Zagotowujemy mleko i wsypujemy do niego całą herbatę Earl Grey (spróbujcie TEJ , jest w swojej klasie naprawdę nieziemska!). Parzymy herbatę w mleku pod przykryciem

Karo in the Kitchen
Bezy wegańskie – Aquafaba 193

zawsze jest wyrzucane, odlewane, coś co nie było używane do potrawy nagle stało się dosłownie bezcenną i ogólnodostępną alternatywą dla białka jaja kurzego, bazą pianek marshmallow, makaroników, nugatu, majonezu, biszkoptów, lukru i właśnie bez. Na początku marca 2015 roku Goose podzielił się swoim odkryciem na FB, w grupie What Fat Vegans Eat . Powstało słowo chyba doskonale opisujące wodę z puszki

Karo in the Kitchen
Arbuzowiec 452

wyjęciu z piekarnika, blachę razem z ciastem upuszczamy na podłogę (lepiej ją czymś wcześniej zabezpieczyć, np. deską do krojenia) z wysokości około 30 cm. Co nam to da? Biszkopt nie opadnie. ;) Wyjmujemy ciasto z formy i studzimy. Ciasto makowe: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i sok z cytryny, ubijamy. Potem dodajemy mąkę i mak, mieszamy łyżką. Przekładamy

Czerwona Porzeczka
Tort Jagodowo – Cytrynowy 126

tego powakacyjnego galimatiasu przygotowałam przepyszne ciasto ala torcik. Zamknęłam w nim odrobinę lata. Przywiezione z Polski leśne jagódki idealnie wpasowały się w całość wypieku. Trzy cytrynowo – jagodowe, ucierane biszkopty smakują przepysznie. Są mięciutkie, rzekłabym wilgotne, długo pozostają świeże. Krem śmietankowy, którym przełożone są blaty ciasta nadaje całości lekkości i kusi by sięgnąć po kawałek więcej. Jeśli macie dostęp

Made By Mom And Son
Czekoladowiec z truskawkami 161

Składniki: Biszkopt: * szklanka mleka * tabliczka gorzkiej czekolady * 2szklanki mąki * 1 szklanka kakao * 1łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżeczka sody oczyszczonej  * 2 jajka * 1 1/2 szklanki cukru * 1/2 szklanki oleju * szklanka kwaśnej śmietany Masa truskawkowa: * 1 kg truskawek * szklanka cukru * 2 galaretki truskawkowe * 2 budynie śmietankowe Ponadto: * 0,5 l śmietany 30% * 3 łyżeczki żelatyny * 3 łyżki cukru pudru

Pobite gary Barbary
Urodzinowy tort wieloowocowy 187

sezonie letnim najlepiej smakują takie z owocami. Nie są takie ciężkie jak torty z kremami, za którymi osobiście nie przepadam. Ten tort upiekłam na 18 urodziny dla córki znajomej. Biszkopt, bita śmietana i mnóstwo owoców to pyszna propozycja na letni tort. Mam nadzieję, że jak na pierwszy piętrowy torcik to wyszło nieźle i mam nadzieję, że smakował zaproszonym gościom

Ewa w kuchni
8 szybkich WEGAŃSKICH ciast z owocami, Nieracjonalny mężczyzna 438

Mój ulubiony rodzaj ciast. Smacznego! 1.  biszkopt z kremem czekoladowym i malinami / sponge cake with chocolate mousse and raspberries 2.  kruche ciasto z truskawkami  (bezglutenowe)/ pie with strawberries  (gluten-free) 3. ciasto z gruszkami  (drobno pokrojonymi)/ cake with pears  (cut into small pieces) 4. ciasto z gruszkami (połówkami)/ cake with pears (halves) 5. czekoladowa

Qlinarnie i Qlinarnie
Rolada żyrafa z kremem śmietanowymi i borówkami 372

miksera (na wolnych obrotach) połączyć je z surowym ciastem. Na podpieczony jasny wzór wylać ciemne ciasto. Całość ponownie wstawić do piekarnika i piec około 12-15 minut. Gorący biszkopt przełożyć do góry nogami na ręcznik kuchenny, oderwać papier do pieczenia i delikatnie zrolować ciasto. Pozostawić w takiej pozycji do ostygnięcia. W międzyczasie przygotować nadzienie: schłodzoną śmietanę ubić na dosyć

Ugotować
Babka keksowa na majonezie - lekka i puszysta 156

Lekka jak puch babka w formie keksu. W smaku różni się od klasycznej babki -  smakuje troszkę jak biszkopt, troszkę jak drożdżowe. Jest idealne nie tylko na deser, ale i na podwieczorek lub kolację do kubeczka mleczka :) SKŁADNIKI: (forma ok 34x12 cm) 5 jajek 1 szkl cukru  3 łyżki majonezu szczypta soli 2/3 szklanki mąki pszennej  2/3 szklanki

Kto ugości moich gości?
Rogalsy 199

szklanki maku szklanka bakalii: rodzynki, śliwki, morele 120 g orzechów laskowych 120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej esencja migdałowa i pomarańczowa kostka margaryny lub masła szklanka cukru opakowanie biszkoptów (180 g) 4 białka (ubite na sztywną pianę) 2-3 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: 1 jajko mleko masa kajmakowa płatki migdałów Przygotowanie: Do miski wlewamy ciepłe mleko, wsypujemy cukier i rozkruszamy drożdże

Karczma Honorietty
Omlet biszkoptowy z owocami 263

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lekki, puszysty biszkopt z masą z jogurtu greckiego i mascarpone posypany owocami – to pyszna rozkosz dla podniebienia Takie biszkoptowe omlety to idealny pomysł na podwieczorek, szczególnie dla małych łasuchów Post Omlet biszkoptowy z owocami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Tort czekoladowo-malinowy 165

Bardzo prosty tort na wyjątkowe okazje :) Spód, na którym został przygotowany to moje nowe odkrycie. Jest zdecydowanie lepszy niż tradycyjny biszkopt kakaowy, z którego do tej pory korzystałam. Ciasto jest bardzo wilgotne i nie wymaga już nasączania, chociaż można to zrobić. Krem to połączenie najlepszej frużeliny malinowej i kremowego serka mascarpone. Pięknie się trzyma i prezentuje, a przede wszystkim jest

Chocolate Muffin Blog
Niby-tiramisu z mango 166

MANGO: 1 duże, dojrzałe mango 1/2 banana 1/3 galaretki o smaku mango-marakuja, rozpuszczonej w kilku łyżkach wrzątku MASA: 250g mascarpone 200ml kremówki cukier puder do smaku DODATKOWO: kilka biszkoptów herbata o smaku mango (np. Lipton) Przygotowanie: MUS: Mango i banana obrać ze skórki, zblendować. Dolać galaretkę, wymieszać, schłodzić. MASA: Kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder

Cakes By Kejt
Sernik mocno brzoskwiniowy 212

podzielić na dwie części. Jedną część odstawić. Do drugiej części dodać pokrojone brzoskwinie i dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do przygotowanej wcześniej i schłodzonej tortownicy. Masa musi przykryć dobrze biszkopty ale nie trzeba jej bardzo dokładnie wygładzać. Tortownicę wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby masa zaczęła tężeć. Gdy masa będzie już lekko sztywna wlać brzoskwiniowy mus. Przed wlaniem jeszcze

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania